3 Kasım 2008 Pazartesi

Velevki Tartüf - Mask-Kara Tiyatrosu


Velevki Tartüf - Mask-Kara Tiyatrosu

Mask-Kara Tiyatrosu güzel bir oyunla bu sezona başlıyor. Çok sevdiğim cici arkadaşım Seda Kement'in de bulunduğu bu ekibi seyretmek için sabırsızlanıyorum. Moliere 'nin yazdığı, Nazım Hikmet'in de kaleminden nasibini alan bu hikaye Mask-Kara Tiyatrosu ile yeniden sahneleniyor. 15 ve 16 Kasım'da sahnelenecek oyuna gitmenizi tavsiye ederim. Ben kesinlikle orda olacağım.
Seda ve tüm tiyatro sevdalısı arkadaşlarına şimdiden başarılı bir sezon diliyorum. Seyirciniz bol olsun.

Yer: Su Gösteri Sanatları Sahnesi- Aksaray (Pertevniyal Lisesi arkası)
İrtibat: (0212) 621 45 53

Oyun Hakkında; "17.yy da Moliere in yazdığı “Tartüf” adlı oyunu , Nazım Hikmet , 1959 da “Tartüf 59” adıyla yeniden kaleme aldı. Günün koşullarına uygun ustaca yazılan oyun, “Tartüflerin” değişen koşullara nasıl ayak uydurduğunu, teknoloji yi nasıl kullandıklarını anlatıyor. Yazar, aynı zaman da bunun karşısında durması gereken sınıfsal gücün kimler olması gerektiğini de ifade eder. Nazım Hikmet’in “Tartüfü” nün Yılmaz Onay dramaturgisini yaparak, oyunu bugüne taşıdı."

Oynayanlar:
SEDA KEMENT, RENAN BİLEK,ZEYNEP AYDEMİR, TOYGUN ATEŞ, ÖZLEM TOPTAŞ MENLİGİL, NAZİF USLU, UYGUR EROL, MEHMET BİLEN, VOLKAN ÇOLPAN, TUNA ÖZTUNÇve RECEP YENER, DENİZ ATAM

Eser: Moliere
Yazan: Nâzım Hikmet
Dramaturgi: Yılmaz Onay
Yöneten: Orhan Kurtuldu
Yönetmen Yrd.: Özlem Toptaş Menligil
Müzik: Renan Bilek
Dekor Tasarımı: Cengiz Çakıcı
Dekor Uygulama: Remzi Aksoy
IşıkTasarımı: Yüksel Aymaz
Kostüm: Zeynep Aydemir
Provalardan birkaç kare fotoğraf

Hiç yorum yok: