18 Ocak 2008 Cuma

Tuluyhan Uğurlu - Konser


Bu adamı tanıyormusunuz? Hepinizin az çok kendisinden müziğinden haberdar olduğunuza eminim. Aslında birçok tınısını duyuyor belkide onun Tuluyhan Uğurlu olduğunu bilmiyorsunuz. Klasik müzik, piyano dinletisi kaç kişinin ilgisini çekmekte bu ülkede orası belli. Ama Tuluyhan Bey'in konserine bir kez gitttiğinizde bir daha gitmeyi kesin isteyeceksiniz. Ben birçok konserinde bulundum ve kendisiyle tanışma fırsatına erişmiş şanslı kişilerden biriyim. Arkadaşlarımı da konserlerine götürdüm ve hiç klasik jazz gibi müzikleri dinlemeyen arkadaşlarım onun müziğini sevdi. İşte, onun konserlerinde başka bir atmosfer var. Onu canlı canlı dinlemeniz gerek, piyanosuyla nasıl derleştiğini, nasıl hüzünlenip coştuğunu, nasıl sevgiliye şakıdığını görmelisiniz. Koltuklarınızda bu iniş çıkışlarla sizde heyecanla finali bekliyorsunuz. Sonra bir alkış, bir alkış daha ve bir sanatçının yani gerçek bir sanatçının, sahnede en büyük hazzı aldığı an, resimde de gördüğünüz gibi eğilip sadece alkışın tınısına teslim olduğu an.
Sirkeci Garı tarihi bekleme salonu bir piyano dinletisi için çok güzel bir mekan. Bu konseri bence kaçırmamalısınız. Tuluyhan Uğurlu, konser mekanları olarak hep böyle tarihi ve ilginç yerleri seçmiştir. Beyazıd'da Zaman albümünün dinletisinde Beyazıd Kütüphanesi'nin tarihi salonunda, Çırağan Sarayı'n da ,Sirkeci Garı'n da, Arkeoloji Müzesi'nin bahçesinde, Kapalı Çarşı'nın tarihi atmosferinde, Nemrut'un en tepesine piyanosuyla birlikte çıkıp güneşin batışında konser vermiştir. Birde Cemal Reşit Rey senfoni Orkestrası ve Kültür Bakanlığı Mehter Takımı ile verdiği bir konser var ki kaçıranlar bence çok şeyden mahrum kaldılar. Tulyhan Uğurlu konserlerindeki slayt gösterileri de müziğiyle anlattığı tüm hikayeye bir bütünlük vermektedir. Bu rüyayı bir kez de sizlerin görmenizi isterim. Benden söylemesi.
Tuluyhan Uğurlu web sitesi için burdan tuluyhanugurlu.com ve bide burdan burdan buyrun tulyhanuğurlu.net

Konser Bülteni

Tuluyhan Uğurlu'nun Piyanosu ve Görüntülerle
UZAYIN DERİNLİKLERİNE YOLCULUKLAR
Tuluyhan Uğurlu, insanın uzaya çıkışının 50. yılında piyanosu ile seyircisini fantastik bir yolculuğa davet ediyor. Uğurlu, görüntülerle renklenen UZAYIN DERİNLİKLERİNE YOLCULUKLAR isimli konserini uzayda yaşamını kaybeden bilim adamı ve astronotlara ithaf ediyor.

Konserin bölümleri şöyle:
Kâinatta Yalnızsak Eğer Bu Gök Bu Yıldızlar Niye
Saf Siyahın Erişilmez Aydınlığı
Hiçbir Şey Ölmez Her Şey Yaşar
Renk Uçar Bir Solukta
Yaratıcı Ruhların Parladığı Anlar
Uzayda Yaşamını Kaybedenlere
Gözlerini Kapat Gönül Gözünle Kâinata Bak
Uzayın Derinliklerine Yolculuklar
Tuluyhan Uğurlu Piyano Dinletisi
26 Ocak 2008 Cumartesi 17.00 ve 20.30
Sirkeci Garı Tarihi Bekleme Salonu

Konuklarımız konser öncesi ve arada çeşitli ikramlarla ağırlanacaklardır. "

Biletler
1. Kategori 45,00 YTL
2. Kategori 34,00 YTL
3. Kategori 17,50 YTL
Bilet almak için buraya tıklayınız


Tulyhan Uğurlu'nun İstanbul dışında önümüzdeki hafta bir de Bursa' da konseri var. Haberiniz olsun.


Bu eserini bir çoğunuzun duyduğuna eminim.


Hiç yorum yok: