16 Nisan 2009 Perşembe

Nisan'da Sinema

Nisan'da Sinema
Bu ay 3 yerli film vizyona girecek. Bu filmlerden ikisi köy hikayesi biride İstanbul varoşlarına ait bir öykü. Türk sineması çalışıyor,bize de izlemek düşer.
.
DELİ DELİ OLMA


Başrollerini Tarık Akan ve Şerif Sezer'in paylaştığı "DELİ DELİ OLMA" filminin Yönetmeni Murat Saraçoglu. 17 Nisan'da gösterime girecek olan film Kars'ta çekilmiş ve için Tarık Akan bu rol için piyano dersleri almış. Filmin ana karakterleri, çocukken ailesiyle Rusya'dan göçen Mişka ve onun gençlik aşkı olan ama hiç kavuşamadığı sinirli mi sinirli yaşlı kadın Popuç.





MOMMO - KIZ KARDEŞİM

Annesiz iki çocuğun öyküsünün anlatıldığı bu filmi çok merak ediyorum. Küçük Ayşe için abisi minik dünyasının herşeyiymiş. Çocuk oyuncuları izlemek her zaman çok keyiflidir, bu filmde onların filmi olduğuna göre hoş bir hikaye çıkabilir. 17 Nisan'da gösterime girecek olan filmin yönetmeni Atalay Taşdiken.


Kız Kardeşim internet sitesi ve fragman için buraya tıklayınız


BAŞKA SEMTİN ÇOCUKLARI

İstanbul’un varoşlarındaki “kayıp hayatların” hikayesini anlatan filmin gösterim tarihi 24 Nisan 2009. Son yılların genç oyuncularının yer aldığı filmin kadrosu oldukça kalabalık. Yönetmeni Aydın Bulut'un ilk uzun metraj filmi olan Başka Semtin Çocukları 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali hem yönetmeniyle hem oyuncularıyla ödüller aldılar.

Oyuncular; Mehmet Ali Nuroğlu İsmail Hacıoğlu Volga Sorgu ,Ertan Saban Eyşan Özhim Bülent İnal ,Avni Yalçın ,İpek Yaylacıoğlu ,Özge Özder ,Erkan Bektaş ,Serkan Keskin, Taner Barlas , Bora Sivri , Filiz Ahmet .

Başka Semtin Çocukları filmi internet sitesi ve fragman için buraya tıklayınız

Hiç yorum yok: