30 Aralık 2008 Salı

Buldan


Buldan

Buldan, birçoğumuzun bildiği üzere buldan beziyle ünlü bir yer. Buraya giderseniz dokuma tezgahlarını muhakkak görmelisiniz. Turistik olarak satabilecekleri ürünleri, parıl parıl iplikler takılı dokuma tezgahlarında bu işin emektarları örüyor.


Buldan'ın sokaklarında çeşit çeşit Buldan bezi ile yapılmış elbiseler , örtüler satılmakta. Buldan bezini metre ile alıp istediğiniz şeyleri kendinizde yapabilirsiniz. Burada satılan elbiseler Efes tarafına da gönderiliyor. Aynı elbise Efes'te 60 YTL, Buldan'da 20 YTL'den satılmakta. Ben istediğim rengi bulamadığımdan kumaşını aldım artık kendi modelimi kendim uydurucam. Ayrıca havlu içinde, üretici firmaları burada bulmanız mümkün.


Yemek Tavsiyesi;

Ağam Kebap yemekleriyle şahane diyebiliriz. Ben özellikle Balca Soğan dedikleri Buldan'a özgü yemekleri olan Patlıcan-Soğan'ı tavsiye ederim. Giderseniz muhakkak afiyetle yiyin. Balca Soğan, közde pişirilmiş patlıcan ve yeşil biber, yağda hafif kavrulmuş soğan, domates, peynir ve nar ekşisi dürüm yapılarak yeniliyor.

Bu resimdeki başlık Buldan'da yapılmış bir gelin başı. Yavuz Sultan Selim'in Kızının gelin başlığından olduğunu söylüyorlar.

Hiç yorum yok: