15 Ağustos 2008 Cuma

Nike Human Race


Nike Human Race

Dünyanın en büyük tek günlük koşu organizasyonu olan Nike Human Race ile 31 Ağustos 2008 Pazar günü dünyanın çeşitli yerlerinden 1 milyon kişi ile beraber bende koşuyor olacağım. Boğaziçi Köprüsü Altunizade ayağından başlayacak olan koşu 10 km'lik bir serüvenden sonra Kuruçeme Arena'da Kenan Doğulu konseri ile sona erecekmiş. Akşam 20.00'da başlayacak olan koşu 25 ayrı ülkede aynı gün yapılacak. Los Angeles, New York, Londra, Madrid, Paris, Melbourne, Şanghay, Sao Paulo gibi ülkelerin katıldığı koşuda İstanbul'un da bulunması çok güzel.
Ön kayıt için Nikeplus sitesine girip formu dolduruyorsunuz. Eğer ön kayıtların dolu olduğu söylenirse Nike Satış noktalarındanda yardımcı olabiliyorlar. Belirlenen satış noktalarına gidip ön kayıt olduysanız bir tişört , koşu süresince ayakkabınıza takacak bir çip ve konser alanına girebilmek için bir bileklik alıyorsunuz.


Kayıt bedeli 10YTL ,bu bedelin 100 de 1'i yardım için üç farklı kuruluşa aktarılabiliyor. Seçiminizi ön kayıt sırasında yapıyorsunuz. Ben yardımımı WWF 'ye yaptım. WWF iklim değişikliklerinin etkisini azaltmak için çalışmakta, Dünyanın en büyük uluslararası doğal kaynakları koruyan kuruluşu. Diğer kuruluşlardan biri BM Mülteci Ajansı, mülteci çocukların eğitim ve yaşam haklarıyla ilgili çalışıyor. Diğeri de Ünlü bisiklet yarışçısı, Tour de France'da yedi kez şampiyon olan ve kanseri yenen Lance Amstrong'un Lıvestrong kurumuna bağışlanabiliyor. Yeniden yaşama dönülmesi ve kanserle mücadele için çalışan bir kurum. Bu paranın kalan kısmı Türk atletizminin gelişmesi için kullanılacakmış. Olimpiyatlardaki kötü gidişatımız göz önüne alınırsa çorbada benim de tuzum olsun. Artık bizde madalyaya doyalım.

Türkiye'nin rekortmen koşucusu Halil Akkaş 'ta bu koşuda bizlerle olcakmış. Bilgi ve ön kayıt için Nike Plus sitesini ziyaret edebilirsiniz. 31 Ağustos'ta Human Race koşucularıyla görüşmek üzere.

Hiç yorum yok: