22 Temmuz 2008 Salı

Makis Ablianitis - Bahar


Makis Ablianitis - Bahar

Baş ucu kitapları vardır hani benim için birde baş ucu albümleri vardır. Bahar bu albümlerden biri. İlk çıkış tarihi yanlış anımsamıyorsam 2001 ama hala müzik dükkanı raflarında onu görebilirsiniz. Yayınlandığı tarihte ithal albüm olduğundan pahalı satılmaktaydı şimdi yerli basım hakları alınmış ve çok uygun fiyata bu albümü alabilirsiniz. Birisine birkaç albüm tavsiye etmek için karıştırırken elime Bahar albümü geçti, ne zamandır dinlemiyordum. Yine büyük zevkle dinledim ve tavsiye ettim. Dinlettiğim herkes sevmişti bu albümü hala da öle devam ediyor. Albümün sakin hüzünlü havası herkesi etkileyebiliyor sanırım. Evde tüm yorgunluğunuzu üstünüzden atmak için , yemek masasındayken veya koltukta dinlenirken Makis Abliantis' in tınılarını dinlemek herkesi dinlendirebilir. Eşiniz dostunuz evinize geldiğinde arkada fonda güzel bir müzik çalsa ve konuşurken bizi yormasa hatta bize huzur verse derseniz bu albüm ideal bence. Arkadaşlarım bana hep birşeyler yaparken dinlemek için müzikler sorarlar (doğal olarak) farklı şeyler için farklı önerilerim olur bu albümde huzur bulma albümü. Yani her eve lazım :)
Albümde Dragan Dautovski, kaval ve gayda; Petros Tabouris, kanun; Haig Yazdjian, oud; Nikos Kapilidis, davul; Makis Abliantis, gitar ve bass synthsizer, Hariprasad Chaurasia ise flute çalmış.Manokis Lidakis ise iki parçada vokal olarak yer alıyor. Karşı kıyıdan komşu müziği olan balkan ve yunan ezgileri taşıyan enstrumental olarak yorumlanmış etnik bir caz albümü Bahar. Love Secret parçasını belki çokça duymuşsunuzdur ama onun Makis Abliantisi'in olduğundan habersiz olabilirsiniz. Bir dönem bu parçası heryerde çalınmaktaydı. Benim en sevdiğim parçalarından biri Hand Built, gaydanın coştuğu bölümü özellikle en sevdiğim kısmıdır.
""Astro Krifo" (Gizli Yıldız) ve Mi mou Arnithis"(İnkar Etme) iki aşk şarkısıdır. "Astro Krifo" bir adamın aşık olduğu hayal ürünü bir kadını anlatır. Şarkının ilk bölümünde adam, bir kaya oluğunun içinde zaman sınırlarının ötesinde yaşayan aşkı olan "gizli yıldız"ını tarif eder. İkinci kısımda, adamın aşkının gizlenmiş olduğu kaya oluğunu bulmak için çıktığı yolculuğu anlatır.Olay öylesine yenidir ki, son öpücüğünün bıraktığı iz, bedeninde görünmekte. Adam, berber geçirdikleri zamanı hatırlar. Ona asla incinmemesi veya hiçbir zaman yanlız hissetmemesi gerektiğini söyler, hep onun için var olacağını söyler. " Albüm iç kapağından alıntıdır..
Albüm şarkı listesi

01 Love Secret
02 Astro Krifo
03 Eternal Song
04 Sun Walk
05 Bahar
06 Dhaulagiri
07 Mi Mou Arnithis
08 Sky Colours
09 Hand Built
10 Balloon Traveller
11 River
12 Seabird
13 Wood, Steel, Air
14 Sagarmatha
15 Astro Krifo

Hiç yorum yok: