15 Ocak 2008 Salı

Film Zamanı

Bu sezon sinemaya henüz gitmedim. Gitmem gereken bir sürü film var , yeni gelecek olan filmleri de görünce kesin bir sinema programı yapmalıyım artık. 2008' den taze filmler seçtim, işte sıcak sıcak vizyona giren ve girecek olan filimlerden bazıları.

İlk film adamım Johnny Deep'in Sweneey Todd :The Demon Barber of Fleet Street. Adamım Johnny katil berber rolünde, her rolde yakışırmış :). Tarafsız olmam beklenemez herhalde. Film gerilim olması yanında müzikal bir tat içeriyor. Fragmanda müzkleri duyunca ilginizi çekebilir, yani benimkini hemen çekti. Filmin fragmanı için buraya tıklayınız.



Tür :Gerilim / Müzikal/ Suç
Gösterim Tarihi : 25 Ocak 2008
Yönetmen :Tim Burton
Senaryo :John Logan, Stephen Sondheim, Hugh Wheeler
Oyuncular :Johnny Depp, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Timothy Spall, Jayne Wisener, Jamie Campbell Bower
Müzik :Stephen Sondheim

"Sondheim'ın, Christopher Bond’un oyununa dayanan Hugh Wheeler kitabından yola çıkarak müziklerini ve şarkı sözlerini yazdığı orijinal 'Sweeney Todd', 1979 yılında Broadway’de gösterime girdi ve 8 dalda Tony Ödülü kazandı. Bunlardan biri de En İyi Müzik dalındaydı. Gösterinin komedi, drama ve korku unsurları Sondheim'ın film müziğini andıran çalışmalarıyla bütünlendi"

Diğer film geçen hafta gösterime giren bir Emir Kustarica filmi, hem hikayenin işlenişini hemde müziklerini merak ediyorum. Ve Emir Kustarica'nın seyretmeye değer bir film yaptığını düşünüyorum. Fragman için '>buraya tıklayınız.

Bana Söz Ver (Promets Moi - Zavet )
Tür: Dram
Gösterim Tarihi : 11 Ocak 2008
Yönetmen: Emir Kusturica
Senaryo:Emir Kusturica
Oyuncular: Uros Milovanovic, Marija Petronijevic, Miki Manojlovic, Aleksandar Bercek, Ljiljana Blagojevic

"Tsane, dedesi ve inekleri Cvetka ile bir tepede yaşamaktadır. Bir gün dedesi ölmek üzere olduğunu söyler, Tsane’a Cvetka’yı satması için söz verdirir. Tsane, eline geçen parayla kutsal bir heykelcik alacak ve en önemlisi eve bir gelin ile dönecektir. Tsane, ilk sözünü yerine getirir, fakat dedesi ölmeden bir eş bulabilecek midir? Tam bu sırada, okula her zamanki gibi geç kalan Jasna ile karşılaşır.Kusturica'nın renkli ve tempolu filmlerinden bir yenisi olan Bana Söz Ver, eğlenceli, komik, romantik ve şiirsel bir hikaye."

Ve Son Ders, bu filmi de Ferhan Abimizin performansını merak ettiğimden gideceğim. Genelde okul filmlerini pek sevmem ama bakalım son dersimiz neymiş.




SON DERS
Tür : Dram/ Komedi

Gösterim Tarihi : 8 Şubat 2008

Yönetmen: M. Uğur Yağcıoğlu, Iraz Okumuş

Senaryo: M. Uğur Yağcıoğlu
Oyuncular: Ferhan Şensoy, Ece Uslu, Kaan Urgancıoğlu, Durul Bazan, Ekin Türkmen, Ege Aydan, Dost Elver, Engin Hepileri, Birce Akalay, Burak Sarımola, Aylin Kontente, Neriman Uğur, Ali Yaylı, Burcu Okutulmuş
Görüntü: Colin Mounier, Ulaş ZeybekMüzikEmrah Anul, Tolga Suntel
“Yurt dışından gelen bir Türk öğretim görevlisinin üniversiteli gençlere öğretecekleri, okuldaki müfredatla sınırlı kalmayacaktır. Oysa iddiasızdır bu yeni hoca; “İlk dersimiz kimsenin buradan alınacak derse ihtiyacı olmadığı”diye başlar. Ancak öğrencilerin ve özellikle de bir tanesinin onu fark etmesi ile bambaşka bir dünya açılır önlerinde. Saffet Hoca’nın, geçmişinin açığa çıkmasıyla birlikte üniversite öğrencisi Ulaş ile hayatı garip bir şekilde kesişir.

Hiç yorum yok: