8 Şubat 2010 Pazartesi

"Profesyonel " Bir Oyun


İstanbul Devlet Tiyatrolarında oynanan yeni oyunlardan biri de Profosyonel.

Bir edebiyat adamı olan Teodor (Yetkin Dikinciler)bir yayınevine genel yayın yönetmeni olarak yeni atanmıştır. Luka Laban (Bülent Emin Yarar) ise eski rejim tarafından Teodor’un peşine takılan bir gizli polistir. Yıllarca Teodor’u izleyerek Luka edebiyat ve politika alanında gelişmiştir. Oyunda Luka’nın getirdiği bavul açılır ve......

Bu hikayenin nasıl işlediği tabiki önemli ama sahnede bu iki büyük isim varken gözüm başka birşey görmedi diyebilirim. Yetkin Dikinciler çok beğendiğim bir oyuncudur. Her yaptığı işi takip etmeye çalışıyorum. Bu oyunu izlerken düşündümde sanırım sabaha kadar konuşsa birşeyler anlatsa dinleyebilirim. Çok etkileyici bir ses tonu ve konuşma tarzı var. Kendisine hayran olduğum aşikar ama Bülent Emin Yarar'ın bu oyundaki performansını es geçmem mümkün değil. Ne kadar iyi olduğunu anlatmam zor ama çok keyifli bir rol ve oyunculuk sergiledi. Ben bu oyunu bir kez daha bu güzel oyunculukları görebilmek için izleyeceğim. Tiyatro severlere tavsiyem olsun.


Yazan: Duşan Kovacevic
Çeviren: Başar Savuncu, Bilge Emin
Yöneten: Işıl Kasapoğlu
Dekor Tasarım: Nurettin Özkönü
Giysi Tasarım: Funda Çebi
Işık Tasarım: İ. Önder Arık

Rol Dağılımı:
Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikiciler, Gülen Çehreli

Konu:Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçevic, Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşamöyküsü içinde, karakomedi türünde ve ironik bir üslupla anlatıyor. 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin süprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesi.

12 yorum:

Günün Notları dedi ki...

Bir türlü yer bulamadım oyuna :( Bülent Emin Yarar ve Yetkin Dikinciler'i sahnede izleme şansım olamadı hiç bu nedenle çok merak ediyorum oyunu.

Saadet Topçu dedi ki...

Selam Banu,

Devlet tiyatrolarına internetten bilet alıyorum ayın sonuna doğru biletler çıkıyor Mynetten takip edersen belki yakalarsın. :)Çıktığı gün biletlerin çoğu tükeniyor zaten. Umarım bulursun çok güzel bir oyun.

Günün Notları dedi ki...

Ben de mybileti takip ediyorum ona rağmen bulamadım maalesef :)

Saadet Topçu dedi ki...

Hımm, o zaman sana şöyle yardımcı olayım. Bu oyuna tekrar bilet almayı planlıyorum takipteyim yani:) tekrar satış başladığında sana bilgi vereceğim.

Günün Notları dedi ki...

tamamdır teşekkür ederim :) eğer ben daha önce farkedersem aynı şekilde bilgi vereceğim sana :)

Saadet Topçu dedi ki...

teşekkürler:)

KIRMIZI dedi ki...

kadro cidden cok etkileyiciymis... keske gidebilsek... sevgiler...

Saadet Topçu dedi ki...

Kadro ve oyunculuk çok etkileyici gerçekten. Umarım seyredebilirsiniz. benden de sevgiler :)

herdem dedi ki...

Profesyonel cidden müthişti. Maskeliler oyunu da keza. tavsiye olunur. Levent Üzümcü'nün edası hala hatırımdadır haftalar sonra dahi.

Saadet Topçu dedi ki...

Aygül'cüm Maskeliler'i de geçen yıl izlemiştim gerçekten güzel bir oyun. Levent Üzümcü de baaşarılı bir oyuncu ayrıca bu yıl Gagarin Sokağı oyunundaki performansı da güzeldi. Ama Yetkin'in yeri ayrı :)

beenmaya dedi ki...

dün seyrettim ki aldığım en güzel sevgililer günü hediyesi oldu bu oyun :)))

ama en kısa sürede tekrar seyretmek istiyorum zira yetkin'in sadece hayranıyken şimdi ona aşık oldum :))

bu arada bülent emin yarar'ın da harika oyununu es geçmemek gerek tabiki...

Saadet Topçu dedi ki...

Gerçekten güzel bir hediye almışsın.:)

Tekrar seyretme isteği sadece bende olmamış anladığım kadarıyla ne güzel iyi şeyleri hep yeniden izleyelim, tavsiye edelim.sevgiler