5 Şubat 2009 Perşembe

Kiev - Ukrayna


Independence Square
Kiev - Ukrayna

Kiev Ukrayna'nın başkenti ve görkemli mimarisiyle çok dikkat çekici bir yer. Geniş meydanları ve sokakaları ,büyük tarihi yapılarıyla bence çok güzel. Gezmek için önce bu büyük meydanları ve caddeleri gezmeli ,oradaki ihtişamlı binaları görmelisiniz. Şehirin içinden Dinyeper nehri geçmekte, böylece tekne turları da yapılabilmekte. Festival için gittiğim Kremnchuk bölgesinde, Dinyeper Nehrinde bir tekne turuna bende çıkmıştım ama Kiev'de bu turu yaptığınızda birçok tarihi yapıyıda görmek mümkünmüş.
.

Aziz Andriy Klisesi

Kiev'in geniş caddelerinde gezerken hem alışveriş için hemde yemek yemek için birçok seçenek var. Tabiki burada da Türk lokantaları bulabilirsiniz. O bölgenin yemek kültürü bana pek yakın gelmediğinden, Türk lokantlarını görünce gözlerim parlamıştı ama festival programı nedeniyle vakit bulup tadlarına bakamadığım için üzgünüm.
.

Aziz Sophia Klisesi

Ayrıca gezerken işinize ayrayacak önemli bir ayrıntı, Kiev Metrosu dünyanın en büyük metrolarından biriymiş, şehrin heryerine bu metrolarla ulaşmak mümkün.


Kiev 'in Ögürlük meydanında bir gösteri yapma şansım olmuştu, o meydanı TV'de görüdüğümü hatırlıyordum ama sahnede bizler küçülürken meydan gözümde gittikçe büyüyordu . Tahmin ettiğimden daha büyük bir meydandı. Benim için çok güzel bir hatıra olarak hep kalacak çünkü çok heyecan verici bir kalabalık önünde gösteri yapmıştık .

Dışişleri Bakanlığı


Gidip görülesi bu şehir için , 4 günlük paket turlar ortalama 600 euro civarında. Yakın bir yerleri gidip göreyim derseniz aklınızda Kiev'de olsun.


Independence Square

Hiç yorum yok: