8 Ağustos 2008 Cuma

"Bir Dünya Bir Rüya" Pekin Olimpiyatları



"Bir Dünya Bir Rüya" Pekin Olimpiyatları



2008 Pekin/Beijing Yaz Olimpiyat Oyunlarının açılışı bugün yapıldı. Bu yıl en fazla ülke katılımıyla başlayan olimpiyatlar, tüm protestolara rağmen sorunsuz gerçekleşmiş gözüküyor. Kuş Yuvası isimli stadlarında açılışı yapan Çinliler 24 Ağustos kapanış gecesine kadar dünyanın gözdesi olacak. Darısı bizim ülkemizin başına. Ülkemde böyle bir organizasyonun yapıldığını görmeyi çok isterim, olimpiyatları canlı canlı seyretmek büyük keyif olur.




Pekin/Beijing Olimpiyat Oyunlarının maskotları üstteki resimdeki sevimli yaratıklar; Beibei balık, Jingjing panda, Huanhuan Olimpiyat ateşi, Yingying Tibet Antilobu ve Nini ise kırlangıçı simgeliyor. Bunlar Çinliler için önemli olan hayvanlar. Çocuklara şirin gözükmesi için ikileme yapılarak söylenen adları bir araya getirdiğinizde, “Pekin'e Hoşgeldiniz” yani“Bei Jing Huan Ying Ni” cümlesi ortaya çıkıyormuş. Ortalık çin malı oyuncaktan geçilmiyor zaten bir de bu cimcimeler çıktı başımıza:)


7 Yılda tamamladıkları Olimpiyat stadları"Kuş Yuvası"da çok güzel görünüyor. Özellikle gece görüntüleri süper. Tabi Çinliler yine yapacaklarını yapmışar ve bu Ulusal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımını taşıyan, kırmızı, mavi ve siyah renkleri olan müzik çalar yaparak olayı ticari boyuta da taşımışlar.

"Bir Dünya Bir Rüya" sloganıyla başlayan bu büyük organizasyondan umarım sporcularımız bol madalya ile hepimiz mutlu ederek dönerler.

Hiç yorum yok: