14 Eylül 2007 Cuma

Darüziyafe Türk Mutfağı


Darüziyafe, çok güzel bir mekandır, sadece ramazan için değil diğer zamanlar içinde yemek yerken huzur duyacağınız hoş bir yer. Ramazan ayı için iftar mekanı arayanlara tavsiye ediyorum, Türk ve Osmanlı mutfağının leziz yemeklerine bayılacaksınız. Benim aklımda keşkülü kaldı çünkü ilk kez orada yemiştim hala tadını unutamıyorum. Şimdi ramazan dolayısıyla keşkül yokmuş ama menülerinde güzel seçenekler var.

Menü 45 YTL

İftariyelik,çorba,salata,zeytinyağlı, iki seçenekli ana yemek,tatlı(isteğe göre),şerbet,kahve ve çay. Oh acıktım galiba :)

Darüziyefede iftar onların değimiyle "Süleymaniye Camii’nin gölgesindeki tarihi ortamında, sultan sofralarını süslemiş lezzetlerle" yemek yemek oluyor. Sultanlardan ne farkım var diyorsanız gidebilirsiniz :) Süleymaniye Camii'nin yanıbaşında Ezan sesiyle iftar açmak emin olun güzel oluyor.

Hem iftardan sonra sindirmek için küçük bir turistik gezi yapabilirsiniz. Oralarda gezilecek çok güzel yerler var aslında İstanbul orası bizden çok turistlerin tadını çıkardığı İstanbul'umuz. Ben sıksık gezerim çünkü kendimi o zaman İstanbul'da hissediyorum. Ben bu şehrin tadını tepe tepe çıkarıyorum o yüzden bu şehri bırakıp gidemeyenlerdenim. Bu yüzden bende bu şehrin aşıklarındanım...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ya gerçekten güzel bir osmanlı mutfağıysa sultanahmette de oruç açmadan olmaz fiyatta iyi tarif etsen nasıl olur hayatım. Yoksa hep beraber mi gitsek :)))))))

Saadet Topçu dedi ki...

Ramazan yeni başladı ama ben iki kez Sultanahmet'te iftar yaptım. :) Darüziyafeye'de birlikte gidelim o zaman, yeri çok basit Sultanahmet camii'nin yanında hemen.