15 Ağustos 2007 Çarşamba

Kardeşinizi Seçin

Bu oluşumdan bir çoğunuzun haberi vardır sanırım. Çok anlamlı bir sevgi hareketi olarak yorumluyorum bu çabayı. Eski bir gazeteci abimiz Cengiz Tünay tarafından hayata geçirilmiş bir sevgi projesi. Sanırım 2005 yılıydı bende, bu oluşumu duyduğumda kendime bir kardeş seçmek istedim ve Demet'le tanışmış oldum. Benim küçük kardeşim Hakkari'den 8 çocuklu bir ailenin tek kız çocuğu. Demet ve onun gibi sevgiyi böyle bizim göndereceğimiz mektup ve hediyelerle bekleyen bir sürü çocuk var ülkemizde. Bende birilerin elinden tutayım istedim ve bu kadar zaman sonra ben mi onu mutlu ediyorum yoksa o mu beni mutlu ediyor bilmiyorum. Gönderdiği küçük sevgi sözcükleriyle dolu mektupları bana yıllar sonra postacı bekletir oldu. Oralardan çok fazla mektup gönderemiyor çünkü bu bile onlar için külfet çoğu zaman, özellikle kışları. Demet'cim en son mektubunda bana demişki "hep sen gönderiyorsun ablacım bu sefer sen benden birşey iste, burlardan istediğin ne varsa gönderelim" Küçük kalbinde hediyelerden bir mahçubiyet olmuş oysa henüz birşey yaptım sayılmaz. Bende onun resmini istemiştim göndermiş. Çok güzel bir cimcime o.
Buraya bunları yazıyorum ama aslında bu benim çok özelim. Sizlerle paylaşmak istedim çünkü mutlu olmak için bir çocuğu mutlu etmek gerektiğini bilenlerdenim. Bir söz duymuştum "Çocukları öptüğünüzü Melekler sayar" diye. Çocukları mutlu etmeye çalışırken içimdeki çocuğu hiç kaybetmemiş oluyorum. Size naçizane tavsiyem mutsuzsanız, sorunlar, hayat, eş, dost herşey üstünüze geliyorsa bir çocuğu sevindirin, bakın onun gözleri değişince sizin kalbinizde değişecek.Hala bir kardeş seçmediyseniz bu sevgi hareketine katılın http://www.kardesinisec.com/
İçinizdeki çocuğu gözlerinden öperim :)

2 yorum:

İki Deli Kadın(Pınar) dedi ki...

Saadetçim seni gönülden tebrik ediyorum... Hemen kardeşimi seçicem... Duymamıştım hiç sayende öğrendim. Teşekkür ederim.

Saadet Topçu dedi ki...

Teşekkür ederim Pınar,
Böyle bir işe vesile olduğum için mutlu oldum, kardeşinle güzel paylaşımlar yaşamanızı dilerim.