29 Ağustos 2008 Cuma

Shoe Art 2008 İstanbul

Shoe Art 2008 İstanbul

1 Eylül ile 30 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Shoe-Art İstanbul kapsamında, Türkiye' nin önde gelen sanatçıları, önemli tasarımcıları ve ünlü kişileri "dev ayakkabı" heykellerini tasarlayacaklar. Hotiç Ana Sponsorluğu’nda bu tasarımlar İstanbul'un en canlı noktalarında Eylül ve Ekim ayı boyunca sergilenecek. Etkinlik sonunda "ayakkabı heykelleri" açık artırmayla satılılıp , elde edilecek gelir Türk Kalp Vakfı ve Tema Vakfı'na bağışlanacakmış. Geçen yıl İnek tasarımlarıyla renklenen sokaklarımız şimdi ise bayanların vazgeçilmezi ayakkabı heykelleriyle ile tanışacak. 150 adet ayakkabı heykeli 10 adet motosiklet ayakkabı ile 2 ay boyunca sokaklar şenlenecek.

Metallica - Death Magnetic


Metallica - Death Magnetic


Metallica'nın çok konuşulan albümü Death Magnetic 12 Eylül'de Dünya ile aynı zamanda ülkemizde de yayınlanacak. Aynı tarihte 2 LP'den oluşan versiyonuda çıkıyor fakat buralara gelmesi için talebin artması beklenecek. Ayrıca Death Magnetic albümünün 16 Eylül'de 5 LP'den oluşan bir seti ve kitapçıklı kutulu versiyonları yayınlanacak İlk etapta albümü gelip daha sonra beğenilere göre diğer versiyonlar, özel setlerde ülkemize getirilecek.
Albümde en dikkat çeken kısım UnforgivenIII parçası, ReLoad albümünde yer alan UnforgivenII'den sonra, hatta uzunca bir süreden sonra şimdi yeniden bir Unforgiven parçası bulunuyor. Death Magnetic'le eski tarzlarına döneceğini söyleyen Metallica üyeleri bu parça ile dönüş izlenimi vermeyi şimdilik başardı. Unforgiven III'ü yapmış olmaları iddalı bir albüm hazırladıklarını düşündürüyor çünkü Unforgiven serisinin fiyasko olması demek Metallica'nın en acımasız eleştirilere maruz kalması demektir. Ama bence bu albümde StAnger'ın izlerini unutturacaklar. Albümden çıkan ilk single The Day That Never Comes buram buram Metallica kokuyor. Albümde bu parça kadar iyiyse beklenilene değmiş demektir. Mission Metallica" internet üyelik paketiyle Metallica albüm promosyonları ve albüm çıkmadan parçaları ilk dinleme fırsatına sahip olabiliyorsunuz. Ülkemizde bu üyelik paketi bu site üzerinden yapılmaktadır. Şimdilik 2 single yayınlandı biri The Day That Never Comes, diğeri de My Apocalypse .
Grubun sitesinden Death Magnetic albüm parçalarının 15 sn bölümlerini dinleyebilirsiniz. www.metallica.com

Albüm Şarkı Listesi
1. That Was Just Your Life
2. The End Of The Line
3. Broken, Beat & Scarred
4. The Day That Never Comes
5. All Nightmare Long
6. Cyanide
7. The Unforgiven III
8. The Judas Kiss
9. Suicide & Redemption
10. My Apocalypse

28 Ağustos 2008 Perşembe

Dido yeni albümü "Safe Trip Home"


Dido 'dan yeni albüm "Safe Trip Home"

Dido'nun "No Angel" ve "Life For Rent" albümlerinin ardından 3. stüdyo albümü olacak olan "Safe Trip Home" uzun zaman süren bekleyişimizi bitirecek. İlk albümüyle zirveye oynayan Dido 2. albümüyle de aynı çizgisinde devam etti. Faithless grubunun üyelerinden Rollo'nun kardeşi olan Dido, Faithless ve Eminem ile yaptığı çalışmalarla da müzik dünyasında kendinden çok söz ettirdi.
Verdiği bu uzun aradan sonra nihayet beklenen albümünün çıkış tarihi açıklandı. "Safe Trip Home" firmadan kaynaklanan bir gecikme olmazsa Kasım ayında yayınlanacak. Albümün çıkış parçası "Don't Believe In Love" olacak ama Dido'nun internet sitesinde şimdiden"Look No Further" parçası bedava olarak indirilip dinlenebiliyor. Sanırım bu uzun ayrılık nedeniyle hayranlarına bir hediye vermek istedi, albüm çıkana kadar bu sakin büyülü parçayı dinleyip Kasım'ı bekleyeceğiz.
Albüm prodüktörleri açısından da dopdolu. Diğer albümlerinde olduğu gibi Rollo Amstrong ve Dido'nun yanı sıra Rufus Wainwright, Kayne West, Fiona Apple, Jon Brion prodüktör olarak ismi geçenler arasında.
Dido'nun diğer iki albümünü hala zaman zaman dinlerim , son günlerde de sürekli "Look No Further" ı dinliyorum ve "Safe Trip Home" albümünün diğer parçalarını duymak için can atıyorum.

27 Ağustos 2008 Çarşamba

Saros Körfezi -Küçük Kemikli Kıyıları

Saros Körfezi -Küçük Kemikli Kıyıları
Ege Deniz'inin kuzey doğu kesiminde yer alan Saros Körfezi; güneyde Gelibolu Yarımadası, kuzeyde Trakya kıyıları arasına üçgen biçimli bir girintidir. Ege Denizi'nin en tuzlu bölümü ve kendi kendini temizleyen bir körfez. Dalgıçlar için ideal bir dalış alanı, denizin üzeri kadar içide çok güzel, balık açısından zengin. Kıyıdan deniz gözlüğüyle bile bakınca balıklar, deniz yıldızları görülüyor.
Körfezin farklı yerlerinde güzel tatil yerleşimleri bulunmakta daha önce Erikli'ye de gitmiştim. Ama Küçük ve Büyük Kemikli bölgesi, tesislerin olmaması nedeniyle hem bakir kalmış hemde kamp yapanlar, dalış için gelenler için ideal bir mekan olmuş durumda. Ben denize , sessizliğine, yıldızların uzanınca tutulacak kadar yakın duruşuna ve gün batımına hayran kaldım. Kamp yapmak için en güzel mekan bence kemikli kıyıları. Sahil boyunca dolaşırken bile deniz yıldızılarına rastlayabiliyorsunuz. Ben her zamanki gibi biraz taş biraz kurumuş deniz yıldızı( yani canlı değillerdi) topladım. Buranın tek kötü tarafı sinekler gece gündüz saldırıyorlar.
Saros Körfezinin tüm kıyılarının güzel olduğu söyleniyor. Şimdi diğer yerlerini de görmeye can atıyorum.
Fotoğraf; Ulaş Yurtsever

12. Uluslararası İstanbul Moda Fuarı 2008


12. Uluslararası İstanbul Moda Fuarı 2008

İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek 12. Uluslararası İstanbul Moda Fuarı 28-30 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapılacak. Fuarda erkek ve kadın hazır giyim, triko, çocuk giyim, spor giyim, deri ve kürk, denim, gece giysileri, iç giyim, çorap, yan sanayi ve aksesuarları sergilenecek. Moda severlerlerin gözü bu fuarda olacak, tabi benim de.



"Fuarın gala programında, 2007 yılı “Best Designer” ödüllü tasarımcı Özlem Süer defilesi bulunuyor. Süer, IF Uluslararası İstanbul Moda Fuarı’nın açılış defilesini yapacak. “Dünyanın Bütün Sabahları” filminden esinlenerek hazırlanan koleksiyon, görsel sürprizleriyle de şaşırtacak. Uzun yıllar Christian Dıor erkek koleksiyonuna damgasını vuran İsviçre kökenli Fransız tasarımcı Jean Luc Amsler, fuarın ikinci günü defile düzenleyecek. Amsler’in bayan koleksiyonu bu sayede dünya podyumlarından sonra İstanbul’da da moda severlerle buluşuyor. " Alıntı: fuar basın bülteni

Hikmet Barutçugil - Ebruli Üsküdar




Hikmet Barutçugil - Ebruli Üsküdar


Ebru Sanatının önemli isimlerinden Hikmet Barutçugil'in 35. sanat yılı çerçevesinde hazırladığı "Ebruli Üsküdar" sergisi gezilebilir. Ebru üstadının eserleri görülmeye değer bu yüzden Bağlarbaşı Kültür Merkezi'ndeki sergiye gidip suyun renklerle dansını bizzat görmek gerek.

26 Ağustos 2008 Salı

Müze Kart


Müze Kart

Müze gezmeyi sevenlere iyi bir haber. Müzekart uygulamasıyla tüm müzeleri sadece 20 YTL 'lik Müze kart ile gezebileceğiz. Yıllık olarak çıkan kart ile 300 adet müze ve ören yeri ziyaret edilebilecek. Eskiden daha çok müzeleri gezerdim, özellikle İstanbul'da çok önemli müzeler ve saraylar bulunuyor. Küçükken okulların götürüp, aklımızda kalmayan, pekte anlayamadığımız bu yerleri birde büyüdükten sonra dolaşmanızı tavsiye ederim. Müzekart uygulamasıyla bu iş daha da kolaylaşmış görülüyor. Müze kart temin edebilmek için 0312 444 6893'ü arayıp bilgi alabiliyorsunuz. Kimlik belgenizle satış noktalarına başvuruda bulunduğunuzda bu karta sahip olunabilir. Ayrıca Müzekart sitesinden form doldurup başvurabilirsiniz.

Madonna Sticky & Sweet Turnesi


Madonna Sticky & Sweet Turnesi

Madonna son albümüyle birlikte Sticky & Sweet dünya turnesine 23 Ağustos 2008'de Cardiff, Wales’de başladı. 50'lik hatun sahnede göz dolduruyordu. Cumartesi başlayan turnenin kısa kayıtlarını izleyince performansından eksiltmediği görülüyor. Buralara malesef uğramayacak, şimdilik videolarını seyredip iç geçireceğiz. Ama böyle bir şov canlı seyredilmeli, Madonna bize de gelmeli artık.
Daha önceki turnesi büyük ilgi çekmişti. Confessions On A Dance Floor 8.5 milyon kopya sattı ve konser kayıtlarının yer aldığı DVD'si hala çok satanlarda bulunuyor. Sanırım Madonna, Sticky & Sweet turnesinde de aynı rüzgardan esmeye devam edecek.


“STICKY & SWEET” Madonna'nın yaratıcı ortağı Jamie King tarafından yönetiliyor ve müzik direktörü Kevin Antunes .www.livenation.com ve www.madonna.com adresinden bilgi alabilirsiniz.
Madonna'nın 11. Stüdyo albümü "Hard Candy", Amerika, Japonya, Fransa, İngiltere, Almanya, Kanada, Italya, Avustralya, Hollanda, Güney Amerika, İsveç, Danimarka, Irlanda, Finlandiya, Avusturya, źili, İspanya, Meksika, Hong Kong, Singapur, Slovenya, Portekiz, Belçika, Brezilya, İsviçre, İsrail aralarında olduğu 27 ülkede 1 numarada. Yani STICKY & SWEET çok konuşulacak bir tur olacak.

25 Ağustos 2008 Pazartesi

Küçükkuyu

Kaz Dağları'nın üstü "Altından" daha değerlidir.
Küçükkuyu görmeyenler için gidilip görülmesi gereken güzelliklerimizden biri. Tatil için ideal ayrıca gezilip görülecek çokça yeri var. Bunlardan biri Zeus Altarı (sunağı), Mitoloji de Zeus' un Hera'yı görüp aşık olduğu yer olarak anılmakta ve Truva savaşını buradan izlediği söylenmekte. Küçükkuyu merkezinden 3 km kadar uzakta, tepenin üzerinde bulunan ve çokça bakımsız olan bu sunak, aslında manzarasıyla, kekik kokularıyla bir doğa güzelliği içinde bulunmakta. Burası temizlenmeli ve daha çok ziyaretçi çekilebilmeli. Ama bizdeki bir çok eksik arasında burası da kaderine bırakılmış durumda. Ama tepeden kuşbakışı manzarayı görmek için buraya çıkmak gerek. Aşağıya inerken çay içilip soluklanacak bahçeler görebilirsiniz. Giderseniz ada çayı içmeyi ihmal etmeyin. Köylüler kekik vs. gibi bir çok otu ve çayı satıyorlar. Şimdiki değimiyle tamamen organik. İçtiğim adaçayının tadını unutamıyorum doğrusu.


Küçükkuyu' da Mıhlı Çayı boyunca gezmek ve buz gibi suyuna girmek şart. Deniz sefasını biraz olsun bırakıp tatlı suyun etkisine girmek , şelalenin altında yüzmek herkes için keyifli olur herhalde. Bu çayın üzerinde bir değirmen ve Roma döneminden kalma bir de kemerli köprü bulunmakta. Burdaki köy taş evlerden oluşuyor hepsi çok şirin ve bir çoğu iyi restore edilmişler. Mis gibi doğanın eteklerinde gezerken duyarlı ev sahiplerinin şirin bahçelerine mesire yerlerine yazdıkları afişler dikkatimi çekti. Kaz Dağlarında siyanürle altın araması yapılmaması için hepsi tepkilerini ortaya koymuş. Bende bu çevreci harekete destek veriyorum. Hemde boş zamanlarımda değil, her zaman. Keşke daha ileri görüşlere sahip, daha doğaya saygılı olsakta doğa da bizden hesap sormak zorunda kalmasa.

Behramkale-Asos bu bölgede muhakkak görülmesi gereken kalıntılardandır. Tepeye çıkarken yol boyunca gözleme vs. yiyebilirsiniz. Taş evler arasında Behramkaleye gidip Asos'un manzarasını seyretmek ,oradan denizin güzelliğini görmek gerek.

Neyse Küçükkuyu gezilip görülmeye değer güzel bir yer. Hem deniz hem dağ ,tepe hemde antik çağlara ait kalıntılar var. Hepsini bir arada sevenler için tavsiye ederim gidip görün mis gibi ada çayı için Mıhlı Çayındaki şelaleye kendiniz bırakın.

Ulaşım için;

1. İstanbul - Bursa - Balıkesir - Edremit - Altınoluk-KÜÇÜKKUYU

2. İstanbul - Keşan - Gelibolu - Çanakkale - Küçükkuyu

3. İstanbul - (Feribotla) Bandırma - Balıkesir - Edremit - Altınoluk - KÜÇÜKKUYU

15 Ağustos 2008 Cuma

500 WEDDING RINGS

500 WEDDING RINGS
500 evlilik yüzüğü tasarımının yer aldığı kitaplar serisinin 2008 yılında yayınlanan bölümünde bizden bir tasarıcının iki eseri yayınlanmış. Ülkemizde de satılan bu kitaplarda dünyadan farklı tasarımcıların çok özel evlilik yüzüğü tasarımları yer almakta. Teşvikiye'deki Alef Galeri de takı tasarımı konusunda derseler de vermekte olan Yeşim Yüksek, R-GOTHIC Yüzük (okside gümüş) ve R-DECO Yüzük( 18K Altın) tasarımlarıyla bu kitapta yer alıyor. Bu yüzükleri görmek için Alef Galeri sitesine göz atmanızı tavsiye ederim. İlgilenenler için takı tasarımı dersleri hakkında bilgiler de yer alıyor.

Nike Human Race


Nike Human Race

Dünyanın en büyük tek günlük koşu organizasyonu olan Nike Human Race ile 31 Ağustos 2008 Pazar günü dünyanın çeşitli yerlerinden 1 milyon kişi ile beraber bende koşuyor olacağım. Boğaziçi Köprüsü Altunizade ayağından başlayacak olan koşu 10 km'lik bir serüvenden sonra Kuruçeme Arena'da Kenan Doğulu konseri ile sona erecekmiş. Akşam 20.00'da başlayacak olan koşu 25 ayrı ülkede aynı gün yapılacak. Los Angeles, New York, Londra, Madrid, Paris, Melbourne, Şanghay, Sao Paulo gibi ülkelerin katıldığı koşuda İstanbul'un da bulunması çok güzel.
Ön kayıt için Nikeplus sitesine girip formu dolduruyorsunuz. Eğer ön kayıtların dolu olduğu söylenirse Nike Satış noktalarındanda yardımcı olabiliyorlar. Belirlenen satış noktalarına gidip ön kayıt olduysanız bir tişört , koşu süresince ayakkabınıza takacak bir çip ve konser alanına girebilmek için bir bileklik alıyorsunuz.


Kayıt bedeli 10YTL ,bu bedelin 100 de 1'i yardım için üç farklı kuruluşa aktarılabiliyor. Seçiminizi ön kayıt sırasında yapıyorsunuz. Ben yardımımı WWF 'ye yaptım. WWF iklim değişikliklerinin etkisini azaltmak için çalışmakta, Dünyanın en büyük uluslararası doğal kaynakları koruyan kuruluşu. Diğer kuruluşlardan biri BM Mülteci Ajansı, mülteci çocukların eğitim ve yaşam haklarıyla ilgili çalışıyor. Diğeri de Ünlü bisiklet yarışçısı, Tour de France'da yedi kez şampiyon olan ve kanseri yenen Lance Amstrong'un Lıvestrong kurumuna bağışlanabiliyor. Yeniden yaşama dönülmesi ve kanserle mücadele için çalışan bir kurum. Bu paranın kalan kısmı Türk atletizminin gelişmesi için kullanılacakmış. Olimpiyatlardaki kötü gidişatımız göz önüne alınırsa çorbada benim de tuzum olsun. Artık bizde madalyaya doyalım.

Türkiye'nin rekortmen koşucusu Halil Akkaş 'ta bu koşuda bizlerle olcakmış. Bilgi ve ön kayıt için Nike Plus sitesini ziyaret edebilirsiniz. 31 Ağustos'ta Human Race koşucularıyla görüşmek üzere.

14 Ağustos 2008 Perşembe

DJ MAG TOP 100


DJ MAG TOP 100

DJ Mag dergisi bilindiği gibi her yıl en iyi DJ'leri seçiyor. Top 100 listesi olarak yayınladığı DJ'ler o yılın en iyi performanslarına göre okuyucularınında oylarıyla seçiliyor. 2008 'in en iyileri seçimi de yaklaştı, sonuçlar 1,5 ay sonra açıklanacak.
2007 yılının Top 100 listesinde ilk sıraların sahibi şöyleydi.
1. Armin Van Buuren
2. Tiesto
3. John Digweed
4. Paul Van Dyk
5. Sasha
Bu yıl oylamaya katılmak için burayı tıklayarak DJ MAG dergisinin sitesinden oyunuzu kullanabilirsiniz.

13 Ağustos 2008 Çarşamba

Escape From Rehab - Amy Winehouse

Escape From Rehab (rehabilitasyondan kaçış) Amy Winehouse


"Disaster Movie"filminin promosyonu için yapılan, Amy Winehouse 'ın, Batman ve Hulk'ı kokain, alkol şişesi gibi "silahlarla" dövdüğü ve kocası Blake'i hapisten kaçırmaya çalıştığı bir oyun var. Çılgın Amy'nin uyuşturucu bağımlısı olduğundan oyundaki repliklerde de bunlar kullanılmış. Geyik bir oyun ama oynamak isterseniz Oyunun sitesi burada tıklayın.

12 Ağustos 2008 Salı

Beijing 2008 Olympic Games - Pekin Olimpiyatlarında Moda


Beijing 2008 Olympic Games - Pekin Olimpiyatlarında Moda

Bahsedeceğimiz madalyalarımız olamayınca bizde modaydı sanatsal bakıştı vs. kendimizi avutuyoruz. Çin tüm altınları toplayıp bir ev sahibine hiç yakışmayacan bir davranış :))) ile Olimpiyat oyunlarının galibi olacak gibi görünüyor. Şimididen 13 altın madalyayı aldılar bile. Bakınız burdan. Bizimde bir gümüş madalyamız var ama hiç yoktan iyidir.

Pekin olimpiyat oyunları için sanatsal kareler hazırlayan Çin, her spor dalı için moda dergilerinden çıkmış gibi bir imajla fotoğraflar yayınlamışlar. İşte Olimpiyat oyunlarının modası böyle olur.



11 Ağustos 2008 Pazartesi

Anadolu’da İz Sürmek


Anadolu’da İz Sürmek


Bu kitabı henüz okumadım, ama Tema'ya desteğim her zaman sürecek, o yüzden Yapı Kredi Yayınlarından çıkan Tema Vakfı'nın 15 yıllık serüvenini anlatan Anadolu'da İz Sürmek kitabını herkese tavsiye ediyorum. Özellikle son dönemlerde yanan onca ormanımızdan sonra Tema'ya daha çok destek olmalıyız. Tema Vakfı sitesi için butaya tıklayınız.

"Vakfın kuruluşunun 15’inci yılının anısına Türkiye turuna çıkan yazar Ufuk Batum Anadolu’da TEMA’nın yaptığı çalışmaların ve bıraktığı izin peşinden gidiyor... Kırsala gidiyor... Köylere, meralara, yok edilen ormanlara giriyor... İş bulmak amacıyla köyü terk etmek zorunda kalan gençlerin dünyasıyla, göç olgusuyla, geçim derdine düşen insanların çaresizliğiyle, doğaya yaptıkları baskıyla tanışıyor... Yok olan biyolojik çeşitliliği, erozyonu, kaybedilen verimli toprakları geri kazanmaya çalışan nice kahramanla tanışıyor... Onlarda umudu, kararlılığı ve heyecanı buluyor...

TEMA Vakfı’nın çalışanları, temsilcileri, uzmanları ve gönüllülerinin yapıcı ve üretken dünyasına giren Ufuk Batum Anadolu’da İz Sürmek isimli kitabında yapılanları ve yapılması gerekenleri bir gezi kitabı tadında ele alıyor. Toprağı, suyu, yeşili dinliyor... Onların tercümanı oluyor... Kitap, her köşesinde özlem ve umut barındırıyor... İnsan sıcaklığını içeriyor... Daha da önemlisi; kitapta bütün paydaşlara, bu kötü gidişe “Dur!” diyebilmek için önemli bir çağrı yapılıyor...
Küresel ısınma, karbon emisyonu, kuraklık ve bütün bunların doğal sonucu olarak daha büyük bir açlık, savaş, terör ve kaos dalgası oluşmadan önce belki de hepimize düşen görev küreselleşmiş bir dünyada bu sorunlara önce yerel, ulusal ve sonra tabii ki küresel çözüm bulabilmek. Yazar, herkesin yapabileceği bir şeyler olduğunu savunuyor ve herkesi bu konuyu tekrar düşünmeye, çeşitli seviyelerde katkı sağlamaya, eylem birliği yapmaya davet ediyor... Bunlara katılmamak, Ufuk Batum’a kulak vermemek mümkün mü?"
Alıntı: Yeşiliz Dergisi

Dan Brown- Melekler ve Şeytanlar


Dan Brown- Melekler ve Şeytanlar

Dan Brown' ı herkes Da Vinci Şifresi romanından tanır, bir dönem listeleri altüs etmiş olan bu romanıyla baş rolünde Tom Hanks'in oynadığı bir de filmi çekilmişti. Şimdi başka bir romanı Melekler ve Şeytanlar (Angels And Demons) sinemeya uyarlanıyormuş. Vatikan'dan gelen engelleri aşabilirlerse 2009'da gösterime girebilecekmiş. Dan Brown'un ikinci romanı olan Melekler ve Şeytanlar Vatikan ve bir fizik labaratuvarı arasında geçen olayları konu alıyor.
Da Vinci Şifresi'nin sanat tarihi kokan macaraperest havasından sonra bu romanını ve ilk kitabı Dijital Kale'yi de okumuştum. Zaten film için ideal öyküler olduğunu düşünüyordum , artık birer birer sinemaya aktarılmaya başlandı. Şimdi Adam Fawer'in Olasılıksız kitabını bitirmek üzereyim ve bu da tam filmlik bir öykü. Ama Adam Fawer'ı Dan Brown kadar başarılı bulmadığımı söyleyebilirim.
Da Vinci Şifresi eleştirmenler tarafından film uyarlamasında çok başarılı bulunmamıştı. Bende kitaplarını okuduğum zaman filmlerden yeterince zevk alamıyorum. Bakalım Melekler ve Şeytanlar nasıl olacak? İzleyeceğim çünkü merakta ediyorum :) Film Hakkında Imdb sitesi

Dan Brown kitapları; Dijital Kale (1998), Melekler ve Şeytanlar (2000) , İhanet Noktası (2001) , Da Vinci Şifres i(2003) ,Süleyman'ın Anahtarı (2008)

SCORPIONS İstanbul Konseri



SCORPIONS İstanbul Konseri
Humanity World Tour 2008



Ağustos ayı konserleri tam gaz devam ediyor. Rock kokan bir yaz geçiriyoruz, büyük gruplar ve isimler bir bir İstanbul'u ziyaret ediyor. Şimdi sıra SCORPIONS'ta. Ünlü Alman rock grubu 22 Ağustos Cuma akşamı Parkorman'da olacak. Kapı açılış saati 18.00 , Ön grup: 19.30 ' da sahne alacak ve Scorpions konseri Saat 21.00 de başlayacak.
Bilet Fiyatları : Normal: 90,00 YTL Sahne Önü: 300,00 YTL
Bilgi için burayı tıklayınız.

8 Ağustos 2008 Cuma

"Bir Dünya Bir Rüya" Pekin Olimpiyatları



"Bir Dünya Bir Rüya" Pekin Olimpiyatları



2008 Pekin/Beijing Yaz Olimpiyat Oyunlarının açılışı bugün yapıldı. Bu yıl en fazla ülke katılımıyla başlayan olimpiyatlar, tüm protestolara rağmen sorunsuz gerçekleşmiş gözüküyor. Kuş Yuvası isimli stadlarında açılışı yapan Çinliler 24 Ağustos kapanış gecesine kadar dünyanın gözdesi olacak. Darısı bizim ülkemizin başına. Ülkemde böyle bir organizasyonun yapıldığını görmeyi çok isterim, olimpiyatları canlı canlı seyretmek büyük keyif olur.




Pekin/Beijing Olimpiyat Oyunlarının maskotları üstteki resimdeki sevimli yaratıklar; Beibei balık, Jingjing panda, Huanhuan Olimpiyat ateşi, Yingying Tibet Antilobu ve Nini ise kırlangıçı simgeliyor. Bunlar Çinliler için önemli olan hayvanlar. Çocuklara şirin gözükmesi için ikileme yapılarak söylenen adları bir araya getirdiğinizde, “Pekin'e Hoşgeldiniz” yani“Bei Jing Huan Ying Ni” cümlesi ortaya çıkıyormuş. Ortalık çin malı oyuncaktan geçilmiyor zaten bir de bu cimcimeler çıktı başımıza:)


7 Yılda tamamladıkları Olimpiyat stadları"Kuş Yuvası"da çok güzel görünüyor. Özellikle gece görüntüleri süper. Tabi Çinliler yine yapacaklarını yapmışar ve bu Ulusal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımını taşıyan, kırmızı, mavi ve siyah renkleri olan müzik çalar yaparak olayı ticari boyuta da taşımışlar.

"Bir Dünya Bir Rüya" sloganıyla başlayan bu büyük organizasyondan umarım sporcularımız bol madalya ile hepimiz mutlu ederek dönerler.

6 Ağustos 2008 Çarşamba

Chuck Berry İstanbul Konseri

Chuck Berry İstanbul Konseri

Rock'nRoll'un babası 15 Ağustos akşamı İstanbul'da olacak. Süper bir konser olacağını düşünüyorum. Sempatik tavrıyla ve herkesin dilinde olan şarkılarıyla o gece coşturacağı kesin. Bu konser kaçırılmaması gerekenlerden biri, neden? Rock'n'roll 'u sevmeyen pek yoktur herhalde ve Elvis hayatta olsa ve İstanbul'a gelse dinlemeye gitmez miydiniz? İşte Rock'n'roll müziğinin doğuşu ile anılan isim Chuck Berry' yi dinlemeyede bu yüzden gitmek gerek. Belki bir daha böyle bir efsaneyi canlı dinleme şansınız olmayabilir. Şu meşhur "Johnny B.Good" şarkısını söylerken gitarıyla yaptığı numaraları hala yaparsa bunu bir kez de canlı olarak görmelisiniz. Artık o bir dede ama hala sahnede ve canlı bir efsane. Konser organizasyonuyla bir alakam yok, bu kadar ısrarla gidin dememin sebebi, ben seviyorum ondan :) Sadece bu.
Biletler: VIP: 125,00 YTL 1.Kategori: 89,00 YTL 2.Kategori: 78,00 YTL 3.Kategori: 67,00 YTL Tam: 56,00 YTL, Öğr: 46,00 YTL (Ayakta)
Mekan: Parkorman

5 Ağustos 2008 Salı

Global Gathering 2008

Above & Beyond

Global Gathering 2008

8 - 9 Ağustos tarihlerinde Global Gathering performans serilerinin Türkiye ayağı ,Seanergy Beach Kilyos'ta yapılacak. Bu iki günde yerli ve yabancı önemli Dj'ler sahne alcaklar. Sasha, Eric Prydz, Samim - live, Sander Van Doorn, Markus Schulz, Christian Valera, Eston, Murat Uncuoğlu, Mert Yücel, Procombo, Dj Hassan, Tan, Erdinç Akbulut ,Calvin Harris - live, Dubfire (DeepDish), Above & Beyond, Axwell, Umek, Nic Fanciuli, James Algate, Bee Gee, Ferhat Albayrak, Alican-Soner, Garen, Batur, Barış, E-joop sahne konuklarının listesi.


Markus Schulz- Axwell
Sasha Dj Mag 'ın en iyi 100 dj sıralamasında 2000 yılında birincileğe oturmuştu. O yıldan bu yıla birincilik olmasada ilk sıralardan hiç ayırlmadı, geçen yıl ki sırlamada 5. olan Sasha' yı Above & Beyond 6. sırada takip ediyor. Above & Beyond 'un Anjunabeats100+From Goa to Rio albümü arşivlik bir set. 2 cd ve Rio konserinden görüntülerin ve röpörtajlarında yer aldığı bir dvd' den oluşan albüm, bu hafta ülkemizde de piyasaya çıkacak.
Markus Schulz ve Sander Van Doorn bu tarz partilerin en aranan isimlerinden ve Global Gatherhing turnesi kapsamında 8 Ağustosta setlerinin başında olacaklar. Global Gathering turneleri sayesinde hep iyi dj'ler ülkemize geldi bu sefer ki de dinlemeye değer konukları ağırlıyor olacak. Türk dj'lerimizde bu isimlerle aynı sahneyi paylaşacaklar. Murat Uncuoğlu ve BeeGee her zaman festivallerin en demirbaş isimleri olmuştur. BeeGee'nin son Trance From 2008 albüm satışları ve talebi göz önüne alınırsa yerli dj'lerimizi dinlemek içinde çok kişi Kilyos'ta soluğu alacak demektir.
Hem deniz hem müzik var, o zaman herkese iyi eğlenceler.
Bilet Fiyatları;
Günlük: Tam 75 YTL Kombine+Kamp: 150 YTL Kombine: 120 YTL Günlük VIP: 150 YTL

Sender Van Doorn

4 Ağustos 2008 Pazartesi

Aşkın Gözyaşları - Bu neng shuo de mi mi - Secret


Aşkın Gözyaşları - Bu neng shuo de mi mi - Secret
Jay Chou çinli bir müzisyen şarkıcı ve kendi ülkesinde oldukça popüler . Şimdilerde yer aldığı filmlerle de boy gösteriyor. Ülkemizdeki ismiyle Aşkın Gözyaşları filmini yazmış, yönetmiş ve başrolünde oynamış. Müzikalitesi çok yüksek su gibi bir film olmuş. Hem müzik hem aşk hem de fantastik bir öyküsü var. Filmi soluksuz seyrettim ve bence ilk film için gayet başarılı bir hikaye çıkarmış.
Bu filmin Aşkın Gözyaşları olarak Türkçeleştirilmesi bana çok sıkıcı geldi. Film isimlerini neden bu kadar değiştirirler anlamıyorum. Filme isim vereceksen, etkileyici filmle daha özdeşleşen bir isim uydurulabilirdi herhalde. Aşkın Gözyaşlarıymış.... Devamını getirmiyim söylenip duruyorum çünkü. Neyse isim dışında film çok başarılı, bu tarz yapımları ben hep beğenmişimdir. Aşkın içinde olduğu herşeyde hoşuna gidiyor insanın ama bu biraz fantastik öğler içeriyor hazırlıklı olun. :) Müzikleri konusunda söylenecek söz yok. Filmin başlarında bir sahnede, piyano kapışması var ki izlenmesi, dinlenmesi gerek. Ben şahsen tavsiye ederim.

Björk İstanbul Konseri


Björk İstanbul Konseri

Björk konseri çok güzel ama çok kısaydı. Tadı damağımda kaldı. Bir çok kişi bunu hissetmiş olmalı ki konser bittiğinde bir süre kimse dağılamadı. Enerjisi o kadar yüksekti ki bitmesini istemiyorduk, sabaha kadar coştursa coşardık herhalde. Björk ve sahne dostları süperdiler. Sahnedekilerin enerjisi herkese yansıdımı bilmiyorum ama bana ve arkadaşlarıma yansıdığı kesin. Görsel şovlarıyla da bu yazın en eğlenceli sahnesiydi. Björk kendine has dansıyla çok sevimliydi ve Bayanlardan oluşan brass orkestrası da kendi kadar çılgın bir kadroydu. Sahnede Cirque Du Soleil şovundan fırlamış gibi bir orkestra ve Björk vardı. Sahne üstündekiler müziğe kendilerini çılgınca kaptırmıştılar, coşuyor ve çoşturuyorlardı.
Björk' ün sahne kıyafetini de çok merak ediyordum , tahminim kadar renkli değildi ama yine Björk gibiydi işte.
Bu sene gittiğim konserler hakkında hiç yazamamıştım, beğenmediklerimi zaten yazmıyorum ama beğendiklerimi de yazamadım. Anlatamadıklarım bana kalsın :) Metallica'dan bir hafta sonra Björk ve ben konserlere biraz doydum. Artık tatile çıkmalıyım. Konserler yüzünden tatil planı bile yapmakta zorlanıyorum. Bu yaz gitmek isteğim konserler serisinden en önemlilerine gidebildiğim için mutluyum, bir kısmına işlerim yüzünden gidemedim ama as konserleri kaçırmadım. Darısı herkesin başına. Konserler devam ediyor hala gelecek büyük isimler var. Kaçırılmaması gereken konserler dizisi ekim ayına kadar sürecek. Bu yıl en iyi konser senesi oldu diyebilirim. Herkese göre bir konser var, kaçırmamak lazım.
Resimler Flickr -Ceylan Şahin

1 Ağustos 2008 Cuma

Testere 5 - SAW V


Testere 5 - SAW V


Testere filmi 29 Ekim 2004' de vizyona çıkmıştı; devamı, Testere II, 28 Ekim 2005 , Testere III 27 Ekim 2006'da ,Testere 4(SAW IV) 26 Ekim 2007 tarihinde vizyona girmişti. Şimdi de Testere V'in fragmanları yayınlanmaya başladı. Sanırım bu seri böyle devam edecek. Sitesinde vizyon tarihi 24 Ekim 2008 olarak görünüyor. Birde kısa tanıtım filmi var. Burayı tıklayrak seyredebilirsiniz.