22 Aralık 2008 Pazartesi

Nükleere Hayır!


Nükleere Hayır!

Greenpeace ve Küresel Eylem Grubu’na Nükleer santral kurulmasına karşı çıkmaları konusunda desteğim hep devam edecek. Benim gibi düşünen dostlarımı da bilgilendirmek için sitelerinde yayınlanan yazıdan küçük bir alıntı yaptım. Aşağıdaki linke tıklayarak yeni Çernobil kazalarının yaşanmaması ve yaşadığımız dünyanın temiz kalması için sizde birşeyler yapabilirsiniz. En azından yanlışa seyirci olmayalım.

"Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Atomstroyexport- Inter Rao- Park Teknik konsorsiyumun teklifine 'Teknik Ölçütlere Uygunluk' belgesi verdi. Üçüncü ve son zarf olan fiyat teklifi TETAŞ'a gönderilmiş oldu. Son kararı ise Bakanlar Kurulu verecek.
TAEK bu kararla, kendi yeterlilik ölçütlerine ters düştü. “Sınanmışlık” maddesini ihlal ederek Atomstroyexport'un sadece Rusya'da prototip düzeyinde inşasına bu yıl başlanan VVER-1200 reaktörüne onay verdi. Denenmemiş bir teknolojiyi kabul ederek de her türlü güvenlik açığını ve hesaplanmamış maliyet aşımlarını da onaylamış oldu.
Denenmiş olan teknolojilerin sonuçlarını önce Çernobil'de ve her yıl nükleer santrallerde yaşanan yüzlerce kaza ile gördük. Sadece Fransa'da her yıl önemsiz olarak sınıflandırılan ortalama 900 olay yaşanıyor."Greenpeace

Hiç yorum yok: