14 Ağustos 2007 Salı

Emir Kusturica-The No Smoking Orchestra


Emir Kusturica'dan bahsetmeden edemeyeceğim. Balkan kültürünü dünyaya filmleri ve müziğiyle tanıtan ve yönetmenliğini yaptığı birçok filmi Cannes ve Venedik Film Festivallerinde ödüller alan senarist, yönetmen ve müzisyen Emir Kusturica. Saraybosna doğumlu Kusturica filmlerini genellikle kendi dilinde çekiyor ve yine kendi dilinde çektiği 1989 yapımı "Time of the Gypsies" ile uluslararası bir başarı kazanarak adını duyurdu. Bu filmiyle Cannes'ta " En iyi Yönetmen" ödülünü aldı.
Müzisyen kişiliği ise "The No smoking Orchestra" grubundaki başarılı bas gitaristliği. Benimde bahsetmek istediğim bu özelliği aslında , balkan ezgileri taşıyan albümleri ile müzisyen olarakta kendi kültürünü dünyaya çok güzel tanıtıyor. 2007 yapımı son albümleri ünlü filmiyle aynı adı taşıyan "Time of the Gypsies "punk opera ile şimdilerde kendilerini dinleyebilirsiniz.Bu albümleri Türkiye'de de yayınlandı ama piyasada fazla bulunamıyor. Eğer albümü temin etmek isterseniz yardımcı olurum emin olur. :)
Benim için çok sevdiğim Hederlezi parçasını onların yorumuyla dinlemek büyük zevk. Dinleyin bakalım beğenecekmisiniz? http://www.thenosmokingorchestra.com/

Track List
1
Efta purane ikone (Seven Old Icons)
2
Djilaben rromalen (Sing People Sing)
3
San Francisco (San Francisco)
4
O chaveja (Oh, My Children)
5
Hederlezi (St. George Day)
6
Cik cik pogodi (Guess Guess who is coming)
7
Crazy about money (Crazy About Money)
8
Del dija (Lord gave us)
9
Kana o del barvarel (When Lord Gives)
10
Evropa (Europe)
11
Pharismasa va inzares (The Beggars)
12
Perhan sovel (Perhan is dreaming)
13
Lorenzzo (Lorenzzo)
14
Sas jekh len (There was a river once)



Buda Pitbull parçalarından bir alıntı.

Hiç yorum yok: