25 Nisan 2008 Cuma

PİNHÂNİ “ZAMAN BEKLEMEZ”


PİNHÂNİ “ZAMAN BEKLEMEZ”


Pinhani'nin beklenen albümleri 28 Nisan Pazartesi piyasaya çıkıyor. İlk albüm başarısını, bu albümde de arttırarak sürdürecekleri şimdiden belli. Bu albüm, ilk albümün bir çıta üstüne çıkıyor, müzikal altyapısı daha renkli, ilk albümdeki sade yalın havaya biraz daha müzikal çeşitlilik katılmış ve Zaman Beklemez Pinhani'nin başarısını taşıyacak bir albüm olmuş. Albümün her parçasını seveceksiniz ama bazı parçalar ilk olarak kulağınıza tanıdık gelecek. Çünkü bu albümü oluşturan şarkılarının çoğunu konserlerinde hayranlarına dinlettiler bile. İki hafta önce diğer parçalarını da dinleyip fikrimi Sinan 'a söylemiştim zaten ama şimdi sizlere de ileteyim. Bu albüm ilk albümün müzikalitesinin üstüne çıkmış , her defasında da böyle olmalı zaten. Bu yüzden albüme emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sinan, şarkıların sözleri için yüreğine sağlık Zaman Beklemez hayırlı olsun.
Albüm Bülteni"2006’nın Nisan ayında yayınlanan ilk albümü “İnandığın Masallar”la müzik dünyasında kendine önemli bir yer edinen Pinhâni , yeni albümü “Zaman Beklemez “le dinleyicisiyle yeniden buluşuyor Pinhâni yeni albümünü , ilk albümde yer alan gitarist Akın Eldes ve davulcu Cem Aksel’ in yanı sıra bas gitarist Demirhan Baylan’ la birlikte kaydetti. Bu üç önemli müzisyenin dışında gruba bu albümde çok önemli müzisyenler eşlik etti ; Klarnette Serkan Çağrı ve Oğuz Büyükberber , trombon ve trompette Hasan Gözetlik, trompette Can Ömer Uygan, vurmalı çalgılarda Yinon Muallem, bas gitarda Sunay Özgür Pinhâni’nin ikinci albümünde yer aldı. Erkan Oğur’da bu albümde bir şarkıda cümbüşüyle grubun misafiri oldu. Albüm kayıtlarını ilk albümde olduğu gibi yine Tanju Duru’nun stüdyosunda tamamlayan Pinhâni, ilk albümde yaptığı müziği ikinci albüme taşımaya ve üzerine yeni değerler eklemeye çalıştı.

İlk albümün çıkmasından hemen sonra verdiği yüze yakın konserle önemli bir dinleyici kitlesi yakalayan grup, 2007’nin yaz aylarında yayınlanmaya başlayan ”Kavak Yelleri“ dizisinin müziklerini yapmasıyla birlikte tüm Türkiye’nin tanıdığı bir grup haline geldi , aynı zamanda dizi ve film müzikleri konusunda iddialı olduğunu ortaya koydu. İlk albümünde yer alan “Hele bi gel” ve “Beni Al”ı dizinin içerisinde kullanan grup, daha önce yayınlanmamış “Bir Anda” ve “Ne Güzel Güldün”ü dizide dinleyicisiyle buluşturdu , şimdi de bu şarkıların stüdyo kayıtlarını yeni albümünde yayınlıyor . Bu iki şarkının yanı sıra konserlerde çok beğeni toplayan ve albümde iki versiyonu yer alan modern oyun havası “Düğün“, grubun rock türünde ürettiği en önemli şarkılardan biri olan “Ağlama“ dikkat çekiyor . Albümde on şarkı yer alıyor , tüm bu şarkılar konserleri takip eden Pinhâni dinleyicileri tarafından biliniyor.

İlk albümünden “İstanbul’da” , “Hele bi’ Gel” , “ Beni Al” , “Ben Nasıl Büyük Adam Olucam”, “Dön Bak Dünyaya” gibi hitler çıkaran grubun asıl hedefi , tüm şarkılarının sevilmesi ve albümün bir bütün halinde beğenilmesi oldu. Pinhâni bu sebeple konserlerde sadece kendi şarkılarını çaldı. İkinci albümün tüm şarkılarına da konserlerinde yer vererek hem onları konserlerde şekillendirdi, hem de bu şarkıları dinleyicisiyle tanıştırdı . Türkiye’de sadece kendi şarkılarıyla konser veren çok az gruptan biri olan Pinhâni , bu tavrıyla müzik dünyasında farklı bir kulvarda olduğunu gösterdi…PICCATURA

Hiç yorum yok: