14 Temmuz 2008 Pazartesi

Metallica İstanbul Ali Sami Yen Konseri


Metallica İstanbul Ali Sami Yen Konseri

"2008 Avrupa yaz tatilimizin son konser duyurusu oldugu icin üzgünüz. Bu, haftalardır hakkında konustuğunuz konser... 27 Temmuz'da Ali Sami Yen Stadi'nda bir konser için Metallica tarihinde üçüncu kez olmak sartıyla İstanbul / Turkiye'ye geri donuyor olacagiz. Dostlarimizdan Down ve The Sword'un bize katilimi ile yolculugumuzun ikinci bolumunun son konserini tamamlayacagiz." Four Horsemen

Trash metalin en önemli temsilcisi olan, tüm dünyada büyük bir hayran kitlesine sahip, metal dinlemeyenin bile dinlediği, bildiği grup Metallica tekrar İstanbul'a geliyor. Ve İstanbul konserini sitesinden türkçe olarak duyurdu. Hoş bir jest.

Eylül ayında çıkacak yeni albümleri Death Magnetic öncesinde verdikleri bu konser turnesiyle hayranlarına yeni albümünün haberini de duyuruyorlar. Son albümleri ST. Anger'in beklenildiği ilgiyi görmemesi grubun kariyerinde sarsıntı yaratmıştı fakat son dönemlerde grup üylerinin verdiği ropörtajlarda 'Master of Puppets' albümlerinin tarzında sıkı bir albüm hazırlayacaklarının sinyallerini vermekteler. Trash metal olarak başladıkları müzik kariyerlerinde 90'lı yıllarda daha popüler tarza yöneldiler ve tüm dünyada sadece metal dinleyicisinin değil her tür müzik dinleyicisininde diline düştüler. Ve akımını öncüsü oldukları, isimleriyle anılan metal müziğiyle hayranlarını doyuracakları yeni bir albüm hazırlığında olduklarını söylemekteler. Eylül ayında 'Death Magnetic' albümünü dinlediğimizde umarım bu beklenti yerini bulur.

Metallica albümleri Universal Music Group firmasından yayınlanmakta ve malesef ülkemizde bu firmanın kapanmasıyla oluşan yasal sorunlar nedeniyle (ayrıntısına girmeyeceğim, çünkü müzik piaysamız adına utanç verici bir durum) şuan ülkemizde bandrollü olarak, yani orjinal olarak bu albümler satılamamaktadır. Piyasada sadece son albümü bulunmakta bunu nedeni de ST.Anger'in beklenilen adetlerde satmaması ve piyasada fazlasıyla bulunmasından dolayı. Yani etrafta gördüğünüz Metallica albümlerinden sadece son albümünün orjinal olma ihtimali var diğer albümler sadece koleksiyoncularda mevcuttur. Universal Music'in Türkiye dağıtım firması eski albümlerini bu yasal sorun nedeniyle getiremediğinden sadece DVD'leri satışa sunulmuştur. Birçok hayranı son dönemlerde Metallica albümlerinden tekrar satın almak istiyor ama piyasada bunu karışalayacak albüm malesef ki yok. Ama Eylül ayında yayınlanacak son albümleri ülkemizde de bolca bulunacak.
Bulabileceğiniz DVD'ler arasında en son çıkardıkları DVD'leri 'The Videos 1989-2004', Metallica'nın tüm videolarını içeren güzel bir best of niteliğinde. 1998 yılında çıkan CUNNING STUNTS DVD'sinin yeni basımı ve Classic Albums - Metallica (2004) DVD'si, albümlerinin orjinal olarak bulunmadığı ülkemizde Metallica dinlerken seyretmek iyi bir seçim olabilir.


Albümler
1983 Kill'Em All'
1984 Ride the Lightning
1986 Master of Puppets
1987 The $5.98 E.P.: Garage Days Re-Revisited
1989 ...And Justice for All
1991 Metallica
1996 Load
1997 ReLoad
1998 Garage Inc.
1999 S&M
2003 St. Anger
2008 Death Magnetic ( çıkış tarihi Eylül)

DVD- video
1987 Cliff 'em All
1989 2 of One
1991 A Year and a Half in the Life of Metallica
1992 Live Shit: Binge & Purge
1998 Cunning Stunts
1999 S&M
2004 Classic Albums: Metallica
2005 Metallica: Some Kind Of Monster
2007 The Videos 1989-2004

Hiç yorum yok: