15 Şubat 2008 Cuma

Muzikli Cocuk Oyunları

İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ


HEIDI
Çocuk Müzikali, 2 Perde


"İsviçreli çocuk romanları yazarı Johanna Spry tarafından 1881’de kaleme alınan “Heidi” kaç kuşaktır çocukların ilgisini çekmeye devam ediyor.İsviçre Alplerinde dedesi , keçisi ve köpeği ile yaşayan, yürüyemeyen Clara ‘ya dostluk elini uzatan, çoban Peter ile arkadaşlık eden bu elma yanaklı şirin ve iyi kalpli kız, anketlere bakılırsa dünyanın en ünlü İsviçrelisidir. "


MUTLU PRENS

Müzikal Öykü, 2 Perde


"Oscar Wilde'ın THE HAPPY PRINCE-MUTLU PRENS adlı kısa, yalın ama bir başyapıt olarak değerlendirilecek denli derin ve çarpıcı öyküsünden yola çıkarak hazırladığımız bu müzikal gösteriyi sadece çocukların değil, geçen yıllara karşın içlerindeki çocuğu yaşatmayı başarabilmiş her yaştan seyircilerin de ilgiyle ve beğenerek izleyeceklerine eminiz.Yoksulluk, eşitsizlik gibi acı gerçeklerin varolduğu bir ortamda gelişen ama sevgi, bağlılık,paylaşım,vefa ve buna benzer nice insani duygunun öne çıkması ile giderek anlam kazanan sıcacık bir öykü bu.Günümüzün yırtıcı ortamında bu öykünün içerdiği doğru mesajların aktarımı , çocuk seyircilerini sadece eğlendirmeyi değil , aynı zamanda bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi de amaç edinmiş olan kurumumuz için bir görev niteliği taşımaktadır."

SİHİRBAZ OZ
Çocuk Müzikali, 2 Perde

Metin : F.BAUM , Türkçesi : Hale KUNTAY, Müzik Uyarlama : Aziz KORTEL

ANKARA DEVLET OPERA VE BALESİ


Karagöz ve Hacivat ile Cumhuriyet’e Yolculuk
Çocuk Operası, 2 Perde


"I. Perde, Tübitakta saklanan bazı bilimsel buluşlar ve bulaşıcı virüsler Paraman tarafından çalınır. İnsanlara bulaştıkları takdirde çok tehlikeli olan virüsleri ve bilimsel buluşları Paraman dünyayı ele geçirip, kral olmak için kullanacaktır. Bu tehlikeli virüsleri Karagözle Hacivatın iyileştireceğini düşünen profesör, zaman makinesiyle Karagöz ve Hacivatı 2023 yılına getirtir. Kendi zamanlarından çok farklı bir döneme gelen Karagözle Hacivat çok şaşırırlar çünkü padişahlık kalkmış, cumhuriyet yönetimi gelmiştir. Profesör, somurtuk virüsü güldürdükleri, şapşal virüse ise kitap okuttukları takdirde bu zararlı virüslerin iyileşeceğini söyler. Karagözle Hacivat profesöre yardım etmeye karar verirler.
II. Perde, Cumhuriyet ve demokrasiye karşı olan ve kendi kral olmak isteyen Paraman, profesörü ve onun yardımcısı robotları yakalayıp hapseder. Somurtuk virüsle Şapşal virüsü ise insanlara bulaşmaları özellikle Karagöz ve Hacivatı yakalayıp getirmeleri için görevlendirir. Virüslere yakalanmayan Karagözle Hacivat Somurtuk virüsü güldürmeyi, Şapşal virüse ise kitap okutmayı başarırlar. İyileşen virüslerin yardımıyla Profesörü ve yardımcı robotları Paramanın elinden kurtarırlar. Cumhuriyet ve demokrasi yönetiminde yaşamak istedikleri için eski zamana dönmeyip 2023 yılında kalmak isterler. Opera cumhuriyet ve demokrasiyi yücelten mutlu bir koro şarkısıyla sona erer. "

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler
M.Erdoğan

Çocuk Operası, 2 Perde


"Uzak ülkelerden birinde yaşayan kral ve kraliçenin, kar gibi beyaz tenli,kan kırmızı yanaklı,simsiyah saçlı çok güzel bir kızları olmuş. Ne yazık ki kraliçe kısa bir süre sonra ölmüş. Bir sene sonra, kral saraya yeni bir kraliçe getirmiş. Bu kraliçe çok güzelmiş ama kötü bir huyu varmış. Çok kıskançmış.Aynı zamanda büyüler yapan bir cadıymış. Her gün büyülü aynasının karşısına geçer " En güzel kim?" diye sorarmış. Aynada ona "Dünyanın en güzel kadını sensin" dermiş. Aradan yıllar geçmiş, Pamuk Prenses büyümüş, çok güzel bir genç kız olmuş.Bir gün Pamuk Prenses sarayın bahçesinde kuşlarla şarkı söyleyip dans ederken, yakışıklı bir prensle karşılaşmış. "


İZMİR DEVLET OPERA VE BALESİ


SİHİRBAZ OZ
Müzikli Çocuk Oyunu,
2 Perde


Yazan : L.Frank BAUM , Müzik : Eugen THOMASS , Çeviren : Hale KUNTAY

Hiç yorum yok: