21 Ocak 2008 Pazartesi

Vizyondan Yeniler ( Çocuk, Ulak, Hairspray)

Sinemaya gitmek için seçtiğim birkaç film vardı, şimdi üzerine yenileri de ekleniyor. Seyretme listem için seçtiklerime devam ediyorum. Bunlar yeni seçimlerim.

ÇOCUK

İlk olarak tatil geliyor yiğenlerimi götürebileceğim "Çocuk" filmi'ni seçtim. BaBam ve Oğlum'da oynayan küçük afacan Ege'nin ve Hayko Cepkin'in de rol aldığı bu film, sitesi ve fragmanlarından güzel bir yapım gibi görünüyor. Umarım çocuklar için, özellikle görsel olarak güzel çekimler yapılmıştır. Film 25 Ocak'ta gösterime giriyor.


Yönetmenliğini “Polis” filmiyle tanıdığımız Onur Ünlü’nün yaptığı, başrollerini Tuba Ünsal, Babam ve Oğlum filminin çocuk yıldızı? Ege Tanman ve rock müzik dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan Hayko Cepkin'in üstlendiği Çocuk adlı filmin, Türkiye'nin ilk fantastik çocuk filmi olduğunu da hatırlatalım.
Küçük yaşta kaçırılıp bir hırsız çetesinin eline düşen “çocuk” adlı kahranımızın, çocuklardan nefret eden fakat özel bir tv kanalında çocuk programı sunan “Rüya” ile tanışmasıyla, ikisi birden içinden çıkılmaz bir maceraya dalarlar. Çocuk kahramanımız hırsızlık çetesi içerisinde en başarılı hırsızlardan bir tanesidir. Hırsızlık yapmasının sebebi ise, her 30.000 Ytl lik hırsızlık yaptığında çeteden bir çocuğun ailesine iade edilmesidir.
Rüya’nın çalıştığı tv kanalının sahibi ise çocukluğunu mutsuz geçirdiği için tüm çocukların mutsuz olmasını isteyip, çocukların hayal kurmalarının önüne geçmek için sihirli bir melodi yayan esrarengiz bir kutu yaptıran “İsfandiyar”dir. Alıntı: Sinema

ULAK


Ve merakla beklediğim bir film daha. Ulak ,oyuncu kadrosu ve fragmanından izlediğim kadarıyla çok meraklandım. Yetkin Dikinciler tiyatroda ve sinemada en beğendiğim oyunculardandır. Sanırım bu filmde kötü bir rolde, performansını çok merak ediyorum. Kadronun tamamı iyi zaten (Çetin Tekindor, Hümeyra) aslında bu kadroya Çağan Irmak kadrosu da diyebiliriz. 25 Ocak'ta vizyona giriyor, ilk gün mü seyretsem acaba? Bazı filmleri ilk gün seyretmek çok keyifli oluyor daha kimse yorum yapmadan seyredip rahata eriyorum:) Filmin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.



"Emmi ! Ulağa haber et kopsun da gelsin hemen, yetti emmi yetti gari"



"Zamansız ve mekânsız bir öykü… Düzeni yekten bozulmuş bir köye, köy köy dolaşan bir seyyahın, Zekeriya’nın gelişiyle ve beraberinde getirdiği sırlarla başlar film. Zekeriya ile gelen sırlar köye, geri dönülmez bir değişim yaşatacaktır. Filme adını veren “Ulak İbrahim”, ocak ayında seyirciye yüzünü gösterecek ve tüm sırlar su yüzüne çıkacak…" Alıntı :Avşar Film Basın Bülteni

HAİRSPRAY

Bu film de eğlencelik , dans ve komedi ağırlıklı Hairspray'in başrolünde kadın kılığında John Travolta oynamakta. Onu bu tombiş haliyele dans ederken seyretmek keyifli olacak sanırım. Film artık gösterimde, hemen seyredilebilinir.



"John Waters’ın 1988 yapımı klasik kült filmi ve Tony Ödüllü ünlü Broadway müzikalinden uyarlanan Hairspray’de Edna Turnblad rolünde John Travolta, Motorçeneli Maybelle rolünde Queen Latifah, Velma Von Tussle rolünde Michelle Pfeiffer, Edna’nın kocası Wilbur Turnblad rolünde Christopher Walken rol alıyor. Filmin parıldayan kadrosunun genç ayağında ise Link Larkin rolünde Zac Efron, Amber Von Tussle rolünde Brittany Snow, Penny Pingleton rolünde Amanda Bynes, Corny Collins rolünde James Marsden, Seaweed rolünde Elijah Kelley, Prudy Pingleton rolünde Allison Janney ve Tracy Turnblad olarak başrolde, 17 yaşındaki yeni keşif Nikki Blonsky var.
Yerinde duramayan obez genç kız Tracy, sonunda televizyondaki bir dans programına kapağı atınca, birden müthiş bir popülerlik yakalar ve rakip dansçı (anne-babasını Sonny Bono ve Debbie Harry oyunuyor) Amber'ın garezinin hedefi olur. Zencilerin maruz kaldığı davranışları gördüğünde ise, programda süregelen ayrımcılığın sona erdirilmesi için eylemlere kalkışır. Yönetmenin kendisinin de rol aldığı bu eğlenceli ve renkli film, iki farklı rolü birden üstlenen Divine'ın ölmeden önce oynadığı son film oldu.
Halinden memnun tombiş bir genç olan Tracy Turnblad, bir televizyonda yayınlanan dans yarışmasına katılmaya hak kazanınca Baltmore’u çalkalayan müzik ve eğlence dolu bir macera da başlamış olur. Tracy’nin kendisi gibi etine dolgun annesi rolünde John Travolta, babası rolünde ise Christopher Walken rol alıyor."Alıntı: Sinema

3 yorum:

Yeliz dedi ki...

biz sinemaya pek nadir gidiyoruz evde izliyoruz artık filmleri senide bekleriz :)

Saadet Topçu dedi ki...

Gelirim de, ne zaman toplanıp film seyretmeye kalksak biri Tutku izleyelim diye tutturuyor. Ondan korkuyorum :):)

Yeliz dedi ki...

sorma ya tutkudan vazgeçti şimdi testereye taktı:)