16 Şubat 2010 Salı

Çocuk Kitapları

Hediye almak için çocuk kitapları arasına karışınca çok güzel kitaplarda buldum. İlk üç kitap önemli bestecilerin hayatını konu olan eğitici romanlar. Diğerleri her çocuğun okuması gereken kitaplardan bazıları. En sonda yer alan Küçük Kara Balık yazarı, yazarının esrarengiz ölümü vs. ile ilgi çekici. Çocuklar için güzel hediyeler olacağını düşünüyorum. Diğer beğendiklerimi sonraları yine ekleyeceğim.



Chopın Küle Dönüşen Kalp
Göknil Genç

"Bir gün yolunuz Polonyaya düşerse, bilin ki her yerde Chopinden bir parça vardır. Küle Dönüşen Kalp, Polonyanın yetiştirdiği en önemli müzik dehası Fryderyk Chopinin, 8 yaşında Varşovayı ayağa kaldırdığı konseriyle başlayan ve Parisin salonlarına dek uzanan öyküsünü anlatıyor. Aşkla, hastalıkla, dostlukla, sıla özlemiyle ve elbette müzikle dopdolu bu kısacık yaşamına 230un üzerinde yapıt sığdırmayı başaran hüzünlü piyano şâiri, doğumunun 200. Yılında tüm dünyada saygıyla ve özlemle anılıyor. Biz de 2010 Chopin Yılını, Göknil Gençin kaleminde hayat bulan bu kitapla kutluyoruz. "



SİHİRLİ MOZART
Göknil Genç


“Mozart’ın yaşamını okuduğumda, altı yaşındaydım. Sayfanın köşesindeki resmini uzun uzun incelemiştim. Saçları, giysileri, yaşamındaki imparatorlar, onu bir masal kahramanına dönüştürmüştü benim için. Bir gün; çocukluğumda hayal kahramanı olarak düşündüğüm bu büyük bestecinin yaşamını, bir masala dönüştürmeye karar verdim. Onun müziğe olan sevgisi ve bağlılığı, yaşamında daima sihirli anlar yaratmıştır. Mozart aramızda değil. Ama, müziği çalındıkça ve dinlendikçe, bizimle yaşamaya devam edecektir. Çünkü müzik bir sihirdir.” Göknil Genç




BACH YÜRÜRKEN
Göknil Genç

"O, müziğe öylesine âşıktı ki, bu büyük aşkı uğruna hiç uyumamaya, sabahlara dek çalışmaya, günlerce aç kalmaya, dahası kilometrelerce yol yürümeye razıydı. Ona gerekli olan şey, kâğıt-kalem ve biraz ay ışığıydı... Büyük besteci Johann Sebastian Bach’ın serüven dolu yaşam öyküsü, kendisi de bir müzik insanı olan yazarımız Göknil Genç’in ustalıklı kaleminden..."



Çocuk Kalbi
Edmondo De Amicis

Çocuk Kalbi,Ünlü İtalyan yazar Edmondo De Amicis tarafından 1886 yılında tamamlanmış ve ilkokula giden Enrico adındaki İtalyan bir çocuğun okul ve sosyal yaşamını, çocuğun kendi ağzından mektuplarla anlatan güzel bir çocuk romanı.


Şeker Portakalı

Jose Mauro De Vasconcelos

Brezilyalı ünlü yazar Jose Mauro De Vasconcelos'un 1968 tarihli romanı Şeker Portakalı fakir bir aile çocuğu olan Zeze'nin yaşadığı olayları anlatan bir hikaye.


Küçük Kara Balık
Samed Behrengi

Kitapları dünyanın birçok diline çevrilen, İran şahlık rejiminin muhalif yazarı Samed Behrengi'nin en ünlü iki kitabından biri de Küçük Kara Balık.

"Küçük Kara Balık bağnaz çevresinin tüm baskılarına karşın, denizi bulmak üzere yola çıkar. Nice engellere, baskılara göğüs gerer, direncinden hiçbir şey yitirmez. Sonunda büyük zorlukları yenerek denize ulaşır, mutluluğu elleriyle tutar, ama yaşamı pahasına... Haksızlığa baş kaldıranların öncüsüdür artık o. Kendinden sonra gelenlere örnek olmuş, kurtuluş yolunu göstermiştir. İşte Küçük Kırmızı Balık... Bütün gece gözünü kırpmadı... Küçük Kara Balık'ın yolunda gitmeyi düşlüyor... (Arka Kapak) "

Hiç yorum yok: