13 Kasım 2008 Perşembe

2008 ICCAT Toplantısı

© Greenpeace / Gavin Newman


2008 ICCAT Toplantısı

Zaman zaman buradan Greenpeace'in çalışmaları hakkında bilgi vermeye çalışıyorum. Ben destekçileriyim sizlerden de katılmak isteyenleri bu projelere davet etmek istiyorum. Mavi yüzgeçli orkinoslar ve Akdeniz'imizin geleceği için sizde bu çalışmaya destek verebilirsiniz.
"Akdeniz'in en değerli balığı ve besin zincirinin üst türlerinden mavi yüzgeçli orkinoslar denizlerimizden tamamen silinmek üzere, tabi balıkçıların geleceği de. Uluslararası Atlantik Orkinoslarını Koruma Komisyonu (ICCAT) Akdeniz'in en önemli balıkçılıklarından mavi yüzgeçli orkinos avcılığının yönetiminden sorumlu. Ancak yıllardır süregelen aşırı ve yasadışı avlanma mavi yüzgeçli orkinosları ve balıkçılığını yıkımın eşiğine getirmiş durumda.
Tarım ve Köyişleri Bakanı’ndan gelecek hafta düzenlenecek olan ICCAT toplantısında,Akdeniz’in ve balıkçılığın devamlılığı için mavi yüzgeçli orkinos avcılığının durdurulmasını desteklemesini isteyin. Bu yılki ICCAT toplantısında, yokolmanın eşiğindeki mavi yüzgeçli orkinosların ve balıkçılığının geleceği belirlenecek." Greenpeace

Hiç yorum yok: