31 Ekim 2008 Cuma

27. İstanbul Kitap Fuarı


27. İstanbul Kitap Fuarı
1-9 Kasım 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan 27. İstanbul Kitap Fuarı, bu sene “1968: 40 Yıl Önce, 40 Yıl Sonra” temasıyla hazırlanmış. Kitap kurtları bu fuarda buluşuyor şimdi herkes fuara.
Mekan: TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi - Beylikdüzü
Fuar giriş ücreti : 5 YTL ( öğrenci,öğretmen ve emeklilere ücretsiz.)

SON BULUŞMA


SON BULUŞMA
Tanıtım filmini izleyince benim gibi birçok kişi etkilenecektir eminim. Belgesel film türünde hazırlanmış olan "Son Buluşma" konusu ve oyuncuları ile gerçek hayatların anlatıldığı bir tarihi belge niteliğinde. Herkes muhakak seyretmeli.
Filmin sitesinde kahramanlar aşağıdaki gibi anlatılmış.Bu bir Nesli Çölgeçen filmi ve 14 Kasım'da vizyona giriyor. Daha fazlasını öğrenmek için buradan sitesine göz atabilirsiniz.
Nişancı Er Ömer: Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Çatkara Köyü'nden Ömer Küyük SON BULUŞMA filmi çekildiği sırada 108 yaşındaydı. Bir hayat ve doğa adamı olarak tanımlanıyor. İlerleyen yaşına rağmen her işini kendi yapan hareketli ve yaşam dolu biriydi. “Geçen yıllarda bir ağaca çıkmış ama inememiş. Ahali de uzaktaymış, bağıra bağıra bitap düşmüş, "Karılar beni indirin" diye! Son üç dört yıla kadar ava çıkan, odun kesen bir insandı.” diye bahsediyor Gazi Ömer Dede’nin yakınları. Film boyunca, Gazi Ömer Dede’nin etrafındakilerle olan samimi diyalogları ve sempatik tavırları ile saygı duyulan sevilen biri olduğunu görüyoruz.İstiklal Savaşı gazilerinden Ömer Küyük 12 Ocak 2006’da vefat etti. 8 çocuk ve 36 torun sahibi Ömer Küyük’ün son görüntüleri bu filmde yer alıyor. Filmin yönetmeni Çölgeçen, Küyük için : “Yaşamı boyunca her yıl Zafer Haftası'nda memleketinden kalkıp Ankara'ya gelerek Anıtkabir'i, Gaziler Derneğini ziyaret etmiş. O, kahramanlığını hayatı boyunca devam ettirdi, bu filmde de bir kahramanlık yaptı.” diyor.
Süvari Yakup Çavuş: Film çekildiği sırada 110 yaşında olan ve kızıyla birlikte Eskişehir’de yaşayan Satar “en yaşlı gazi” ünvanına sahip oldu. 1895 yılında Kırım'da doğan ve daha sonra ailesiyle birlikte Eskişehir'e göç eden Satar, 1. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla Basra Cephesi'nde savaştı. Daha sonra Mustafa Kemal'in askeri olma şerefini elde eden Satar, Sakarya Meydan Muharebesi'nde de düşmana karşı savaştı. Savaşın sonunda Eskişehir'e döndü ve uzun süre çiftçilik yaptı. Satar'ın 6 çocuğu ve 50'ye yakın torunu var. 2008’in Nisan ayında kaybettiğimiz Yakup Satar’ı Çölgeçen, şöyle tanımlıyor: “ Tam bir asker. Kalpağıyla dolaşıyor. Kızlarıyla yaşıyor ve bütün evi her şeyiyle hâlâ o yönetiyor, her şey ondan soruluyor. Bir komşusu var, her gün gelip günlük gazeteleri okuyor kulağına. Birinci Dünya Savaşı'na da katılmış birisi aynı zamanda.”
Sıhhiyeci Onbaşı Veysel: Konya'da yaşayan Veysel Turan ise 20 yıl önce romatizmasının kireçlenmeye dönmesi nedeniyle günlerini yatakta geçiriyordu. 58 yaşındaki kızıyla yaşayan ve 7 çocuğu ile 25 torunu bulunan Turan, 15 yıl önce eşini kaybetmiş. Turan, çocuk yaşta atıyla Ankara'da Mustafa Kemal'in ordusuna katılarak, 1. Tümen Hücum Taburu'nda süvari olarak Dumlupınar, Sakarya ve II. İnönü savaşlarında düşmanla mücadele etti.
SON BULUŞMA filmi çekildiği sırada 108 yaşında olan Turan’dan şöyle bahsediyor,filmin yönetmeni: “Başucunda bayrakla yaşıyor. Yatalak kendisi. Radyodan sürekli haberleri takip ediyor… Veysel Gazi, 15 yaşında, çağrılmadığı halde gönüllü olarak savaşa katılan biri. Yanına da at arabasını alıyor ihtiyaç olur diye. Oluyor da nitekim. Sıhhiyeci yapıyorlar onu. İlk görevi, at arabasıyla şehit toplamak.”

30 Ekim 2008 Perşembe

85 / 85 Cumhuriyet

85 / 85 Cumhuriyet


The Marmara Pera Gallery Cumhuriyetin 85. Yılı nedeniyle 85 sanatçının eserinin yer aldığı bir sergi düzenliyor.Cumhuriyet’in 85. yılında 85 sanatçının resim, heykel, fotoğraf, seramik ve güncel sanat eserlerinin yer alacağı sergi 28 Ekim – 28 Aralık 2008 tarihleri arasında ziyaret edilebilir. Eserleri sergilenecek sanatçılar arasında Adnan Çoker, Ara Güler, Burhan Doğançay, Devrim Erbil, Ertuğrul Ateş, Ferruh Başağa, İzzet Kehribar, Jale Yılmabaşar, Ömer Uluç ve Yusuf Taktak da yer alıyor.


Mekan: The Marmara Pera Gallery
Tarih : 28 Ekim – 28 Aralık 2008

SON CELLAT

SON CELLAT

Kış sezonu film sezonu, ürekl yeni filmler gösterime giriyor aralarında bolca yerli yapımlar da var. Zaman zaman seyretmek istediklerimi buradan da yazıyorum ama liste gitgide kalabalıklaşıyor. Ya tanıtımlarla beni cezbediyorlar ya da artık günden güne daha iyi senaryolar çıkıyor. Hangisi bilmiyorum ama Son Cellat filmini de izleyeceklerim listesine aldım. Kadir İnanır hayranı değilimdir ama bazı karakteristik rollerini çok beğenmişimdir. Bu filmdeki karakter beni merkalandırdı o yüzden seyredeceğim.
Senaryo: Macit Koper, Hülya İniş
Yönetmen: Şahin Gök
Oyuncular: Kadir İnanır Atilla Saral Jülide Kural , Nihan Durukan , Erol Demiröze
Konusu; 12 Eylül sonrası askeri cunta yönetimi sırasında, savcı Yusuf ile arabacı Yusuf'un, dönemin eylemci gençlerinin de tutuklu bulunduğu hapishanede gelişen dostluklarını anlatıyor. Onların dostlukla başlayan ve ibretlik bir acıya dönüşen yaşamlarından bir kesitin hikayesi...

28 Ekim 2008 Salı

Lost 5. Sezon

Lost 5. Sezon
Lost uzun bir aradan sonra 2009 'un başında tekrar başlayacak. Şimdilerde ABC ilk tanıtım videosunu yayınlamaya başladı. Bu videoda 4. sezonun finalinden sahnelere yer verilmiş 5. sezon ile ilgili pek ipucu yok. Hala merakla yeni hikayeyi bekliyoruz.


Kitap Kitap Kitap

Kitap Kitap Kitap
Yeni kitaplar almaya başladım, ilk sıralarda önceki kitaplarını okuyup gözüm kapalı yenilerini aldığım 3 yazar var. İşte yeni kitaplarım.

Orhan Pamuk
Masumiyet Müzesi
İletişim Yayınları
Fiyat: 18- 22 YTL arası değişmekte :)


"Nobel ödüllü büyük yazarımız Orhan Pamuk’un üzerinde altı yıldır çalıştığı harikulade aşk romanı bu sözlerle başlıyor...Masumiyet Müzesi’ni okurken yalnız aşk hakkında değil, evlilik, arkadaşlık, cinsellik, tutku, aile ve mutluluk hakkındaki bütün düşüncelerinizin derinden etkilendiğini ve kitabın rengârenk dünyasından hiç ayrılmak istemediğinizi göreceksiniz. 1975’te bir bahar günü başlayıp günümüze kadar gelen İstanbullu zengin çocuğu Kemal ile uzak ve yoksul akrabası Füsun’un hikâyesi; hızı, hareketi, olaylarının ve kahramanlarının zenginliği, mizah duygusu ve insan ruhunun derinliklerindeki fırtınaları hissettirme gücüyle, elinizden bırakamayacağınız ve yeniden okuyacağınız kitaplardan biri olacak. Ülkemizde ve dünyada milyonlarca okurun sevgi ve hayranlığını kazanmış olan, kitapları elli sekiz dile çevrilen ve her yeni romanı büyük bir merakla bütün dünyada beklenen Pamuk, okurlarına unutulmaz rüyalar gibi, akıllardan hiç çıkmayacak sarsıcı bir hikâye anlatıyor." (Sitesinden alıntı)




Zülfü Livaneli
Son Ada
www.remzi.com.tr
Remzi Kitabevi
Fiyat: 10 YTL
"Livaneli’den alegorik ve sarsıcı bir roman… Darbeci bir başkan, emeklilik yıllarını geçirmek üzere, herkesin her şeyiyle hoşnut olduğu cennet bir adaya yerleşir. Başkan, ruhuna dek işlemiş olan yıkıcılık potansiyelini, geçmiş politik gücünden de yararlanarak kullanmaya kararlıdır. Bu doğrultuda tüm adayı etkileyecek müdahalelere girişir. Önceleri sıradan görünen bu müdahaleler, sonunda düşmanı düşmana kırdırmaya dek varacaktır. Başta martılar olmak üzere, ada halkı dahil tüm canlılar Başkan’ın acımasızlığından payını alacaktır. Bu arada durdurulamaz görünen bu gidişe direnen bazı sesler de vardır… Livaneli Son Ada’da, düşsel bir ülkede yaşanan aslında hepimizin aşina olduğu olayları alegorik bir anlatımla verirken, politik ve kişisel ihtiraslarla topluma ve doğaya müdahalelerin sonuçlarını da gözler önüne seriyor." (Sitesinden alıntı)



Üstün Dökmen
Küçük Şeyler 2
Remzi Kitabevi
Fiyat: 10 YTL

Suflörlü Yaşamlar, Tulumbacı Sendromu, Psikolojik Düğümler Bu kitapla hayata bakışınız değişecek!…“Küçük şeyleri küçümsemeyin, fazla da önem vermeyin. Küçük şeylere hakkını verin. Küçük şeylere hakkını vermek, yaşama hakkını vermektir.” diyen Üstün Dökmen çok satan bu kitabında da yine bizi yaşama karşı sağlam duruşun sırlarına götürüyor. Hemen her an duyumsadığımız ama farkında olmadığımız küçük sırlara…

24 Ekim 2008 Cuma

Devrim Arabaları


Devrim Arabaları

Ya yaparsak!..

Yapamazsın, başaramazsınız dendiğinde ya yaparsam, ya başarırsak diyebilmek büyük cesarettir. İnsanın içinde böyle bir inanç varsa muhakkak yaparsınız. İşte çok sevdiğim bir meydan okumadır bu. Kulaklarımı hep yapamayacağımı söyledikleri şeylere kapalı tuttum bu yüzden ne yaptımsa onları duymadığım için başardım.
İşte bu filmin çıkış noktası da bu " ya yaparsak" sözcüğü. Bugün gösterime giren filmi izlemek için can atıyorum. Umarım beklediğim kadar başarılı bir hikaye çıkmıştır. Oyuncu kadrosu süper, özellikle Haluk Bilginer olması filmi izlemem için yeterli bir sebep zaten. Kadro şöyle; Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç, Sait Genay, Altan Gördüm, Vahide Gördüm, Seçil Mutlu, Uğur Polat, Serhat Tutumluer, Onur Ünsal, Selçuk Yöntem ve Haluk Bilginer
Konusu;

16 Haziran 1961. Devlet Başkanı Cemal Gürsel tümüyle yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiği bildirilir. O gün orada bulunan 23 mühendis bu emri "Türk insanının makûs talihine karşı bir meydan okuma" olarak algılarlar. En küçük bir tereddüt ya da endişe sergilenmeksizin derhal işe başlanır. Çalışma mekanı olarak Devlet Demiryolları'nın Eskişehir'deki Cer Atölyesi seçilir. Zaman müthiş dardır. Ekibin Cumhuriyet Bayramı' na kadar yalnızca 130 günü vardır. Türkiye’nin ilk yerli otomobili olacak eserin adı da konmuştur: “Devrim”.

Düşes - The Dushess


Düşes

Yine bir kitap hikayesi filmleştirilmiş. Baş rollerinde, Keira Knightley ve Ralph Fiennes 'ın oynadığı Georgiana Duchess of Devonshire kitabından uyarlama olan film önümüzdeki hafta gösterime girecek. Hikaye, 18. yy geçmekte, Düşes Georgiana Cavendish'in aşkı ve politikaya dahil oluşu üzerine geçen bir film. İzleyip göreceğiz bakalım.
.

22 Ekim 2008 Çarşamba

Eğlencelik Çeşitlemeler

Eğlencelik Çeşitlemeler

TV kanallarının kahkahası bol programlarını canlı izlemek sanırım daha keyiflidir. Bu ekiplerin hepsi gülmekten kırıp geçiriyor, bende onları izlemekten çok zevk alıyorum. İşte bu gösterileri canlı izlemek için, gösteri mekanları ve bilet fiyatlarını burada sıraladım.




Çok Güzel Hareketler Bunlar
tarih : 23.10.2008 20:30:00 mekan : Beşiktaş Kültür Merkezi
Tam: 39,00 YTL Öğrenci: 29,00 YTL
http://www.bkmmutfak.com/




Komedi Dükkanı
tarih : 22.10.2008 21:00:00 - 06.11.2008 21:00:00 mekan : Ses 1885 - Ortaoyuncular Tiyatrosu
1.Kategori: 56,00 YTL (Salon) 2.Kategori: 45,00 YTL (Salon) 3.Kategori: 34,00 YTL (Salon) 4.Kategori: 23,00 YTL (Balkon)



Mahşer-i Cümbüş
tarih : 24.10.2008 20:30:00 - 07.11.2008 20:30:00 mekan : Hayalhane
bilet fiyatları ; 17,50 YTL

21 Ekim 2008 Salı

Loewe Fall-Winter 2008 2009

Loewe Fall-Winter 2008 2009
Loewe markasının özellikle çanta tasarımları çok güzel. Bu sezon için hazırladıkları modellerde gayet başarılı olmuş. Çantalarda kullandıkları minik armalar ve marka logosu çok hoşuma gidiyor. Ama en çok yeni sezon için hazırladıkları reklam çekimlerini beğendim. Beğenmemin nedeni resimlerden de anlaşılacaktır sanırım. Atlar ile yapılan hoş çekimler ve sonbahar-kış 2008-09 Loewe çantaları.







20 Ekim 2008 Pazartesi

Buena Vista Social Club at Carnegie Hall


Buena Vista Social Club at Carnegie Hall
Buena Vista Social Club, 1940'lı yıllarda Küba Havana'da bulunan, Küba müzikleri icra edilen, sadece üylerinin kabul edildiği özel bir klüp imiş. Klübün 90 yıllarda kapanmasından sonra, gitarist Ry Cooder , burada çalışan müzisyenleri toplayarak klübün ismini taşıyan bir albüm yayınladı. Bu albümden sonra klübün, yaşlımı yaşlı şirin mi şirin üyeleri kendi isimleriyle ve Buena Vista Social Club adı altında albümler yaptılar. Çeşitli ülkelerde ki arasında ülkemizin de yer aldığı bir çok konserlere katıldılar.
İşte bu toplama albümlerden biri daha 13 Ekim 2008'de piyasaya çıktı. Önümüzdeki günlerde ülkemizde de yayınlanacak olan 2 CD'den oluşan albüm setinde Buena Vista Social Club'ın gözdeleri bulunuyor. Eğer hiç Buena Vista Social Club dinlemediyseniz bu albümü muhakkak dinlemelisiniz. Vitamin, enerji, muhabbet niyetine tavsiye olunur.

Buena Vista Social Clup albümleri hakkında bilgi için buraya bakınız.

1 cd
1. Chan Chan
2. De Camino A La Vereda
3. El Cuarto De Tula
4. La Enganadora
5. Buena Vista Social Club
6. Dos Gardenias
7. Quizas, Quizas
8. Veinte Años
2 cd
1. Orgullecida
2. Y Tu Que Has Hecho?
3. Siboney
4. Mandinga
5. Almendra
6. El Carretero
7. Candela
8. Silencio

6. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali


6. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali


Çocuk filmleri festivali bu yıl 28 Ekim 13 Kasım tarihlerinde yapılacak. Çocuklarınızı psikologlar tarafından izlenip onaylanmış bu filmlerden seçtiklerinize, gönül rahatlığıyla götürebilirsiniz. 3 yaş tan başlayıp 12 yaş ve üzeri gruplar olarak ayrılmış filmlerde her yaş grubuna ait güzel yapımlar bulunuyor.
6. Uluslararası Çocuk Festival’inde bu yıl 30’dan fazla ülkeden 100’ün üzerinde film gösterimde olacak. Festivalde İngiltere, Arjantin, Çek Cumhuriyeti, Brezilya, ABD, Şili, İsviçre, Almanya, Estonya, İsveç, Polonya, Kanada, Fransa, Danimarka, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, İspanya, Portekiz, İran, Rusya, Sri Lanka, Litvanya, Hindistan, Avusturya, Avustralya, İrlanda, Etiyopya, Çin, Nepal, Filistin ve Türkiye’den filmler yer alıyor.


Bu yıl 4. düzenlenen "Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler" yarışması sonuçları da 28 Ekim 2008'de düzenlenecek olan 6. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivalinin açılış galasında açıklanacak ve dereceye giren küçük sinemacılara ödülleri verilecek.

Film listesi ve gösterim tarihleri için buraya bakınız.

17 Ekim 2008 Cuma

Verdi - Macbeth (The Metropolitan Opera HD Live)


Verdi - Macbeth (The Metropolitan Opera HD Live)
EMI Classics markası altında ünlü operaların DVD'leri yayınlanmakta. Bu yıl çıkmış olan seri içinde benim en sevdiğim tabiki Verdi'nin Macbeth'i. Metropolitan Operasının sergilediği eser çok güzel yorumlanmış. Macbeth operası ve Verdi hakkında daha önceki sezon Devlet Opera Balesinde seyrettiğim gösterimden sonra uzun uzun yazmıştım o yüzden fazla birşey yazmayacağım ama yine okumak isterseniz yazım için buraya bakabilirsiniz.
EMI Classics serisinde, opera izlemeyi sevenler için birçok seçenek var, bu yeni seri ülkemizde de yayınlanmaya başladı. Meraklılarına duyrulur.

NEROLI JASMIN



NEROLI JASMIN
The Body Shop'un minicik şişelerdeki hafif parfümleri çok hoşuma gidiyor. Bu 30ml'lik şişeler çantada taşımak için ideal. Bu rengarenk mis kokulu parfümlerden ben bir tek Neroli Jasmin'i kullanıyorum. Neroli Jasmin serisi şimdi %30 indirime girmiş. Benimki de bitmişti tam zamanında indirim yapmışlar. Parfümü, vücut spreyi, losyonu ve duş jeli bulunmakta. Birde hediye setleri var ama onlar indirime dahil değil.
"Portakal çiçeği yağı anlamına gelen neroli, adını Nerola Prensesi’nden almaktadır. Prenses, kendisini beğenenleri büyülemek için bu parfümü kullanırmış. Bu olaydan esinlenerek yarattığımız Neroli Jasmin, yasemin, vanilya, sandal ağacı ve portakal kokularından oluşuyor."

Lösev Bez Bebekler Mudo Mağzalarında



LÖSEV bebek kız 26,00 YTL LÖSEV bebek erkek26,00 YTL

Lösev Bez Bebekler Mudo Mağzalarında

Lösemili Çocuklar Vakfı el emeği yapılmış ürünlerini http://www.ıspanak.com.tr/ sitesinde satıyor fakat daha çok kişiye ulaşabilmek için Mudo Markası'nın verdiği destek ile artık Mudo mağazalarında ve http://www.mudo.com.tr/ adresinden de bu ürünler satılmakta. Çocuklarınıza sevdiklerinize bu cici hediyeliklerden alarak hem onları hem de lösemili çocukları mutlu edebilirsiniz. Ben ilk fırsatta Mudo mağzalarından bu ürünlerden birkaç tane alacağım. LÖSEV gibi kurumlar hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaktadır. Bir çocuğun iyileşmesi için ilaç parasına ortak olmak hepimize mutluluk getirecektir. Mudo 'yu da sosyal sorumluluk projesi ile LÖSEV'e yaptığı katkıdan dolayı tebrik ediyorum.



LÖSEV köpek yastık 29,50 YTL LÖSEV keçe nazarlık 6,00 YTL




LÖSEV tekli magnet 3,00 YTL LÖSEV kalp yastık29,50 YTL

16 Ekim 2008 Perşembe

2008 Amerikan Müzik Ödülleri

2008 Amerikan Müzik Ödülleri

23 Kasım'da Los Angeles'da yapılacak olan 2008 Amerikan Müzik Ödülleri adayları açıklandı. Listeden alıntılar şöyle;



Yılın Şarkıcısı
Pop- Rock
En İyi Erkek Şarkıcı
Chris Brown ,Kid Rock ,Usher
En İyi Kadın Şarkıcı
Mariah Carey, Alicia Keys ,Rihanna
En İyi Grup
Coldplay ,Eagles ,Daughtry
En İyi Albüm
Coldplay/ Viva La Vida Or Death And All His Friends
Eagles/ Long Road Out of Eden
Alicia Keys/ As I Am
Rap-Hip-Hop
En İyi Erkek Şarkıcı
Flo Rida ,Lil Wayne ,Kanye West
En İyi Grup
G Unit ,Three 6 Mafia, Wu-Tang Clan
En İyi Albüm
Jay-Z/American Gangster, Lil Wayne/ Tha Carter III, Kayne West/ Graduation
Soul-R&B
En İyi Erkek Şarkıcı
Chris Brown ,J. Holiday, Usher
En İyi Kadın Şarkıcı
Mary J. Blige, Alicia Keys, Rihanna
En İyi Albüm
Mary J. Blige/ Growing Pains, Mariah Carey/ E=MC2, Alicia Keys/ As I Am
Soundtracks
Alvin And The Chipmunks, Juno, Mamma Mia!
Alternative -Rock
Coldplay, Foo Fighters, Linkin Park
Latin
Enrique Iglesias, Juanes, Wisin Y Yandel
Listenin tamamını görmek için buraya bakınız


Geçen hafta cumartesi MTV Avrupa Müzik Ödülleri Töreni’nde ülkemizi temsil edecek olan sanatçımız belli olmuştu. 6 Kasım'da Liverpool’da düzenlenecek olan gecede, “Avrupa’nın En İyi Sanatçısı” ödülüne sahip olmak için ülkemiz adına Emre Aydın yarışacak.

15 Ekim 2008 Çarşamba

Johnny Depp' den Yeni Filmler


Johnny Depp' den Yeni Filmler

Johnny Deep'in oyunculuğunu da kendisini de çok beğenirim. Onun farklı karakterleri canlandırmasından ve özellikle çocuk filmlerinde oynamasından çok memnunum. 2010 yılında gösterime girmesi beklenen Alice in Wonderland( Alice Harikalar Dünyası) filmi ile yine bir çocuk filminde yer almış olacak. Bu film en son Sweeney Todd filminde çalıştığı Tim Burton yönetmenliğinde çekilmekte.


Önümüzdeki yıl 2 yeni filmi daha gösterime girecek. Bunlardan 'The Imaginarium of Doctor Parnassus', yönetmenliğini Terry Gilliam'ın yaptığı fantastik macera türünde bir film. Bu filmde Heath Ledger’ın olaylı ölümüyle Tony karakterini Johhny Deep, Colin Farell ve Jude Law canlandıracak. Hearth Ladger 'in ölümünden bir süre sonrada The Dark Knight (2008) .... The Joker rolüyle sinemalarda seyredildi. Film gösterime girdiğinde malesef yarım kalan son filmi bu olacak. Ayrıca bu filmdeki rolleriyle Johnny Deep, Colin Farell ve Jude Law alacakları ücretleri Hearth Ladger'ın 2 yaşındaki küçük kızına bağışlayacaklarmış.



2009 yılı gösterime girmesi beklenen diğer Johnny Deep filmi de 'Public Enemies'. Yönetmenliğini Michael Mann'ın yaptığı film önümüzdeki yılın yaz aylarında gösterimde olacak. Bryan Burrough'un kitabından uyarlanan film Amerika'nın suç örgütleri ve FBI arasında geçen bir hikaye. Filmdeki en güzel yüzlü suçlu tabiki John Dillinger rolüyle Johnny Deep.

13 Ekim 2008 Pazartesi

Empire Dergisi "En İyi 500 Film"

Empire Dergisi "En İyi 500 Film"
1989 yılından bu yana ülkesi İngiltere'de en çok satan film dergisi olan Empire, hep yaptığı gibi "en iyiler" listeleri yayınlamakta. Bu yıl 10 bin okuyucusunun oylarıyla en iyi 500 film listesi yayınladı. En iyi ilk 100 film için de özle kapaklar hazırlanmış , bu kapakları görmek için buraya bakınız. İlk sıraları hep eski filmler paylaşmış. Eskiyi hiç unutmuyoruz galiba.
En iyi ilk 10 filmin listesi aşağıda, diğerleri için linke bakabilirsiniz..
1 – The Godfather (1972)
2 - Raiders Of The Lost Ark (1981)
3 - Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (1980)
4 - The Shawshank Redemption (1994)
5 – Jaws (1975)
6 – GoodFellas (1990)
7 - Apocalypse Now (1979)
8 - Singin' in the Rain (1952)
9 - Pulp Fiction (1994)
10 - Fight Club (1999)
Listenin tamamı için Empire dergisinin sitesine buradan bakabilirsiniz.

Spider Man Müzikali

Spider Man Müzikali

Efsanevi U2 grubunun solisti Bono'nun önümüzdeki yıl sergilenecek olan müzik prodüktörlüğünü yaptığı "Spider Man" müzikali şimdiden, Broadway tarihinin gelmiş geçmiş en pahalı yapımı oldu bile. Bonu bir ropörtajında "Bu şimdiye kadar hiç görülmemiş ve duyulmamış bir şey olacak. İzleyici hiç ummayacağı şeyler görmeyi umsun" demişti zaten sanırım bütçesiyle duyulmamış şeyler yapamaya başladı.
Bonu bu porjede , Across the Universe filmin yönetmeni Julie Taymor ile çalışıyor.

10 Ekim 2008 Cuma

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali



45. Antalya Altın Portakal Film Festivali


45. Antalya Altın Portakal Film Festivali ile Antalyalılar Piyanist'in başrol oyuncusu olan Adrian Brody, Mickey Rourke ve Bo Derek gibi ünlü isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. Ayrıca Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin Hobbit'i Billy Boyd 'da Kader Taşı'nın galasında olacakmış.
10-19 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali ile Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'nda yarışacak filmlerin listesi açıklandı. Festival hakkında ayrıntılı bilgi için buradan sitesine göz atabilirsiniz.

45. ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ YARIŞMA FİLMLERİ

"BAŞKA SEMTİN ÇOCUKLARI" -Aydın BULUT
"ÜÇ MAYMUN" - Nuri Bilge CEYLAN
"GÖKTEN ÜÇ ELMA DÜŞTÜ" - Raşit ÇELİKEZER
"HAYAT VAR" - Reha ERDEM
"İKİ ÇİZGİ" - Selim EVCİ
"SON CELLAT" - Şahin GÖK
"GÖLGE" - Mehmet GÜRELİ
"PAZAR" - Ben HOPKINS
"ULAK" - Çağan IRMAK
"SÜT" - Semih KAPLANOĞLU

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali filmleri için gösterim tarihleri ve biletlere burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

9 Ekim 2008 Perşembe

Galatamoda Festivali Akaretler 15-19 Ekim

Galatamoda Festivali Akaretler 15-19 Ekim


Galatamoda Festivali, bu sefer Akaretler Sıraevlerde , 15-19 Ekim 2008 tarihleri arasında yapılacak. Birçok moda tasarımcısının da katılacağı festivalde alışveriş çılgınlığına biraz daha yönlendirileceğiz. Yeni tasarımları görmek markaların kataloglarını incelemek hatta tasarımcıları bizzat görmek için bu festivale katılabilirsiniz.
Akaretler Sıraevler’de Cornelliani, Jimmy Choo, Bottega Venetta, Paul Smith, Marc by Marc Jacobs, Etro, Fred Perry, Haaz, Nux, Mandarina Duck, 1930 Antika, Tumi, Piaget, Chronos, Kent Optik, Damas, Stork gibi dünyaca ünlü markalar bulunuyor. Festivalin bu mekanda yapılmasının nedenlerinden biri de bu markaların bir arada olması sanırım. Moda Tasarımcıları Derneği Kurucuları ile tasarımcıları da bu festivalde bir arada olacaklar, festival süresince birçok aktiviteler , müzik yayını ve partiler yapılacakmış.
Galatamoda Festivali Akaretler’e katılan tasarımcıların listesi: Arzu Kaprol, Bahar Korçan, Hatice Gökçe, İdil Tarzi, Özlem Süer ve Ümit Ünal, Gamze saraçoğlu, Cem Lokmanhekim, Simay Bülbül, Mehtap Elaidi, Ezra Tuba Çetin (Etcetura), Bihter Aida Pekin, Elif Cığızoğlu, Ayça Sytmen, Deniz Yeğin, Müge Ersin, Zeynep Erdoğan, Aslı Güler, Sertaç Delibaş, Berrin Gönen Luma, Deniz Kaprol ve Berna Canok.
Galatamoda, daha önce 28 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Galata Kulesi Meydanı'nda yapılmıştı.

Ayo - Gravity At Last


Ayo - Gravity At Last

Ayo'yu hiç dinlemediyseniz bu sakin sesi duymanızı tavsiye ederim. İk albümü Joyful ile isminden söz ettiren şarkıcı ve müzisyen Ayo, yeni albümü Gravity At Last ile yine karşımızda. Folk ezgiler taşıyan parçaları ile güzel bir albüm hazırlamış. Bu iki albümü dışında bir de The Olympia Bruno Coquatrix konser kayıtlarının yer aldığı DVD'si bulunmakta. Dinlerken izlemeyi de sevenler için.

Albüm şarkı listesi ;
01. I Am Not Afraid
02. Maybe (Ayo Blues)
03. Slow Slow (Run Run)
04. Love And Hate
05. Get Out Of My Way
06. Better Days*
07. Change
08. Piece Of Joy
09. Lonely
10. Sometimes
11. Whats This All About ?
12. Mother
13. Thank You

8 Ekim 2008 Çarşamba

Pierre Cardin 2009 Koleksiyonu



Pierre Cardin 2009 Koleksiyonu

Bu moda ne zor iştir, bir kısım tasarımlar sadece tasarım gücünü ortaya koymak için yapılmakta bir ksımı da birileri alsın giysin para kazanalısın diye. Çoğu insan katalogları görünce bunları giyen var mı? diye sorar. Tasarım gücü başka bir meharet anlayan çok az. İşte giymede seyret koleksiyonlarının gücüyle büyük modacıların büyük paralara minicik elbiseleri satması da bu yüzdendir.
Bu büyük moda tasarımcılarından Pierre Cardin'in 2009 koleksiyonunun giymede seyret parçaları işte bir kaç örnek. Ama ben bu kırmızı çantayı kullanmak isterim doğrusu. Kaç kuruştur acaba :)?

6 Ekim 2008 Pazartesi

Gösterime Girecekler

Gösterime Girecekler
Bu yıl yerli yapım güzel filmler gösterime girecek. Benim seçtiklerime burda zaman zaman yer veriyorum. İşte listeye aldıklarımdan bir kaçı burda.


Nuri Bilge Ceylan'ın ödüllü filmi 3 Maymun 24 Ekim'de gösterime girecek. Bu film ile ilgili ödül aldığı dönemde bloğumda bahsetmiştim. İşte buradan okuyabilirsiniz.



Gani Müjde'nin yeni filmi Osmanlı Cumhuriyeti 21 Kasım'daizlenebilecek. Başrolünde Ata Demirer'in oynadığı film uzun zamandır bekleniyordu. Filmin sitesi için burdan buyrun.




Ve tabiki A.R.O.G, Cem Yılmaz'ın yeni macerası ve bir yontma taş filmi olan A.R.O.G 'un gösterim tarihi 5 Aralık olarak açıklandı. Filmin sitesi için burdan buyrun.