11 Ağustos 2008 Pazartesi

Dan Brown- Melekler ve Şeytanlar


Dan Brown- Melekler ve Şeytanlar

Dan Brown' ı herkes Da Vinci Şifresi romanından tanır, bir dönem listeleri altüs etmiş olan bu romanıyla baş rolünde Tom Hanks'in oynadığı bir de filmi çekilmişti. Şimdi başka bir romanı Melekler ve Şeytanlar (Angels And Demons) sinemeya uyarlanıyormuş. Vatikan'dan gelen engelleri aşabilirlerse 2009'da gösterime girebilecekmiş. Dan Brown'un ikinci romanı olan Melekler ve Şeytanlar Vatikan ve bir fizik labaratuvarı arasında geçen olayları konu alıyor.
Da Vinci Şifresi'nin sanat tarihi kokan macaraperest havasından sonra bu romanını ve ilk kitabı Dijital Kale'yi de okumuştum. Zaten film için ideal öyküler olduğunu düşünüyordum , artık birer birer sinemaya aktarılmaya başlandı. Şimdi Adam Fawer'in Olasılıksız kitabını bitirmek üzereyim ve bu da tam filmlik bir öykü. Ama Adam Fawer'ı Dan Brown kadar başarılı bulmadığımı söyleyebilirim.
Da Vinci Şifresi eleştirmenler tarafından film uyarlamasında çok başarılı bulunmamıştı. Bende kitaplarını okuduğum zaman filmlerden yeterince zevk alamıyorum. Bakalım Melekler ve Şeytanlar nasıl olacak? İzleyeceğim çünkü merakta ediyorum :) Film Hakkında Imdb sitesi

Dan Brown kitapları; Dijital Kale (1998), Melekler ve Şeytanlar (2000) , İhanet Noktası (2001) , Da Vinci Şifres i(2003) ,Süleyman'ın Anahtarı (2008)

Hiç yorum yok: