31 Ocak 2008 Perşembe

Allianoi'ye Sadakat Yolculuğu 3 Şubat2008


Bir değerimiz daha yok olmak üzere ve Atlas Dergisi, Doğa Derneği ile birlikte belki son kez görülebilecek olan Alliano'ye sadakat yolculuğu düzenliyor. Bu pazar gidilecek olan bu yolculuğa katılamadığım için gerçekten üzgünüm.

Atlas Dergisinde gezi ile ilgili yer alan bilgi şöyle;

Doğa Turizm, Atlas Dergisi ve Doğa Derneği tarafından daha önce Hasankeyf ve Kaz Dağları'na düzenlenen 'sadakat yolculukları' 3 Şubat tarihinde yapılacak olan 'Allianoi'ye Sadakat Yolculuğu' ile devam ediyor.


İstanbul'dan başlayacak olan yolculuk, yüzyıllardır görkemini koruyan ancak önümüzdeki Şubat içinde baraj suları altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan Bergama'daki Allianoi antik kentine yapılacak. Bu güne kadar sadece yüzde yirmisi kazılabilien Allianoi, Allianoi Kazısı Bilimsel Heyet Başkanı Dr. Ahmet Yaraş tarafından destekçilerine anlatılacak. Geziye Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken ve Atlas Dergisi Arkeoloji Editörü Dr. Necmi Karul da katılacak.
Allianoi'ye 'son bakış' olabilir
Allianoi antik kenti, İzmir 2 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun verdiği talihsiz bir kararla her an Yortanlı Barajı'nın suları altında kalabilir. Gövde inşaatı tamamlan barajda Şubat içinde su tutulması planlanıyor. Yüzyıllara başkaldıran Allianoi, sadakat yolculuğu sırasında belki de son kez ziyaretçileri ile buluşacak. Antik kentin korunabilmesi için bu yolculukla yaratılacak kamuoyu büyük önem taşıyor.
Allianoi: Doğal hamam
Antik kentin en önemli özelliği bir doğal hamam olması. Yortanlı Çayı'nın kenarından çıkan kaynar su pınarları alanın yüzlerce yıldır bir hamam olarak kullanılmasını sağlamış. Bu nedenle Allianoi, doğa ile tarihin tek vücut olduğu benzersiz alanlardan biri. Baraj altında kalacak doğal alanlar arasında kızılçam ormanları, tarım alanları ve meralar da yer alıyor.
Yolculuğa katılım ücreti İstanbul'dan 95 YTL, İzmir'den ise 40 YTL.
Katılım başvuruları için;
Doğa Turizm
TEL: 0212 252 5 676 pbx
FAKS: 0212 252 3 929
WEB: http://www.dogaturkiye.com/
E-POSTA: bilgi@dogaturkiye.com

Hiç yorum yok: