12 Temmuz 2007 Perşembe

Büyükçekmece festivali süperdi şimdi de Yeşilköy festivali var daha küçük bir festival ama gidip görmek gerek.
Yeşilköy Halk Dansları Festivali 10 sene aradan sonra13-14-15 Temmuz 2007 tarihlerinde tekrar yapılıyor.
Festival Yeşilyurt Deniz Kuluple Polat Otel arasındaki Yeşilyurt Parkında yapılacak.6 değişik ülkeden 200 kişilik bir halk dansları topluluğu kendi kültürlerini tanıtacak. İspanya- Murcia, Gürcistan, Polanya,Bulgaristan ve Yunanistan'ın katıldığı festivale Türkiye'den Yeşilköy Halk Dansları Derneği Birinci gece Artvin, İkinci gün Kılıç kalkan ve Azeri bayan dansı, son gecede Kırklareli yöresi gösterilerini sunacakmış.

13 akşamı saat 19.30 da tüm gruplar yeşilköy istasyonundan festival alanına kadar danslar ve müziklerle yürüyeceklerdir. akşam saat 21.30 da muhteşem bir açılış yapılacak yaklaşık 10 dakika sürecek bir havaifişek gösterisi sunulacak, gruplar ilk gece 10 ar dakikalık programlarını sunacaklardır.
14 temmuz saat 19.30 da Özgürlük Meydanında 6-7 dakikalık gösteriler yapılacaktır.Aynı akşam yine saat 21.30 da Yeşilyurt Parkında bu sefer daha uzun süreler verilerek danslara devam edilecektir.
15 temmuz pazar akşamı kapanış olacaktır.Saat 20.00 de bu sefer Yeşilyurt istasyonundan festival alanına kadar kortej olacaktır,
GÖTERİLER saat 21.30 da başlıyacaktır.

2 yorum:

Haluk dedi ki...

Değerli arkadaşım Saadet'in her işte başarılı olduğu ortadayken bu ebrulardada aynı başarıda göz önündedir. her anlamda güzelliklerinin devamını dilerim.
h.k

Saadet Topçu dedi ki...

Güzel, cici yüreğin için teşekkür ederim Haluk.
Burada senin ebrularınada yer vermek isterim eğer sende uygun görürsen tabi, hatta çektiğin resimlere de, göz nuru kat-ı larınıda burda naçizane gösterebiliriz.
Ayrıca beni bulduğun için teşekkür ederim...