23 Ağustos 2007 Perşembe

Enzo Ferrari

Marka olma öykülerinden ilgimi çeken biri de Ferarinin doğuşu, aslında Enzo Ferrari nin yaşam öyküsü. Ferrari adlı bir biyografik film seyretmiştim o günden sonra Ferrari görünce sadece bir araba diye düşünmüyorum artık. Eminim bir çoğunuz zaten öyle düşünmüyorsunuzdur ama benim pek lüks araba hız vs. gibi konulara ilgim olmadığı için bence sadece kırmızı bir spor araba objesiydi. Ama bu filmden sonra bir başarı hikayesinin sonucu olduğunu biliyorum. Eğer bulabilirseniz bu filmi seyretmenizi tavsiye ederim. Özellikle tam araba tutkunlarına göre bir hikaye.
Enzo Ferrrari'nin çocukluk hayali yarış pilotu olmak ve o zamanlarda tahta kaykaylarla yarışıyor. Sonraları, ki savaş dönemleri ülkesi İtalya'nın çalkantılı olduğu zamanlar da Fiat'a başvuruyor ve alınmıyor. :) (Beni de çoğu yer işe almadı günü gelicek bunların ) Sonraları yarışlara katılıyor hep, filmde şu eski arabalarla yapılan yarışlar var şimdilerin F1 heyecanı gibi.Daha sonra katıldığıyarışlarla dikkatleri üzerine çekiyor. Önceleri yarışlarda sonraları idari kısımda Alfa Romeo ile uzun yıllar çalışıyor . Filmde zıpkın gibi bir adam profili var, yerinde duramayan, yaratıcı öyle ki kendi arabasının tasarımını yapıyor ,teknik her bilgiyi hallediyor ,bunu birilerine kabul ettirmek için ince zeka ürünü işler yapıyor. Bu kısımlar çok önemli ama filmi seyredip görmelisiniz. Filmde evliliği, aşkı, işi ve tutkusuyla herkes gibi görünen ama hayali için inançla ve inatla çalışan bir adamın hikayesini seyredeceksiniz.
Filmden aklımda kalan güzel bir kare var; Enzo hep aynı ,kendisine inanan teknik ekiple yapmış Ferrarri'lerini. Bu ekipten ölen bir arkadaşları için, motorları bir süre çalıştırıp onu andıkları sahne çok hoşuma gitmişti. Enzo Ferrari yanlız başarmadığını bilen bir adammış.
Bu yüzden işte bu sene F1 de Ferrarî'yi destekliyorum. Enzo Ferrari'nin başarısı adına :)
Filmin tanıtım bölümünü burdan izleyebilirsiniz.

2 yorum:

adsensedenemesi dedi ki...

lamborgini otomobillerinin doğumu da ferrari ile ilgili. lamborgini traktör üreticisi aslında. bigün sahibi bakmış ki ferrari fren sistemi ile kendi traktörlerinin fren sistemi aynı. kızmış adama. sen yapıyorsan böle araba bende yaparım demiş. lamborgini arabalarıda böle başlanmış üretilmeye.

Saadet Topçu dedi ki...

Ortalıkta akıllı, yaratıcı insanların olması iyi işlere vesile oluyor. Bir dev markadan başka bir dev doğmuş, bence süper bir etkileşim.