3 Şubat 2010 Çarşamba

Kod Adı Kongo


Avrupa Birliği'ne katılım hazırlıkları yapan bir üçüncü dünya ülkesi, yani yanlış anlaşılmasın Kongo'da yaşananları anlatan bu oyun tahminimden daha keyifliydi. Konusunu anlatıp gitmemiş olanları etkilemek istemem ama üçüncü dünya ülkelerinden biri olan Kongo (mesela Kongo)'da bir polis karakolunda yaşanan ufak tefek sapkınlıklar, devlet düzenine karşı olan ve sıkı sıkıya bağlı olanlar, AB heyetleri , erkeklik sendromları vs. üzerine kurlu bir hikaye. Bunların hepsi ciddi konular tabi ama alt metinde hepsiyle dalga geçilince anlayana komedi halinde sürüp gidiyor. En güzeli de finali :) Daha fazla bilgi vermeyeceğim biraz uzun ve fazlasıyla Kongo yüz ölçümü vs. bilgisi geçiyor ama yine de keyifle izlenebilir.

Yazan: Mürsel Yaylalı
Yönetmen: Erkan Taşdöğen
Oyuncular: Ethem İzzet Özbora, Mihriban Oran, Ayhan Güldağları, Cengiz Baykal, Zeynep Kasapoğlu, Burak Karaman, İsmail İncekara, Murat Turan Günay, Kemal Topal, Halil Doğan, Seda Yıldız, Selçuk Kıpçak.

2 yorum:

herdem dedi ki...

takipcinin yorumu;
izlediğin en fena oyunlardan biriydi. çıksak mı sonuna kadar sabretsek mi diye arkadaşlarla birbirimize bakarak geçti açıkcası.
fazlasıyla uzatılmış bir oyundu.
gitmek isteyen arkadaşları duyunca ani bi refleksimiz gelişti bizim. hayırrr şeklinde:)
finali dediğin gibi iyiydi ama.

Saadet Topçu dedi ki...

2 saat 10 dk süren bir oyun bu kadar uzmasına gerek yoktu bencede. Ama yönetmenin yazısını okudum senaryo daha uzunmuş kesip biçmiş en az bu halae gelmiş sanırım.