25 Ağustos 2008 Pazartesi

Küçükkuyu

Kaz Dağları'nın üstü "Altından" daha değerlidir.
Küçükkuyu görmeyenler için gidilip görülmesi gereken güzelliklerimizden biri. Tatil için ideal ayrıca gezilip görülecek çokça yeri var. Bunlardan biri Zeus Altarı (sunağı), Mitoloji de Zeus' un Hera'yı görüp aşık olduğu yer olarak anılmakta ve Truva savaşını buradan izlediği söylenmekte. Küçükkuyu merkezinden 3 km kadar uzakta, tepenin üzerinde bulunan ve çokça bakımsız olan bu sunak, aslında manzarasıyla, kekik kokularıyla bir doğa güzelliği içinde bulunmakta. Burası temizlenmeli ve daha çok ziyaretçi çekilebilmeli. Ama bizdeki bir çok eksik arasında burası da kaderine bırakılmış durumda. Ama tepeden kuşbakışı manzarayı görmek için buraya çıkmak gerek. Aşağıya inerken çay içilip soluklanacak bahçeler görebilirsiniz. Giderseniz ada çayı içmeyi ihmal etmeyin. Köylüler kekik vs. gibi bir çok otu ve çayı satıyorlar. Şimdiki değimiyle tamamen organik. İçtiğim adaçayının tadını unutamıyorum doğrusu.


Küçükkuyu' da Mıhlı Çayı boyunca gezmek ve buz gibi suyuna girmek şart. Deniz sefasını biraz olsun bırakıp tatlı suyun etkisine girmek , şelalenin altında yüzmek herkes için keyifli olur herhalde. Bu çayın üzerinde bir değirmen ve Roma döneminden kalma bir de kemerli köprü bulunmakta. Burdaki köy taş evlerden oluşuyor hepsi çok şirin ve bir çoğu iyi restore edilmişler. Mis gibi doğanın eteklerinde gezerken duyarlı ev sahiplerinin şirin bahçelerine mesire yerlerine yazdıkları afişler dikkatimi çekti. Kaz Dağlarında siyanürle altın araması yapılmaması için hepsi tepkilerini ortaya koymuş. Bende bu çevreci harekete destek veriyorum. Hemde boş zamanlarımda değil, her zaman. Keşke daha ileri görüşlere sahip, daha doğaya saygılı olsakta doğa da bizden hesap sormak zorunda kalmasa.

Behramkale-Asos bu bölgede muhakkak görülmesi gereken kalıntılardandır. Tepeye çıkarken yol boyunca gözleme vs. yiyebilirsiniz. Taş evler arasında Behramkaleye gidip Asos'un manzarasını seyretmek ,oradan denizin güzelliğini görmek gerek.

Neyse Küçükkuyu gezilip görülmeye değer güzel bir yer. Hem deniz hem dağ ,tepe hemde antik çağlara ait kalıntılar var. Hepsini bir arada sevenler için tavsiye ederim gidip görün mis gibi ada çayı için Mıhlı Çayındaki şelaleye kendiniz bırakın.

Ulaşım için;

1. İstanbul - Bursa - Balıkesir - Edremit - Altınoluk-KÜÇÜKKUYU

2. İstanbul - Keşan - Gelibolu - Çanakkale - Küçükkuyu

3. İstanbul - (Feribotla) Bandırma - Balıkesir - Edremit - Altınoluk - KÜÇÜKKUYU

Hiç yorum yok: