Tarik-i Tabhı
Matûbü’l-miktar kabuğu çıkmış buğdayı ba’det- tathir tencere içine koyup bolca su ile bir taşım kaynatıp altına kömür tozu döküp az ateş ile beş-on saat terk ettikten sonra yine altına odun yakıp kaynadıkça içine kaynamış fasulye ve bakla ve pirinç her ne murat olunur ise ilave ve tatlı olacak miktarı asel veya şeker koyup bir taşım dahi kaynatıp indireler.Eğer pek koyu olur ise bir miktar sıcak su ile alıştırıp tabaklara vaz birle üzerine kavrulmuş badem ezip tenavül buyrula.Âdisi budur. Alıntı
Yukarıdaki aşure tarifini anlamadıyanız buraya bakabilirsiniz. Bereket aşı olarak anılan aşure tatlısını yeme zamanımız geldi. HZ. Nuh'un, gemisinde bulunan tahılları karıştırarak aş yapıp yemelerinin bir öyküsü Aşure. Bizler de her yıl bu öykünün bir provasını yapıyoruz. Rolüm neyse onu hakkıyla yaparım, 19 Ocak Cumartesi günü Aşure yemeye doymak istiyorum. Az konuşup çok yemek lazım :)
2 yorum:
Ay canım çok aşure istedi bugün yemem lazım:)
Üff bu hafta sonu bir sürü aşure yedimmmmm. Süperdi :)
Yorum Gönder