17 Aralık 2008 Çarşamba

Gezelim Görelim -Birgi


Gezelim Görelim -Birgi

İzmir' in Ödemiş ilçesine bağlı olan Birgi sit alanı ilan edilmiş bir yer. Evleriyle turistik alanda ilgi çeken bu güzel yerde, İmamı Birgivi Türbesi, Çakırağa Konağı ve Aydınoğlu Mehmet Bey Camii görülmesi gereken mekanlardan. Çakır Ağa konağı gerçekten çok güzel bir konaktı içinde bulunan iki ayrı odadan birinde İstanbul diğerinde İzmir resmedilmiş, ayrıca tavan süslemeleriyle de başlı başına müze haline gelmiş bir yapı. Aydınoğu Mehmet Bey Camii ise, Ege'nin en eski camilerindenmiş ve kapısına paha biçilememekteymiş. Ülkemizden kaçırılan bu kapı daha sonra Londra'da bir müzayedede ortaya çıkmış, ülkemize gelerek burayı gezmiş olan bir turist tarafından farkedilerek ilgili yerlere haber verilmiş ve bu değerli kapı ülkemize tekrar geri getirilmiş. Turistlerimize çok iyi davranmalıyız onlar bizden daha fazla kültürlere saygılılar galiba.


Birgi'yi gezdikten sonra soluk almak için tavsiyem Andaç Evi Konak Kahve'ye uğramanız. Burada el yapımı börek ve zeytinyağlı dolmaları çokta cazip fiyatlarda yiyebilir evin sahibi bayanın özenle döşediği antikalarla dolu odalarda kahvenizi içebilirsiniz. Ayrıca el emeği güzel hediyeliklerde almanız mümkün. Pazartesi dışında hergün açık olan Andaç Evi, Çakır Ağa Konağı'na çok yakın.
Birgi'nin incirleri çok güzelmiş ,mevsiminde gitmediğimiz için tadına bakamadım malesef, başka sefere artık.
Önemli Not: Böyle gezilere giderken yanınızda bulundurmanız gereken en önemli şey artık Müze Kart. 20 YTL'ye edindiğim Müze Kartımla birçok müze ve ören girişlerinde ücret ödemeden geçiş yaptım ve sadece bu geziyle kartın parasını fazlasıyla çıkarmış oldum. Ufak ufak giriş paraları toplamda çok tutabilir bu yüzden bu kart uygulaması çok iyi olmuş, almakta fayda var.

Hiç yorum yok: