17 Haziran 2008 Salı

Dağ Çileği Reçeli


Dağ Çileği Reçeli
Çilek Reçeli'nin en güzeli Dağ çileği reçelidir. Çünkü küçücük dağ çileği o kadar tatlı ki doyamıyor insan. O yüzden dağ çileklerinden yapılan reçeller çok güzel olur. Mis gibide bir kokusu oluyor. Bunun için çok özel bir tarif yok ama dağ çileği bulmak biraz zahmetli iş.
Bu mis kokulu reçelden yapabilmek için önce dağ çileği toplayabileceğiniz uygun bir dağ, tepe, yayla vs. bir doğal oluşum bulmanız gerekiyor :) uygun dağ, yayla bulduysanız güneş gören yerlerinde dağ çilekleri çoktan açmıştır. Bu çileklerin ömürleri kısacık, biraz ufak olduklarından yetişmeleriyle bitmeleri hızlı olmakta. Rengi kırmızılaşmışlarından bol bol , cam veya plastik bir kaba koyarak toplamalısınız, poşetlerde çok çabuk ezilmekte malum daha çok küçük onlar :) Doğal ortamda mis gibi havada yetiştiklerinden yıkamadan bile yenebiliyorlar (yani ben yerim) ama tozunu almak için nazikçe sudan geçirmenizde fayda var. Sonra bildiğimiz reçel yapımı gibi yapabilirsiniz. Bir gece şekerde bekletip sonra limon katıp hafif hafif kaynatıyorsunuz. Mis gibi dağ çileği reçeliniz oluyor. Ne kadar çok toplasanız da azcık çıkacağından bu reçel hem mis kokulu hem tadımlık gibi olacak. Yani benim gibi reçel canavarları için hep az gelecektir. Ama uygun bir dağ tepe bulursanız dağ çileği toplayıp bu reçeli muhakak yapın derim.
Çilek Reçeli Gurusu gururla sundu. :)) http://saadettopcu.blogspot.com/

Hiç yorum yok: