21 Şubat 2008 Perşembe

Kuşların Nufus Sayımı Var

Herkes için güzel bir deneyim olabilir , benim programım uymuyor fakat bu eğlenceli sayıma katılmayı isterdim. Vakti olanlar için güzel bir pazar tavsiyesi.


"2 Mart 2008 Pazar günü Terkos Gölü'nde gerçekleşecek su kuşu sayımına katılacak doğaseverler aranıyor.

Kuş gözlemcileri ve Doğa Derneği'nin her kış gerçekleştirdiği su kuşu sayımları bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanındaki göllerde yapılmaya başlandı. 20 yılı aşkın zamandır yapılan sayımlara bu yıl ilk defa kuş uzmanları dışındaki doğaseverler de katılabilecek. Binlerce su kuşunun nasıl olup da sayılabildiğini merak edenler Doğa Derneği ve Doğa Turizm'in gerçekleştireceği organizasyonla hem kuş saymanın sırlarını öğrenecek, hem de unutulmaz bir gün geçirecek. 2 Mart 2008 Pazar günü Terkos Gölü'nde gerçekleşecek organizasyona Doğa Derneği uzmanları ve kuş gözlemcileri liderlik yapacak. Sabah saatlerinde başlayacak sayıma katılan doğaseverler gün boyunca onlarca sukuşu türünü kendi yaşam alanlarında görebilecek. Kuşları görmek için dürbün ve teleskoplar kullanılacak.
Organizasyon Detayları: Katılımcılar saat 08.00'de Kadıköy Evlendirme Dairesi ve 08.30'da Taksim AKM'nin önünden alınarak İstanbul'a yaklaşık 40 km uzaklıktaki Terkos Gölü'ne gidilecek. Uzmanlar yol boyunca su kuşları hakkında temel bilgiler aktaracak. Terkos Gölü'ne varılınca teleskoplar ve dürbünler aracılığıyla su kuşları sayılmaya başlanacak ve sayım gün boyunca devam edecek. Saat 18.00 civarında İstanbul'a geri dönülecek." Atlas Dergisi

Ücret: 45 YTL (Ulaşım, rehberlik, gözlem için gerekli teçhizat, sabah ve öğle kumanyaları dahil)
Katılım için: 0212 252 56 76 http://www.dogaturkiye.com/

Hiç yorum yok: