29 Nisan 2008 Salı

Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı

Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı
İlahi aşk'lara...
Aşkın Dansı'nı izlemek istiyorum. Bu hafta gösterime giren bu filmi kaçırmamanızı tavsiye ederim. Dramatik bir belgesel .Ayrıca Ömer Faruk Tekbilek ve Sezen Aksu müzikleri bu filme eşlik ediyormuş. İzlemeye dinlemeye değer.
Belgesel Filmin Konusu:
Yüzyılları aşan evrensel barış, kardeşlik ve aşk düşünceleriyle tüm dünyada geniş kitleler tarafından sevilen ve saygı duyulan, büyük felsefi düşünür, Mevlana Celaleddin-i Rumi belgesel filmimizin ana konusunu oluşturmaktadır.
Evrensel hümanizm düşüncesinin öncülerinden biri olarak kabul edilen Mevlana, sahip olduğu engin ruh ve insan üstü değerler ile dil, din ve ırk farkı gözetmeksizin tüm insanoğlunu kucaklamıştır. 13.yüzyıldan günümüze kadar ulaşan hoşgörü, insan sevgisi ve aşk kavramları halen tüm dünyada milyonları etkisi altına almaktadır.
Bu kavramlar ve Mevlana’nın evrensel barış, sevgi ve aşk düşüncelerinin vurgulanacağı belgesel filmimiz bir sevgi belgeseli olacaktır. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin yaşamı ve felsefesi üzerine kurgulanacak olan belgesel filmimizde, aşk, ney ve sema üçlemesi yer alacaktır.
‘Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol,
Şefkat ve merhamette güneş gibi ol,
Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol
Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,
Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol,
Hoşgörülülükte deniz gibi ol,
Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol...’
‘Mevlana Celaleddin-i Rumi’

Belgesel Filmin Amacı:
Tüm dünyada milyonları etkisi altına alan, düşünceleriyle insanlığa yön veren Mevlana’nın sevgi ve barış öğretilerinin, belgesel sinemanın etkisi ve gücüyle yorumlanması ve geniş bir izleyici kitlesine sunulması belgesel filmimizin temel amacıdır.
13. yüzyıldan günümüze kadar uzanan, aşk ve hümanizm temalarıyla insanlığı kucaklayan Mevlana’nın, evrensel düşüncelerini şiirsel ve dramatik bir dille milyonlara anlatmak belgesel filmimizin diğer bir amacıdır. Tüm dünyada çok geniş bir coğrafyada tarihe, kültüre, sanata ve bilime ilgi duyan, geniş bir kitleye sunulacak olan belgeselimiz, Anadolu’dan yayılan Mevlana’nın sevgi ışığını etkileyici ve akıcı bir şekilde anlatacaktır.

Yönetmen & Senaryo : Kürşat Kızbaz
Yapımcı : Imagine Film Productions
Müzik : Kalan Müzik, Ömer Faruk Tekbilek ve Sezen Aksu
Canlandırma : Sinan Tuzcu, Burak Sergen, Özcan Deniz, Müşfik Kenter, Turan Özdemir ve Selçuk Yöntem
Seslendirme : Yılmaz Erdoğan, Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Cüneyt Türel, Mehmet Atay ve Meltem Cumbul

Daha ayrıntılı bilgi için filmin sitesine buradan bakabilirsiniz




Hiç yorum yok: