9 Ağustos 2007 Perşembe

Tema Vakfı Meşe Projesine katılalım


Güzel bir yaşam hareketini buradan sizinle paylaşmak istiyorum. Hepinizin bildiğine eminim ,medyada sık sık bahsedilen bir projedir. Bende her yıl bu projeye ufaktan katılıyorum yani bu dünyada bir değil bayağı bir dikili ağacım var. Sizlerinde olsun istiyorum dolayısıyla faydam olacak sizlere:) Aşağıda Tema Vakfı'nin resmi sitesinden aldığım bir alıntı var. Meşe Palamutu hareketinin bilgileri ve nasıl katılabileceğinize ait bilgiler. Hepimizin dikili ağacı olsun bu dünyada, ağaçlar toprağa sıkı sıkı tutunsun bizde onlara sıkıca kucak yapalım.


Tarihte "Meşe Denizi" olarak bahsedilen Anadolu'da bugün 6.500.000 hektar alanı kaplayan meşe ormanlarının 5.750.000 hektar alanı bozuk ve çok bozuk meşe ormanlarından oluşmaktadır.
TEMA Vakfı - Orman Bakanlığı işbirliği ile1998 yılından beri sürdürülen "Meşe Projesi" dünyanın en büyük ağaçlandırma projelerinden biridir.
Yurt çapında 1 milyon hektar alanda sağlıklı meşe ormanları oluşturmayı hedefleyen "Meşe Projesi" meşe tohumu ekimi, meşe fidanı dikimi ve canlandırma kesimi (meşe rehabilitasyonu) çalışmalarını hedeflemektedir. Projenin toplam maliyeti 1,8 milyar $'dır.
TEMA Vakfı'nın Orman Bakanlığı ile işbirliği sonucu, başta halkımız olmak üzere özel - kamu sektörü, Türk Silahlı Kuvvetleri, Eğitim Kurumları'nın destekleriyle 1998-2004 yılları arasında 640 milyon adet tohum toprakla buluştu.
Bu proje dünyamızın içinde bulunduğu küresel ısınma tehdidine karşı mücadeleye, Türkiye’nin katkı projesidir.

Şubelerden Katılım:En az 9 adet tohum için 3,00 YTL. ve katlarını aşağıdaki hesap numaralarına tüm şubelerden ücretsiz havale yapabilirsiniz. Talep etmeniz durumunda en az 6 YTL tutarındaki 18 tohumluk bağışınıza sertifika hazırlanmaktadır. Sertifika istiyorsanız, bağış bilgilerinizi içeren dekontu ve irtibat bilgilerinizi 0212 281 11 32 nolu faksa göndermeniz yeterlidir.
Banka Şube Hesap No
Ziraat Bankası Levent 1576822-5001
Halkbankası Beyoğlu 16000001
HSBC Merkez 706-012-0412-282
Kolay Katılım:Yapı ve Kredi Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Denizbank, Akbank ve Tekfenbank’ın ATM makinalarından tek tuşla projeye katılabilirsiniz.
İnternet yoluyla katılım:İş Bankası , Akbank, ve HSBC Bank’ın internet sitelerindeki Meşe Katılım Formu'nu tıklayarak kredi kartı bilgilerinizle güvenli biçimde katılabilirsiniz.
Kredi Kartı Yoluyla Katılım:Dilersiniz Kredi Kartınızla Online Meşe Bağışında bulunabilirsiniz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir taraftan ağaç dikmek için uğraşılsın, diğer taraftan yeni villalar yapılması için ormanları yaksınlar.

Saadet Topçu dedi ki...

Doğrusu villa yapmak için yakılanlar dönümlerce bizim ektiğimiz 10,15 ağaç fidanı, üstelik büyümesi için bir ömür bekleniyor. Ama en azından birileri yakarken bizde bir taraftan topraklarımızı ağaçla dolduralım.

İki Deli Kadın(Pınar) dedi ki...

Ne kadar yeterli olucaz bilemiyorum... Tabiiki başlangıçta negatif yaklaşmamak ve inanmak gerekir bu durumlarda... Fakat yıllardır inanıyor ve satılıyoruz...

Bu güzel yazı için teşekkürler...

Saadet Topçu dedi ki...

Bende teşekkür ederim Bademkraker,
Ne kadar yeterli olacağımızı bilemiyorum ama iyiye doğru bir hareket içinde bulunmak ve buna inanmak, yakıp yıkana karşı duruyor olmak bizi mutlu etmeli. En azından ne tarafta mücadele ettiğimiz belli olsun.

Adsız dedi ki...

İnsanoğlu medenileştikçe doğayı yok etti ve doğaya hiç birşey vermedi , teknolojinin rahatlığına kendimizi kaptırıp , doğayı ormanları korumayı unuttuk , şimdi herkes anlıyorki teknolojinin işlemesi için bile doğaya ormanlara ihtiyacımız var ...yağmur yağmazsa su yok , baraj yok , barajlarda su olmayınca elektrik yok , neyle çalışacak makinalar , hadii busefer hücüm başka doğa nimetlerini yok etmeye ...Ben kendi adıma çocuklumdan beri doğayı seven ve bu olacakları bilen , gören biriydim ...benim anlamadığım ülkeyi yöneten kişiler bunu nasıl göremiyor ...Ülkemiz çöl olmak üzere , acil olarak ağaçlandırma çalışması yapılmalı tüm yurtta , çevre ve hayvanlar korunmalı , En beyenmediğiniz hayvanın bile doğada görevi var ve çok önemli işlere yarıyor ...yılan fare yemese heryeri fare sarıyor ,veya tavukları yok ettiler geçen sene heryeri kene ve böcek sardı ...Doğanın kendi içimde mükemmek bir uyumu var zaten , buna tek uyum göstermeyen varlık insan , sürekli yok ediyor ...Sürekli alıyor ...artık doğaya birşeyler verme zamanımız geldi herkes azda olsa bişeyler yapmalı ...Hadi bizde artık doğadaki yerimizi alallım ...Geç olmadan !!!
Gülbeşeker

Saadet Topçu dedi ki...

Ellerine sağlık Gülbeşekerim, çok doğru söylemişsin.