23 Ocak 2008 Çarşamba

Lost 4. Sezon Başlıyor


Sonunda zamanı geldi, bir hafta kadar bir süre sonra macera devam edecek. Ama takip ettiğim kadarıyla öyle hemen 3, sezon finalindeki düğümler çözülmeyecek. Hatta bu sezon 8 bölümden oluşacakmış tabuttaki kişinin kim olduğu bu 8 bölüm içindeyse şanslıyız. Çünkü ilk bölümlerde bu merakımız giderilemeyecek sanırım.

11 tane Mising Pieces yayınlandı, 2 tane daha yayınlanacak. Dizi başlamadan ağzımıza bal çalıyorlar. Bulmaca gibi öğrenilen her haber başka bir teoriyi başlatıyor eski teoriler çöpe gidiyor. Ben çok menunum, bu sezonunda çokça hareketli olduğundan bahsedilmiş ama daha çok sezon var ve sinema filmiyle biteceğine göre tüm düğümler 2010 yılında uzun metrajda çözülecek demektir.

Bu sezon 8 bölümle kısa olarak bitecek ama diğer iki sezon için 15 veya 16 bölümlük hazırlıklar yapılmaktaymış ve ekim ayında başlatılması istenmekteymiş. Yine greve takılmazsa mümkündür. Şimdilik beklediğimiz tarih 31 Ocak 2008 Perşembe.

Ama bu sitede gördüğüm spolier'i buraya koymadan edemeyeceğim, bakın bakalım yeni sezonda neler olacakmış.


Bölüm 1: “The Beginning of the End - Sonun Başlangıcı” (Hurley odaklı flash-forward)

Yayın Tarihi: 31 Ocak, 2008, 21.00 (Amerika Saatiyle)
(YENİ)Açılış Sahnesi: Polisler, bir arabayı kovalamaktadır. Araba kontrolden çıkıp bir binaya çarpar. Polisler sürücüye arabadan inmesini söylerler. Sürücü Hurley’dir.Bölüm Özeti: Jack, adanın dışındaki dünyada bir yerlerde bulunan bir gemiyle telsiz bağlantısı kurmuştu. Fakat, Charlie’nin ölürken yaptığı uyarı (Not Penny’s Boat-Penny’nin Teknesi Değil) ile o gemideki kişilerin, aslında söyledikleri kişiler olmadıkları ihtimaliyle kazazedeler ne yapacakları konusunda ayrılırlar. Jack, gemiden gelen kişilerin onları kurtarmak için geldiğine inanırken, Locke buna inanmıyor. Kazazedeler arasında gruplaşma oluyor.


Bölüm 2: “Confirmed Dead - Ölüm Onaylandı (Ya da öyle bir şey)” (Birden fazla kişiye ait flashback)

Yayın Tarihi: 7 Şubat 2008, 21.00

Bölüm Bilgileri:
-Bu bölüm Naomi’nin gemisindekilere ait flashbackler gösterecek.-Bu bölüm, bir hava trafik kontrolcüsü ve başı belada olan bir pilotun konuşmasıyla açılır. Uçak denize düşer, ve bazı ölü insan vücutları 815 uçuşundan hayatta kalanlar oluverirler. (Hiç bir şey anlamadım.)-Desmond sahile göre döner ve Charlie’nin mesajını, Sawyer, Sayid, Jin, Juliet ve Hurley’e iletir.-Ormanda, Sawyer (saldırgan görünmektedir) ve Ben (kavgayı kaybedecek görünmektedir.) arasında bir yüzleşme olur. Aynı zamanda bu sahnede Hurley, Locke, Danielle, Claire, Aaron, Alex ve Karl var.-Sayid iskelenin sonunda demirlemiş bir tekne görür.-Jack, Kate ve Daniel ormanda yokuş yukarı yürümektedirler. Zirveye ulaştıklarında, Jack ve Kate dinlenmek için oturur. Bu sırada Daniel, yanıp sönen kırmızı bir ışığa sahip bir iletişim aracını açar ve şuna benzer bir şey söyler. “George, ben Daniel. Evet, bu telsiz delirdi. Elektriksel bir fırtınaya tutulmuş gibi görünüyor. Burada bazı kazazedelerle birlikteyim.”-Jack, adaya paraşütle inmiş şekilde Miles’ı bulur. Russell daha sonra Jack’e silah doğrultur.-Ken Leung (Miles) ve şarkıcı Azure McCall’ı içeren bir sahne var.-Rebecca Mader’ı Charlotte olarak görüyoruz. 20li yaşların sonlarında bulunan başarılı bir akademisyen ve gerçek dünyada kendine bakmayı iyi biliyor. Çekici ve atletik görünümlü, bakışları bir tılsımın küçük parçaları gibi. Ukala, geveze ve eğlenceli. Adada görünecek.


Bölüm 3: “The Economist - Ekonomist” (Sayid odaklı flash-forward)

Yayın Tarihi: 14 şubat, 2008 21.00

Bölüm Bilgileri:
-Gelecekte, Sayid sevgilisi Elsa ile Almanyada yaşıyor olacak. Kız ona kızıyor, çünkü Sayid gizemli yeni işi hakkında bilgi vermiyor.-Bir arkadaşına, “Oceanic Altı” grubundan biri olduğunu ve uçak kazasının sonucu olarak yaptığı bir anlaşma yüzünden artık çalışmayacağını söylüyor.-Sadece 6 kazazedenin adadan kurtulabildiği ortaya çıktı.-Kate “bir yere” gitmek istiyor ama Sawyer gitmesini istemese de onu durdurmuyor. Sadece Kate’e hayal kırıklığını gösteriyor.-Hurley kurtarma gemisinden insanları gözetlerken yakalanıyor.-Bazı kazazedeler Diğerlerinin Köyü’ne (Others’ Village) gidiyor ve bazı sesleri fark ediyorlar. Kate seslerin Juliet’in evinden geldiğini anlıyor ve kontrol etmek için içeri giriyor. Seslerin bir gardroptan (ya da ona benzer bir şey) geldiğini fark ediyor ve dolabın içinde Hurley’i buluyor.-Locke ve Sayid, yeni ziyaretçilerin kim oldukları hakkında daha fazla bilgi edinmenin en iyi ne olduğu konusunda tartışıyorlar.-Charlotte, bottakilerin karargahına dönmek için bota dönecek.-Sayid Charlotte ile gitmek istiyor, ama Locke ona Benjamin’e güvenmesini söylüyor. Onun botta bir ajanı var.-Bir İtalyan işadamı olan Dante’yi bu bölümde izleyeceğiz. 40′lı yaşlarda, ve küçük yarışlarını getirdiği eğlenceyi biliyor. Samimi, dost canlısı fakat bir sırrı var.-Aynı zamanda bu bölümde 30 yaşlarında kadın bir çevirmeni izleyeceğiz. Üniversitede çalışıyor ve Fransızca’dan İngilizce’ye çevirmenlik yapıyor.
Bölüm Hakkında Söylentiler:
-Benjamin’in ajanı Michael Dawson.-Regina (Zoe Bell) gemide olabilir.


Bölüm 4: The Eggtown (Kate odaklı flash-forward)

Yayın Tarihi: 21 Şubat 2008, 21.00

Bölüm Bilgileri:
-Bu Kate’in Los Angeles’taki mahkemesini anlatan bir flashforward bölümü. Kate siyah bir Lincoln Town marka aracın içinde bir police memuru ve motorsikletli memurlar ile mahkemenin olacağı yere varır. İçlerinde gazeteciler ve TV habercileri de(Sahnede Kanal 6 ve 19′a ait kamyonlar var) olan bir grup insan beklemektedir. İnsanlar, Kate mahkeme salonuna girerken, “katil” diye bağırmakta ve onu yuhalamaktadır.-Kate, içinde cinayet, saldırı ve silah suçlarını içeren suç listesine karşın suçsuzluk için yalvarmaktadır.-Yeraltındaki park alanında, gardiyan kulübesinin yakınlarında, temiz traşlı, deri ceketli bir Jack, Kate’in davasının özetini içeren bir kağıtla durmaktadır. Jack kahverengi bir pickuptan iner. Bazı sakarlıklar var ama bazı gülümsemeler de. Sonunda Jack, Kate’e sarı bir taksiye binmesini yardım eder ve taksinin gidişini izler.-Jack, Hurley ve Kate’i içeren ve Santa Rosa Mental Enstitüsü’nde geçen bir flashforward sahnesi var.-Bu bölümde bazı yeni karakterler göreceğiz (Muhtemelen konuk karakterler):*Susan: Kate’in mahkemesindeki avukatlardan biri.*Mark Forrester: Yakışıklı ve kendini beğenmiş, 40lı yaşlarda bir adam. Tartışmaktan korkmayan ve bir şirket satışı ihalesi için pozisyonunu riske edebilecek biri.*Meliisa Waters: Çekici, kendine güvenen ve aşılması zor, 40lı yaşlarda bir işkadını. Erkeklerin dünyasında güçlü bir kadın ve yüksek değerli bir şirket satışı ihalesi için başka bir çalışanla yarış halinde.*Arthur Galzethron: 60 yaşlarında bir şirket başkanı. Adil biri.-Galzethron’un, Widmore ile bir işi yok. Mark ve Melissa birbirleriyle (ya da bölümün yıldızıyla) Galzethron’un şirketiyle ilgili bir ihalede yarışıyorlar


Bölüm 5: The Constant (Desmond Odaklı Flashback)

Yayın Tarihi: 28 Şubat 2008, 21.00

Bölüm Bilgileri:
-1997 yılı civarında Desmond İskoçya kraliyetine katılışını anlatıyor.-Desmond’ın hapishane hikayesini öğrenebiliriz.-Adada bir karakter ölüyor.-Bu bölümde Ray, adında bir psikiyatr göreceğiz. 40lı-50li yaşlarda, soğuk, profesyonel görünüşlü, bir işi yapmak için ne gerekiyorsa yapabilecek biri. Muhtemelen konuk oyuncu.-Bu bölümde Alfred adında, 40-50 yaşlarında bir İngiliz var. Baskı altında sakin. Sosyetedeki yerini biliyor ve yüksek sınıflara geçmek için kimlerle takılması gerektiğini farkında.-Ayrıca Bannerman adında, çok zeki ve 40lı yaşların ortasında bir teknisyeni izleyeceğiz. Narcoleptik ve bir anda uykuya dalabiliyor. Fakat önemli bir bilgiyi saklıyor.-Ayrıca Billy adında 20 yaşında bir İngiliz genci göreceğiz. İyi bir insan ve uysal ibi görünüyor ama hırçınlaşması uzun sürmüyor.-Bu bölümde Folay, Larson ve Keamy adlarında kişileri de izleyeceğiz. Uzun geldi çeviremedim. Muhtemelen konuk oyuncular.
Bölüm 6: The Other Woman (Juliet Odaklı Flasback)Yayın Tarihi: 6 Mart 2008, 21.00

Bölüm Bilgileri:
-Bu bölümde üç ölü karakter flashbacklerle göre dönecek: Goodwin, Ethan, Tom.-Charlotte, Juliet ve Faraday’ı içeren bir sahne var.-Mittelos Bioscience, Diğerleri’nin (Others) gerçek dünyada kullandıkları paravan bi şirket. Mittelos aynı zamanda “Lost Time” (Kayıp Zaman)’ın anagramı.-Diğerleri dışarı dünyaya gidip gelebiliyorlar. Denizaltı, diğerlerinin adanın dışındaki dünyaya gitmesini sağlayan şeylerin sadece bir parçası. Dizide adadaki zaman kavramı ve diğerlerinin nasıl yolculuk ettiği açıklanacak.-Bu bölümde Chandley Price, adında uzman bir terapisti izleyeceğiz. Sade güzelliği olan bir bayan. Lider tipli.


Bölüm 7: Ji-Yeon (Sun ve Jin odaklı flash-forward)

Yayın Tarihi: 13 Mart 2008, 21.00

Bölüm Bilgileri:-Bu Sun ve Jin’in Kore’de bebekleriyle bir aile olarak yaşadıklarını anlatan bir flash-forward bölümü.-Jin, büyük bir panda oyuncağı almak için oyuncak dükkanına girer. Elinde dev gibi bir oyuncak pandayla dışarı çıkar. Biri küçük bir motosikletle hızla geçerek ona çarpıp, elindeki telefonu yere düşürünce oyuncağı bir taksiye sokmak üzeredir. Telefonu almak için eğildiğinde taksi içinde başka biriyle hızla hareket eder. Jin, taksinin arkasından koşar, sinirler bağırır ama yararı olmaz. Lanet okuyarak, yerdeki telefonunu parçalar.-Bu sırada, Sun bir cenazeye katılır.-Hurley ve Sun’ı içeren ve otelde geçen bir sahneyi bu bölümde göreceğiz.-Regina, bu bölümde bir anda karşımıza çıkacak.-Bu bölümün gerçekten şok bir sonu olacak.-Bu bölümde Huston, adında 50 yaşlarında bir adamı izleyeceğiz. Otorite sahibi ve karşısına çıkmak istemeyeceğiniz biri. Yapması gereken bir iş var ve bu işin olmaması için yoluna hiç bir engelin çıkmasına izin vermiyor- işçilerinin ölmesini bile umursamıyor.-Bu bölümde ayrıca 30lu yaşların başlarında, Koreli bir doktor izleyeceğiz. Profesyonel ve kriz anlarında sakin kalabiliyor.-Ayrıca, Koreli bir mağaza elemanı göreceğiz. Tatlı biri, müşteriyi memnun edip malı satmak için istekli, stres altında sakin, zor müşterilerle anlaşmasını biliyor.

6 yorum:

Yeliz dedi ki...

Saadetcim, "Prison Break" Lost'tan daha iyi çıktı valla biz ailece izliyoruz:)Lost'u yarıda bırakacak kadar sürükleyici diyebilirim, sevgiler

Saadet Topçu dedi ki...

Öyle diyorlar, onuda izlemeye aldım :)ama Lost'un yeri başka :)

Haluk dedi ki...

birde heroes i tavsiye ederim. sevgiler:)

KelebekNehir dedi ki...

Ama ama bunlar da spoiler değil mi. okumuş bulundum. ne olacak şimdi???

Saadet Topçu dedi ki...

Kelebek Nehir, o kadar merakta bırakıp sezonu geç başlattılar ki diziden çok spoilerler ilgi görmeye başladı. Bu arda dizide bu sezon ölecek olan kişi de Sayid'miş. Sayid karakterini çok beğeniyordum yazık olcak.Bende dizinin herşeyini söylüyorum seyredicek keyif bırakmadım sizde dimi? Onlarda bu kadar bekletmeselerdi :)

Saadet Topçu dedi ki...

Haluk, Heroes var Roma var daha sayıcam ama izliycek zaman yok :)