16 Ağustos 2007 Perşembe

CowParade İstanbul 2007 - Yani Renkli İnekler Sergisi



Uluslararası CowParade organizasyonu İstanbul'da halka açık en büyük organizasyon. Biz İstanbul'lular yollarda gördüğümüz afedersiniz gereksiz öküzler yerine şu rengarek, anaç, süt deposu ve fıstık gibi giydirilmiş inekleri görmekten menunuz sanırım. Ben şahsen çok eğleniyorum.
CowParade etkinliklerinden elde dilen gelirin bir kısmı Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği, AÇEV ve TEMA Vakfı’na bağışlanacak olması bu sergiyi daha bir anlamlı kılıyor.Daha önce birçok ülkede yapılan bu etkinliğin bizim ülkemizde de yapılmış olması bence çok hoş.
01 Ağustos – 31 Ekim 2007 itibariyle devam edecek olan sergi bölgeleri Taksim, İstiklal Cd. Nişantaşı,Harbiye, Şişli, Sultanahmet, Bebek,Ortaköy, Kanyon, Akmerkez,Metrocity,Profilo ve Cevahir. Birgün hepsini tek tek gezip resim çekmeliyim.
Bu kapsamda birçok ünlü sanatçı ve tasarımcımızın inekleri sergileniyor. Biri de Nil Karaibrahimgil'in inek heykeli. Nil ineğini önce pembeye boyamış , daha sonra da yanından geçildiğinden şarkı söyleyebilmesi için ona hoparlör taktırmış. İbrahim Tatlıses'in 'Bir Kulunu Çok Sevdim'inden esinlenerek 'Bir öküzü çok sevdim' diye yeni bir de şarkı yazan Karaibrahimgil, "Aşık bir inek ancak bu şarkıyı söyler diye düşündüm. İneğin pembe renge boyanması da bu yüzden, çünkü bana göre aşkın rengi kırmızı değil pembe" demiş.
Şu Nil alem kız ayrıca bende katılıyorum aşkın rengi pembe.
Organizasyonla ilgili ayrıtılı bilgiyi sitesinden alabilirsiniz http://www.cowparade-istanbul.com/
Ayrıca bu linktende daha önce yapılmış inekçiklerin heykelciklerini satın alabilirsiniz. Güzel tasarımlar var bir göz atın :) http://www.theconsumerlink.com/landing.asp?BID=cowparade&.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cemil İpekçinin tasarımı favorim:()
Cevahir'de var.