2 Şubat 2009 Pazartesi

39 Basamak - Kenter Tiyatrosu



39 Basamak - Kenter Tiyatrosu



1915 yılında John Buchan tarafından yazılan roman, 1935 de Alfed Hitchcock tarafından sinemayada aktarılmış. Daha sonra tiyatro oyunu haline getirilen bu soluksuz komedi Kenter Tiyatrosu'nda, 2007 yılından beri oynanmakta. Geçen yıl Kenter Tiyatrosunda gittiğim başka bir oyunda broşürlerini alıp ancak bu yıl gitmeye vakit bulabildiğim bu güzel oyunu özellikle komedi seven herkese tavsiye ederim.
13.Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri(Nisan 2008) 'de ''39. Basamak'' adlı oyundaki rolüyle Okan Yalabık ''Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu'' ödülünü aldı. Oyuncuların performansları tek tek çok başarılı aslında, özellikle Demet Evgar'ı bu oyunla keşfettim diyebilirim , bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum.

Oyunun konusundan da biraz bahsedeyim ki oyuncuların nasıl bir akış yaptığı kafanızda biraz canlanabilsin. 4 kişilik kadrosuyla 30 ayrı karakter canlandırlan ve karakterlere geçiş arası saniyelik farkların bile olduğu bölümlerin bulunduğu dolu dolu dev ekip ile sahneleniyor. Özellikle Okan Yalabık'ın bir sahnede sadece şapkasını değiştirerek geçiş yaptığı karakterleri izlerken ben yoruldum. Çok başarılıydı. Sahnede kullanılan tüm malzemelerde farklı şekillerde kullanılarak kimlik değiştiriyor. Tüm bunların içinde kendini gizli ajanlık işinde bulan bir adamın maceralı, korku komedi tadında geçen yolculuğu anlatılmakta. Anlatmakla olmaz tabi fırsatını bulmali ve 39 Basamak oyununu izlemelisiniz.

Yazan : John Buchan/Patrick Barlow
Çeviren:Mehmet Ergen
Yöneten : Mehmet Birkiye
Kostüm : Efter Tunç
Dekor : Efter Tunç
Işık : Cem Yılmazer
Oynayanlar:Hakan Gerçek,Okan Yalabık,Demet Evgar,Bülent Şakrak

Kenter Tiyatrosu oyun programı için buraya tıklayınız.

Hiç yorum yok: