31 Temmuz 2007 Salı

LOST Video oyunu




Oyun yapım şirketlerinden Ubisoft Lost hayranları için güzel haberler verdi. Geçtiğimiz hafta San Diego'da yapılan Comic-Con konferansında dizinin video oyunu ile ilgili ilk görüntüler gösterildi. First Person Action (FPA) türünde dizayn edilen oyun Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation 3 ve PC platformlarında oynanabilecek. Bir adaya düşen oyuncular bu adada hayatta kalmak için savaşacaklar, oyunun tamamı boyunca limitli olarak silah kullanabilecek ama oyundaki asıl amaç adanın gizemini çözebilmek.Oyun dizideki aynı karakterler ve aynı mekanları içeriyor. Ve tek bölümlük bir hikaye üzerine oturtulmuş yani seri halinde olmayacak. Oyundaki metaryeller için , Lost'un yaratıcılarından Damon Lindelof ve Carlton Cuse'un onayları var.Oyunun senaryosu Dawn Kelly tarafından yazılmış. Çıkış tarihi ise Lost'un dördüncü sezonunun da başlangıcı olan 2008 Şubat ayı. Oyunun ilk görüntülerini buradan izleyebilirsiniz.

http://www.mtv.com/overdrive/?vid=165547

Lost Sezon 4 Haberler



Lost'un 4.sezonunda benim geri döneceğini tahmin ettiğim Mıchael'in geleceği haberi verilmiş. E! kanalının spoiler sunucusu Kristin'in şovunda, 2.sezon veda ettiğimiz Michael'ın 4.sezon geriye döneceği söylentilerinin dolaşmakta olduğunu duyurdu.Walt'u 3 sezonda hayalet gibi görmeye başlamıştık zaten babası da oğlunu yanlız bırakıcak değil herhalde.

Lost'un 4. sezonuyla ilgili 6. istasyon olan "the orchid" in, oryantasyon videosun gösteriliyor. Aşağıdaki videodan seyredebilirsiniz. Çok ilginç durumlar var , tavşanlarla ilgili çok ta anlayamadığım birşeyler anlatılıyor. Tavşanın üzerinde 15 yazıyor daha önce Sawyer'a kalp pili taktıklarında kullanılan tavşan sanırım. Ama o zaman Sawyer demişti "başka bir tavşana 15 yazmadığınızı nerden biliyim" diye dediği doğru çıktı çünkü 15 yazan başka bir tavşan daha var bu videoda, bir karışıklık oluyor tamda çözemediğim bir sahne aslında. Daha önce lanetli falan dedikleri sayılardan biri bu 15 o zaman diğer sayıların yer aldığı diğer tavşancıklar nerde :) Videonun bazı yerlerinde kesinti gibi bir bina ve ters açıdan bisiklete binen bir çocuk gösteriliyor bunların amacı bizi iyice paranoyak yapmak olabilir mi acaba? Tavşanlarında biraraya gelmemesi gerekiyor gibi bişeyler var.Ayrıca birde Casimir Effect'ten bahsediliyor. Bununla ilgili bir araştırma yaptım merak edenler bu sitedeki araştırmaya bakabilirler.Hem bilimsel bir açıdan çözmek mümkün olur belki Lost'u. http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/boslukfizigi&warp.htm

30 Temmuz 2007 Pazartesi

Electronica Global Gathering '07

İşte Elektrik electronik festival programı :)

17-18-19 Ağustos 2007Burc Beach / Kilyos





Electronica Global Gathering '07 programı
17.08 CUMA


Main Stage


Cassius live,Richie Hawtin,Steve Angello & Sebastian Ingrosso,Cereal Killers (Ada, Metope, Sid le Rock) live,Onur ÖzerAlican & Soner live,HassanAltan & Erdinç Akbulut,E-Joop & Barış,Global Blue Arena


Eddie Halliwell,Isolee live,TocadiscoBoys ,NoizeExtrawelt live,Joris Voorn live,Punkrok,Ser-touch & 7-Erhan
18.08 CUMARTESİ


Main Stage


Shapeshifters live,Westbam,Junior Jack & Kid Creme,Blackstrobe live,Matthew Dear's Big Hands live,U.F.U.K & MetMert Yücel,GarenAli & Ozan live,Electrode Band live,HyperJumperz,Volkan & R-Ha


Global Blue Arena

Yoji Biomehanika,Pendulum DJ set & SPMC,Zombie Nation liveMotor liveAndy MoorEstonBeeGee & Ferhat Albayrak

19.08 PAZAR

Main Stage

Sander Kleinenberg (DVDJ set),Murat Uncuoğlu,Procombo,High Vision,TanBatu,İlker Aksungar & Kid-ERubsilent
Bilet Fiyatları:
17.08 CUMA VIP (Biletix): 100 YTLNormal (Biletix): 70 YTLVIP (Etkinlik günü): 120 YTL Normal (Etkinlik günü): 80 YTL

18.08 CUMARTESİ VIP (Biletix): 100 YTL Normal (Biletix): 70 YTL VIP (Etkinlik günü): 120 YTL Normal (Etkinlik günü): 80 YTL

19.08 PAZAR Normal (Biletix): 70 YTL Normal (Etkinlik günü): 80 YTL

*KOMBİNE ve KAMP KATEGORİLERİ

Kombine + Kamp: 120 YTL Kombine: 100 YTL ,Öğrenci: 80 YTL Kombine (Kapıda): 120 YTL

Electronica Festival'in ilginç ismi Yoji Biomehanika




Bu sene 17-18-19 Ağustos'ta yapılacak Electronica Festival'in ilginç görünüşü ve tarzıyla ilgi çekecek ismi bence Japon'yalı Dj Yoji Biomehanika. HardStyLe tarzı marjinal görünüşüyle tam ilgi odağı olacak gibi. Dünyanın en ünlü eventlerinde sahne aldı şimdi de Electronica Festival'in de dinleyebiliriz hatta şovunu çok merak ediyorum.Yoji ülkesi Japanyada bir modacıymış aynı zamanda. Resimdeki Yoji BiomehanikaMıx Seiko'nun üretimi bir saat.






Ibiza Dance Festival - House Session '07

Bu sene Çeşme partiler için yine çok gözde olacak sanırım. Ibıza Dance Festival'inin House Session'ı 10 Ağıustos Cuma günü itibariyle Volex Beach Club'ta başlıyor ve daha sonra Trance Sesion'u da gelecekmiş. Merakla bekliyoruz , Trance Sesion sanırım kaçmaz.
10 Ağustosta başlıycak partinin en önemli konuğu DJ Dan, genel kabul sırlaması olan Dj Mag
'in 5. DJ'i. Aynı zamanda DJ Mıss Blondie ve DJ Gee Moore'da Çeşme'de olacaklar. Bilet Fiyatları; VIP: 70 YTL Normal: 40 YTL , Parti günü kapıda satışta VIP: 85 YTL Normal: 50 YTL olacak.
14 Ağustos Salı Günü de Bodrum Halikarnas Disco'da coşturacaklar.
http://www.ibizafestival.com/

Mevlana Yılı Etkinlikleri

Önümüzdeki hatfta itibariyle Mevlana Yılı etkinlikleri kapsamında çeşitli mekanlarda mevlevi gösterileri sunulacakmış. Gidip seyretmek lazım.

7 Temmuz 2007 saat: 19.30 - Sultanahmet Meydanı
14 Temmuz 2007 saat: 19.30 - Eyüp Sultan Meydanı
28 Temmuz 2007 saat: 19.30 - Bakırköy Meydanı
4 Ağustos 2007 saat: 19.30 - Taksim Meydanı
11 Ağustos 2007 saat: 19.30 - Kadıköy Meydanı
18 Ağustos 2007 saat: 19.30 - Beşiktaş Meydanı
25 Ağustos 2007 saat: 19.30 - Sultanahmet Meydanı

27 Temmuz 2007 Cuma

Rhythms Del Mundo: Cuba


Hıp- O Records yapımı albüm Universal Music yelpazesi altında yer alıyor. Albümde çok başarılı isimler yer alıyor ve parçalar Buane Vista Scocial Club'ın ezgileri yani latin havası estiriyor. Bu yaz en çok dinlediğim albümlerden biri, aklınızda olsun tatile çıkarken yada dönerken arabanızda zevkle dinleyebilirisiniz. Şiddetle tavsiye olunur. Parçaların latin ezgileri nasıl olmuş bir bakıyım sonra alırım diyorsanız http://www.rhythmsdelmundo.com/ sitesinden dinleyebilirisiniz. Benim favorim Maroon 5- She Will Be Loved


Albüm Track List

COLDPLAY - Clocks
JACK JOHNSON - Better Together
ARCTIC MONKEYS - Dancing Shoes
DIDO and FAITHLESS - One Step Too Far
IBRAHIM FERRER - As Time Goes By
U2 with COCO FREEMAN - I Still Haven't Found What I'm Looking For
MAROON 5 - She Will Be Loved
KAISER CHIEFS - Modern Way
OMARA PORTUONDO - Killing Me Softly
VANYA and RDM featuring QUINCY JONES - Ai No Corrida
STING - Fragilidad
VANYA and RHYTHMS DEL MUNDO - Don't Know Why
AQUILA ROSE and IDANIA VALDEZ - Hotel Buena Vista
FRANZ FERDINAND - The Dark Of The Matinee
LELE featuring RADIOHEAD - High And Dry
IBRAHIM FERRER - Casablanca (As Time Goes By)

26 Temmuz 2007 Perşembe

Golden Beach Club




Resimlerden gördüğüm kadarıyla çok güzel bir yer, gidip göresim hatta kalıp dönmeyesim var. Sarıyer' e 12 km uzaklıkta yeşillikler arasında güzel bir plaj. Günübirlik gidileceği gibi hafta sonları içinde ideal. Sizler için birkaç bilgiyi aktarıyorum ayrıntılı bilgiyi http://www.goldenbeachclub.net/ adresinde bulabilirsiniz.




GÜNLÜK PLAJ GİRİŞ
Haftaici : 20 YTL
Haftasonu : 25 YTL
KONAKLAMA FİYATLARI
Bungalow ÇİFT KİŞİLİK -- TEK KİŞİLİK
Haftaici :100 USD - 80 USD
Haftasonu : 120 USD - 100 USD


GÜNLÜK ÇADIR FİYATLARI
Golden Beach Club Çadırları : 50 USD (İki kişi ücretidir. Girişte kişi başı plaj ücreti alınır) Müşteri Çadırları : 30 USD (girişte kişi başı plaj ücreti alınır )




PAINTBALL


25 KİŞİ VE ÜZERİ 35 YTL


500 + 30 YTL -


1000 + 15 YTL


KAPSUL : 7,50 YTL ,


BİSİKLET : SAAT BAŞI 15 YTLMINI


GOLF : SAAT BAŞI 15 YTL


BEACH VOLLEY : ÜCRETSİZ




Discovery dalış organizasyonu
Temel brifing scuba donanımı ile eğitmen balık adamlar eşliğinde birebir 10 dk max. 5mt keşif dalışı yaptırılması

Ebru Sanatı eğitmenim Ayla Makas

Ayla Makas Gül Ebrusu
Ebru Sanatı eğitimimi Ayla Makas hocamdan aldım. 9 aylık bir eğitim sürecinden sonra çalışmalarıma evde ve bulabildiğim her çalışma alanında devam etmeye çalışıyorum. Size hocamı biraz tanıtmak istedim. Kendisi çok tatlı biridir ve Ebru gibi sabır gerektiren bir sanatı ben ve benim gibi eğitim verdiği tüm öğrencilerine hem sıkı bir titizlikle hemde gönül güzelliğiyle öğretiyor. Ebru Sanatını TRT'de seyrederdim, hep suyun üzerine Lale yapabilmeyi istemiştim artık yapabiliyorum. Öğrenmem gereken çok şey var ama tüm temel bilgileri kendisinden öğrendim. Boyalarımı hala kendim yapıyorum, fırçalarımı kendim bağlıyorum(ki bence en zoru bu) ve sonra teknenin başına geçince başka bir hayalimi suya resmediyorum. Size hayal ettiğiniz birşeyi biri öğretirse ona çok özel olarak bağlanıyorsunuz. Ben sadece Ebru Sanatını öğrenmedim hayal ettiğim bir güzelliğe artık sahibim. O yüzden hocam Ayla Makas' a teşekkür ediyorum.

Ayla Makas hocam hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum;

İstanbul Üniversitesi Doğu Dilleri Arap Dili Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Fakülte yıllarında Ebru sanatı ile tanıştı. Hikmet Barutçugil ve Fuat Başer le çalışmalarına devam etti.Bir süre ortaöğretim kurumlarında İngilizce öğretmenliği yapan sanatçı İstanbul da açmış olduğu atölyesinde Ebru çalışmalarına devam etmekte, aynı zamanda Hat sanatçısı Hüseyin Kutlu dan hat dersleri meşketmekte ve Ney sanatçısı Burcu Sönmez den de ney dersleri almaktadır. Sanatçı hat sanatına destek adına 1 yıl Kubbealtı nda Tezhip, 2 yılda Cemile Baybura dan serbest fırça çalışmaları almıştır.Halen Türk Kültürüne Hizmet Vakfı CAFERAĞA MEDRESESİ nde Ebru sanatı nın danışmanlığını yapmaktadır.

Mıstık Kediciği


Bu resimdeki arkadaşım Gülten'in kedisi Mıstık'ın sevgilisine masum masum bakarken gizlice çekilmiş bir fotoğrafı.
Mıstıkçık güzel bir Siyam kedisi,bu kedilerin Güneydoğu Asya kaynaklı oldukları söylenmekte ve çok özel bir güzelliğe sahipler. Siyam kedilerinin bilinen tipi Tayland Wichien-Maas kedi tipidir. Bu ismin Türkçe karşılığı "Ay Elması", ne cici bir yakıştırma değil mi? Hoş tüyleri ve mavi gözleriyle çok güzel bir tür. Mıstık için hep birlikte Maşallah diyoruz. :)

25 Temmuz 2007 Çarşamba

Breakdance Baby

Bu cimcimeyi izlemeye doyamıyorum. Sizlerlede paylaşmak istedim. Videonun sonunda ki onun tatlı suratına bitiyorum. Yerim onun totoşunu :))

Çıplak Ayaklı Diva Cesaria Evora

Cape Verde'den dünyaya açılan çıplak ayaklı diva yine ülkemize geliyor. Hüzünlü şarkılara o güzel sesiyle hayat verecek. Kendisinin sesini çok beğeniyorum fakat bu kadar sık ülkemizde konser vermesine rağmen hiç izlme olanağım olmadı. Bu sefer kaçırmamayı düşünüyorum. Onu sahnede de bir kez görmek lazım. Afrika müzikleri Portekiz fadolarını onun sesinden canlı canlı dinlemeyi, özellikle de Besame Besame Mucho'yu dinlemeyi istiyorum.
Konser 31 Temmuz 2007 Salı akşamı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak. İlgilenenler için bilet fiyatları 55 YTL ile 110 YTL arası değişiyor.
Cesaria Evora ile ilgili ayrıntılı bilgi için sitesi www.cesaria-evora.com
Basame Mucho parçasını buradan dinleyebilirisiniz.

24 Temmuz 2007 Salı

Resim ve Selma Kaşo

Resmin adı:Ne olursan ol gel Tür: Akrılık

Sanatın her dalında bize güzel renkler gösteren insanlara saygı duyuyorum. Yukarıda resmini görmüş olduğunuz ressam Selma Kaşo benim lise öğretmenim ve okulumuzun müdüresi idi. Selam Hocam eğitim yaşamında olduğu gibi emeklilik hayatında da çok güzel çalışmalar yapıyor. Bazı insanlar hayata ne yapmak için geldiklerini farkında olarak sürekli üretken bir yaşam sürüyorlar. Böyle bir eğitmenin sıralarından geçtiğim için şanslıyım sanırım.

Bloğumdaki bağlantılardan kendisinin sitesini gezebilir güzel resimlerini görebilirsiniz. Satın almak isterseniz bana veya sitesinden kendisine bir e-posta gönderebilirsiniz.
Sizlerinde paylaşmak istediği sanatsal bir uğraşınız varsa seve seve burada yer verebilirim.
Sevgiler,

Satılık Adalar

Bu haber ilgimi çekti sizlerle paylaşmak istedim. Kim kendine ait bir adası olsun istemez ki :)

Türkiye’de şu anda satışta olan dört adet ada bulunuyor. Satılık adaların dördü de Ege Deniz’inde yer alıyor. Satışa çıkan adalar ve bulundukları yerler ise şöyle: ”Bozcaada yakınlarındaki Tavşan Adası(Mavriya Takım Adası), Gökova açıklarında yer alan Kıstak Adası, İzmir'in Dikili ilçesindeki Bademli koyunda bulunan Garip Adası ve Ayvalık'a 400 metre mesafede bulunan, Çiçek Adası” Bu adaların satış fiyatı 4 milyon Euro ile 25 milyon dolar arasında değişiyor
İzmir’in, Dikili ilçesi Bademli Koyu’nda yer alan Garip Ada, satılık adalar içesinde en pahalı olanı. 358 bin metrekarelik büyüklükteki ada için istenen rakam 25 milyon dolar.
Satışa çıkarılan adalar arasında en fazla yüzölçümüne sahip olanı ise Bozcaada'nın bir mil kuzeyinde yer alan Tavşan Adası(Mavriya Takım Adası). 980 bin metrekare.
Bodrum merkezden 9 mil uzaklıkta yer alan Gökova açıklarındaki Kıstak Adası, yöre halkı tarafından Eşek veya Orak Adası olarak biliniyor. Kıstak Adası 56 bin metre kare büyüklüğe sahip.
Satılık adalar içerisinde yer alan 27 bin metrekare büyüklüğündeki Çiçek Adası, Ayvalık'a 400 metre mesafede yer alıyor.Adanın satış fiyatı ise 8 milyon Euro. Yüzde 5 tarımsal yapılaşmaya izin verilen adada birçok zeytin ağacı bulunuyor. Adada su ve elektrik bulunmuyor.

Kaynak : Ekonomist Dergisi Emlak Market Eki

23 Temmuz 2007 Pazartesi

Dehşet Gecesi - Mehmet Günsur

Mehmet Günsur'umuz Türk-Amerikan ortak yapımı Dehşet Gecesi (Fall Down Deda) filminde başrol oynuyor. 20 Temmuzda ülkemizde de gösterime giren film işlediği cinayetleri sanat olarak değerlendiren bir seri katil ve kurbanları arasındaki olayları konu alıyormuş. Mehmet'imiz Günsur'umuz da bir polis memurunu canlandırıyormuş. Seyretmek görmek korkmak lazım o zaman..

Pinhani Konser

Eski türkçede gizli anlamına gelen Pinhani kelimesi , grubun başlarda gizli ve emin adımlarla çıkışına çok yakışan bir isim olmuş. Türk rock camiasına farklı tarzlarıyla sakin bir hava getiriyorlar. Vokalde ve bas gitarda Sinan Kaynakçı'nın sesini duyuyoruz ki kendisini tanırım işi sadece vokal demek ayıp olur. Çok yetenekli bir arkadaşımızdır. Kendisini hergün bir müzik aletini çalmaya çalışırken buluyorum. Bu kadar çalışan birine dinleyicisi de ödüllerini fazlasıyla verecektir tabi. Grupta Bas gitarda ve vokallerde Zeynep Eylül Üçer, Davulda Hami Ünlü bulunuyor. Gruba Akın Eldes düzenlemelerini yaparak destek oldu veAkın Eldes, baterist Cem Aksel ile birlikte, kayıtlara gitarıyla eşlik etti.
"Kavak Yelleri" dizisi müzikleriyle son günlerde gündemde olan Pinhani'nin konser bilgilerini zaman zaman buradan size ileteceğim.
Bu ayki programlarında,
25 Temmuz Çarşamba , İstanbul Kadıköy , Shaft
27 Temmuz Cuma , İstanbul Beyoğlu , Bronx , saat 23:00 te dinleyebilirsiniz.

19 Temmuz 2007 Perşembe

The Chemical Brothers


The Chemical Brothers'ın son albümü We Are The Night 20 Temmuz da piyasaya çıkıyor. http://www.thechemicalbrothers.com/ ayrıntıları bu adresten alabilirisiniz. Ben albümün tamamını dinleyebilen şanslılardanım ve yine The Chemical Brothers işte. Bu linkte Zenith Paris konserinde All Rights Reserved parçasının çalındığı görüntüler var. http://www.youtube.com/watch?v=rZ66wsvvu10 , Bloğun altında da Chamical için bir şerit çektim, ikinci sıradaki son albümünden ilk videoları Do It Again. Klip yine kendilerine yakışan şekilde olmuş. Yine gelseler de yine gitsek ama konser programında şimdilik gözükmüyoruz .

Nationwide Mercury Prize ödülleri

Nationwide Mercury Prize İngiltere'nin en iyi müzik ödülü. Bu seneki adayları da açıklandı, benim adaylar içinde favorim Amy Winehouse – Back To Black albümü. Amy Winehouse'un sesi de yorumu da çok güzel özellikle Rehab parçası ülkemizdeki radyolarda da çokça çalınmıştı.
Nationwide Mercury Prize web adresindende bilgilere ulaşabilirsiniz. http://www.nationwidemercurys.com/

• Dizzee Rascal – Maths & English
• Arctic Monkeys – Favourite Worst Nightmare
• Amy Winehouse – Back To Black
• Klaxons – Myths Of The Near Future
• The Young Knives – Voices Of Animals And Men
• New Young Pony Club – Fantastic Playroom
• The View – Hats Off To The Buskers
• Bat For Lashes – Fur And Gold
• Maps – We Can Create
• Jamie T – Panic Prevention
• Fionn Reagan – The End Of History
• Basquiat Strings – Basquiat Strings With Seb Rochford

Johnny Depp


Müzik dünyasının ilginç ismi Marıly Manson bu sene sonunda "Phantasmagoria: The Visions Of Lewis Carroll"ın çekimlerine başlıycakmış. Benim ilgimi çeken kısmı oyuncular hakkındaki söylentiler arasında Johnny Depp isminin geçmesi oldu , filmi merkala bekliyorummm....

18 Temmuz 2007 Çarşamba

KUŞ GÖZLEM FESTİVALİ

Erzurum'da 7-10 Eylül tarihleri arasında Çoruh Vadisi Kuş Gözlem Festivali düzenleniyor. Güzel bir programı var ayrıntıları aşağıda bulabilirsiniz. Meraklısına cazip bir festival programı


PROGRAM

7 EYLÜL 2007 (CUMA )

12:00 Erzurum’da Buluşma,
13:00 Erzurum’dan İspir’e hareket,
15:00 İspir’e varış,
16:00 – 19:00 Bölgenin kuş ve yaban hayatı ile ilgili sunumlar
19:30 Akşam yemeği

8 EYLÜL 2007 (CUMARTESİ )
07:00 Kamp alanında kahvaltı,
08:00 Göç izlemek için hareket,
09:00 Kuş Gözlemi ve Trekking başlangıcı,
10:00-12:00 Çamlıca yaylası göç noktası kuş göçü izlenmesi,
12:00 Yaylada mangal (ispir taş köfte veya cağ kebap)
13:00-18:00 Çevrede göç gözlemi, bitki, kelebek gözlemi, kuş fotoğrafçılığı, serbest zaman.
18:00 Yayladan İspir’e hareket
19:00 İspir’e varış ve akşam yemeği
21:00 Memeli arazisi – (katılım kısıtlı sayıda olacaktır) veya kamp ateşinde eğlence.

9 EYLÜL 2007 (PAZAR)
04:00 Urkeklik gözlemi için Yedigöller’e hareket
05:30 Moryayla köyüne varış
05:30-08:00 Kuş ve yaban hayat gözlemi
08:00-09:00 Yedigöller’de göl kıyısında kahvaltı
09:00-13:00 Yedigöller mevkii trekking ve gözlem
13:00-14:00 Yedigöl köyünde yöresel öğle yemeği
14:00-18:30 Aksu Vadisi’nde gözlem
18:30 İspir’e hareket
20:00 Akşam yemeği ve eğlence.

10 EYLÜL 2007 (PAZARTESİ)
06:30 Kahvaltı
07:30 Çoruh Vadisi'nden Çamlıyamaç Yaylası Göç izleme noktasına hareket
09:30 - 13:00 Çoruh Vadisi - Tortum Vadisi'ne hakim noktada yırtıcı göçü gözlemi.
13:30 Öğle yemeği, Uzundere'de Cag Kebabı
14:30 Engizek Kalesi yürüyüşü ve Kızıl Akbaba gözlemi
17:30 Erzurum'a hareket
19:00 Erzurum'a varış ve uğurlama


Kuş Gözlem Festivali doğayla ilgili olan herkese açıktır.

Başvurularınızı sonerbekir@yahoo.com ve yavuz.gultekin@datur.com mail adreslerine, aşağıdaki bilgileri girerek şimdiden yerinizi ayırtabilirsiniz.

Ad,
Soyad,
Yaş,
Nereden veya hangi gruptan katıldığınız,
Telefon,
Email,
Geliş tarihi,
Dönüş tarihi,
Konaklama şekli(bungalow, çadır, otel) ,
Yemek tercihi(vejeteryan, normal),
Kamp malzemesine ihtiyacınız olup olmadığı,

Ulaşım:
-Katılımcılar Erzurum’a geliş ve dönüşlerini kendileri ayarlamak zorundadır.
-Katılımcıların bölge içindeki ulaşımının tamamı, bölgede sürdürülen Doğu Anadolu Turizmi Geliştirme Projesi kapsamında karşılanacaktır. Ulaşım, yukarıdaki program dahilinde yürütülecektir. Minibüslerin hareket saatlerine yetişemeyen katılımcılar, kendi ulaşım masraflarını karşılamakla yükümlüdür.
-Program dahilinde sağlanan minibüslerin hareket saatlerine yetişemeyen katılımcılar Erzurum – İspir minibüslerini kullanabilir. Fiyatı 9YTL’dir.

Yemek:
- Katılımcılara, ilk gün akşam yemeği proje dahilinde karşılanacaktır.

Konaklama:
- Konaklama IDOS (Ispir Doğa Sporları) arazisinde Kamp, Bungalow veya İspir merkezde otel şeklinde olacaktır. Kamp malzemesi olanlar için herhangi bir konaklama masrafı olmayacaktır.

Konaklama fiyatları:
Bungalowlar:
4 kişilik Bungalow fiyatı 80 YTL (20YTL/kişi)
8 kişilik Bungalow fiyatı 130 YTL
Otel fiyatı: 25 YTL / kişi
Not: Bungalowların sayısı kısıtlıdır. Her bungalow katılımcılar tarafından paylaşılacaktır.


Not: Belirtilen programda hava koşullarına göre değişiklikler olabilir.

17 Temmuz 2007 Salı

El Jamal Sahra




Kuruçeşme'de Sortie'nin içinde, Al Jamal'in yazlığı olarak açıldı. Doğunun mistik havası yansıtılmaya çalışılmış, çokta başarılı olmuşlar doğrusu. Özellikle kutlamalar için kapatılan VIP odası, Osmanlı saraylarını anımsatan görkemli ve şık detaylarıyla hoş bir ambiyansı var.Kıbbe denilen içli köfteleri ve Lübnan mantısı'yla ünlü bir mekan. Dansözler eşliğinde Türkçe ağırlıklı dans müzikleri çalıyor. (DJ'in çocukluğunu bilirim iyi çalıyor kerata) 18:00-04:00 arası açık. Fiks mönü için kişibaşı 110-135 lira ödeniyor. Muallim Naci Cd. No:141 Kuruçeşme-İstanbul. Tel: 0212 258 07 17

16 Temmuz 2007 Pazartesi

Mevlana Treni

UNESCO'nun ilan ettiği 2007 Mevlana Yılı etkinlikleri kapsamında özel bir tren gezisi de yapılacak. İstanbul'dan başlayıp, Mevlana'nın yaşadığı Karaman ve Konya'ya uzanacak üç günlük tren gezisinde konserler, konferanslar, söyleşiler düzenlenecek. Tarihi mekanlar gezilecek, törenler izlenecek. 28 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında yapılacak gezide semazenlerin sema eğitimi öğrenim aşamaları gibi bir çok konuda da bilgi verilecekmiş. Bilgi İçin www.festtravel.com sitesine bakabilirsiniz.

Gezi Keyfi

Günübirlik turlar, yürüyüş ve deniz organizasyonları, hafta sonu turları gibi etkinliklere katılmak isteyenler için güzel bir grup Gezi Keyfi , bizzat test edildi. Turlarla ilgili bilgi almak için sayfa sonundaki bağlantılarımdan sitesini takip edebilirsiniz. Zaman zaman buradan da haberlerini aktaracağım.
28-29 tarihlerinde Assos'a bir gezileri var. Cuma akşamı İstanbul'dan hareket Pazar gece dönüş.
Ücret 140 YTL Fiyata dahil olanlar 2 sabah kahvaltısı+bir akşam yemeği konaklama ulaşım,rehberlik ve acenta giderleri.
İyi gezmeler...

13 Temmuz 2007 Cuma

Yeni cıstaklar

Dr. WillisHow Hard Do You F*ck? (How Hard Do You F*ck? (original Mix)

DJ OKULU

DJ lik dersi almak isteyenler için tek tavsiye edilecek yer şimdilik DJ Okulu "PI Records". DJ ekipmanları ve aksesuarları ile ilgilenlerin ziyaret edeceği ve kayıt olanların yeni tüm ürünleri deneme imkanı bulabileceği bir studyo. www.djokulu.net ayrıntılı bilgiyi sitesini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

Hasankeyf'e Sadakat Treni İkinci Yolculuğuna Çıkıyor (29 Ağustos - 2 Eylül)



29 Ağustos 2007 tarihinde Doğa Turizm, Atlas Dergisi ve Doğa Derneği adına Hasankeyf'e sadakat trenini tekrar kaldırıyor. Tren, 29 Ağustos akşamı İstanbul Haydarpaşa Gar'ından ve 30 Ağustos sabahı Ankara Gar'ından destekçilerini alarak yola çıkacak.
Yolculuk bir seyahat olmaktan daha çok bir kültür ve doğa festivali havasında geçecek. Özel olarak kiralanacak olan trenin toplantı vagonunda sunuş ve söyleşiler yapılacak, "tren partisi" düzenlenecek ve müzik dinletileri olacak. Gezi, yüzyıllardır Dicle Vadisi'nde yükselen Hasankeyf'in sular altında kalmaması için Atlas Dergisi yayın yönetmeni Özcan Yüksek, Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken ve çok sayıda uzmanın rehberliğinde yapılacak. Yol boyunca Anadolu coğrafyası, bozkırlar, Toros Dağları, iklim değişikliği ve Hasankeyf hakkında bilgiler verilecek. Yaklaşık otuz beş saat sürecek tren yolculuğunun ardından Hasankeyf'e varılacak. Hasankeyf'te geçirilecek bir gecenin ardından Hasankeyf'e veda edilerek geri dönüş yolculuğuna geçilecek.
29 Ağustos 200718.30 İstanbul'dan trenin kalkışı20.00 Gezi hakkında kısa bilgilendirme
30 Ağustos 200704.30 Ankara'dan trenin kalkışı 09.30 Özcan Yüksek ve Güven Eken'in kısa hoş geldiniz konuşması09.40 - 10.10 Orta Anadolu doğası ve küresel ısınma hakkında sohbet12.00Toros Dağları anlatımı Toros Dağları'nda mola ve yöre halkıyla sohbet (sıkma ve ayran) Varda Köprüsü17.10Çukurova anlatımı 21.00 Şarap ve peynir partisi 22.00 Müzik dinletisi 31 Ağustos 200709.00 GAP anlatımı09.30 Ilısu projesi10.00 Hasankeyf'in arkeolojik önemi10.30Dicle Vadisi'nin doğal açıdan önemi 11.30Batman'a varış 11.30Hasankeyf için otobüslere biniş12.00Hasankeyf'e varış12.30 Belediye Başkanı ile buluşma ve tarihi alanların gezilmesi için serbest zaman23.30 Çadırlara veya çardaklara yerleşme
1 Eylül 200707.30 İsteyenlerle Dicle kıyısında yürüyüş ve kuş gözlemi08.15 Otobüslere biniş ve Hasankeyf'e hareket(Batman'da iniyoruz)10.30 Tren'in kalkışı ve yol boyunca söyleşi: Hasankeyf'i Kurtarmak için Eylem Planı Çalıştayı
2 Eylül 200713.00Ankara'ya varış 22.00İstanbul'a varış

12 Temmuz 2007 Perşembe

Büyükçekmece festivali süperdi şimdi de Yeşilköy festivali var daha küçük bir festival ama gidip görmek gerek.
Yeşilköy Halk Dansları Festivali 10 sene aradan sonra13-14-15 Temmuz 2007 tarihlerinde tekrar yapılıyor.
Festival Yeşilyurt Deniz Kuluple Polat Otel arasındaki Yeşilyurt Parkında yapılacak.6 değişik ülkeden 200 kişilik bir halk dansları topluluğu kendi kültürlerini tanıtacak. İspanya- Murcia, Gürcistan, Polanya,Bulgaristan ve Yunanistan'ın katıldığı festivale Türkiye'den Yeşilköy Halk Dansları Derneği Birinci gece Artvin, İkinci gün Kılıç kalkan ve Azeri bayan dansı, son gecede Kırklareli yöresi gösterilerini sunacakmış.

13 akşamı saat 19.30 da tüm gruplar yeşilköy istasyonundan festival alanına kadar danslar ve müziklerle yürüyeceklerdir. akşam saat 21.30 da muhteşem bir açılış yapılacak yaklaşık 10 dakika sürecek bir havaifişek gösterisi sunulacak, gruplar ilk gece 10 ar dakikalık programlarını sunacaklardır.
14 temmuz saat 19.30 da Özgürlük Meydanında 6-7 dakikalık gösteriler yapılacaktır.Aynı akşam yine saat 21.30 da Yeşilyurt Parkında bu sefer daha uzun süreler verilerek danslara devam edilecektir.
15 temmuz pazar akşamı kapanış olacaktır.Saat 20.00 de bu sefer Yeşilyurt istasyonundan festival alanına kadar kortej olacaktır,
GÖTERİLER saat 21.30 da başlıyacaktır.

İzlenesi, Dinlenesi

Önümüzdeki ay güzel bir müzikal gösterime giriyor. Daha önceleri Devlet Opera ve Balesinde Foklorama adında bu tarz bir gösteri sunulmuştu. Çok uzun süre kapalı gişe olarak oynadı. Sanırım bu müzikal çalışması da onun gelişmiş bir versiyonu. Yani gidilesi bir etkinlik...

FOLKLORİKA
Opera ve müzikal dünyasının tanınmış ismi Ruhsar Öcal'ın, türkülerimizin değerli yorumcusu Kubat'ın Senfonik projesinden esinlenerek gelistirdiği türkülerin çok sesli olarak müzikal tadında sahnelenmesi fikri, üstad Haldun Dormen'in rejisiyle "FOLKLORİKA" adıyla Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda 16 Agustos tarihinde seyirciyle buluşuyor...

Tarih : 16 Ağustos Perşembe, 21:00 mekan :Harbiye Açıkhava Tiyatrosu
Yöneten : Haldun Dormen
Müzik Direktörü : Cihan Sezer
Koreografi : Nur Sonbahar & Fulya Güney Kubat & Ruhsar Öcal & Gülay Hüseyin Likos & Zafer Erdaş & Özlem Sonay
Dans@ Company Dansçıları

11 Temmuz 2007 Çarşamba

Ebrularım

Papatya

Karanfilli



Şal Ebru



Lalezar






Hatip Ebrusu

Gelincik





















What's UP! 2007 Radio Hits




13 TEMMUZ 2007 tarihinde yayımlanacak olan ‘WHAT’S UP 2007 – Radio Hits’ Bir zamanların en çok satan karışık album serisi Metro FM işbirliği ile geri dönüyor!!!


Albümde yer alan şarkılar :
1. Mika – Grace Kelly
2. Amy Winehouse – You Know I’m No Good
3. Just Jack – Starz In Their Eyes
4. The Killers – Read My Mind
5. Fall Out Boy – This Aint A Scene, It’s An Arm Race...
6. Kaiser Cheifs – Ruby
7. Take That – Shine
8. Nelly Furtado feat. Timbaland – Promiscuous
9. The Pussycat Dolls feat. Snoop Dogg- Buttons
10. Fergie feat. Will.I.Am - Fergalicious
11. Akon feat. Snoop Dogg – I Wanna Love You
12. Timbaland feat Justin Timberlake & Nelly Furtado – Give It To Me
13. DJ Shadow – This Time (I’m Gonna Try It My Way)
14. Scissor Sisters – I Don’t Feel Like Dancin’
15. Sophie Ellis-Bextor – Catch You [Moto Blanco remix]
16. Orange Blue – Love & Fear [Milk & Sugar remix]
17. Lionel Richie – I Call It Love [Moto Blanco edit]
18. Lucky Twice – Lucky
19. Sunblock feat. Sandy – Baby BabyInfernal – I Won’t Be Crying




Albüm satış fiyatı : 19,90 YTL