26 Kasım 2008 Çarşamba

Bir Şehnaz Oyun (Müzikli Oyun)



Bir Şehnaz Oyun (Müzikli Oyun)

Geçen sezondan beri gitmeyi düşündüğüm ama anca dün akşam izleme fırsatı bulduğum müzikal oyun 'Bir Şehnaz Tango', tam tahmin ettiğim gibi eğlenceli ve güzel yakıştırmaları olan bir oyundu. Sazlı, sözlü , danslı, şıkır şıkır akan bir oyun izlemek gerçekten keyifliydi. Şu Çılgın Türkler,19 Mayıs 1999 kitaplarının yazarı Turgut Özakman' ın kaleminden çıkan bu oyun, ilk oynandığı sırada büyük sahnede oynanmaktaydı. Şimdilerde İstanbul'da ki tiyatro sahnelerinin çoğu kapalı olduğundan bu oyunda Şişli Cevahir sahnesinde izlenebilmekte ve sahne boyutuna oranla dansçı sayısı azaltılmış. Başarılı oyuncuları güzel performanslarından dolayı keyifle izledim ama keşke kocaman sahnede dolu dolu bu renk cümbüşünü görebilseydim diye de hayıflandım doğrusu. Şili Cevahir sahnesi sahneye yakın oturma planı ve arka sıralardan bile rahat izlenebilme özellikleriyle çok güzel bir salon. Özellikle ön sıradan izlediğinizde sahneyle iç içe olmak hikayenin içinde olmak gibi bir keyif veriyor. Ama İstanbul'un büyük sahnelere ihtiyacı var bence.

Neyse oyunu izlemeyen arkadaşlar için kısa bir tanıtım yazısı aşağıda bulunuyor. Alıntı; Bir Şehnaz Oyun'daki anlatıcının açılış repliğidir.

“Güzel hanımlar, zarif beyler.. hoş geldiniz.. Herkes yerini alsın, başlıyor gösterimiz.İki perde, tekmili birden.. Saz, caz, bando, mızıka, raks, dans, pantomima,. Yaşasın müdüriyet.. Bir de cabadan ön oyun.. Bugün her şey bol kepçe.. Ne hikmetse.. Sözü özü güzel hanımlar, zarif beyler; sürmeli, gamzeli, işveli, cilveli, inanmazsanız buyrun..”

Yazan: Turgut Özakman
Müzik: Cem İdiz
Reji: Şakir Gürzumar
Sahne Tasarımı: Ali Cem Köroğlu
Kostüm Tasarımı: Gülhan Kırçova
Işık Tasarımı: Enver Başar
Dans Düzeni: Yeşim Alıç
Dramaturg: Şafak Eruyar
Powerpoint Tasarım: Vural Çınar
Oyuncular:Simay Küçük,Okday Korunan,İsmail İncekara,Seda Yıldız,Gülseren Gürtunca - Funda Eskioğlu,Erdal Bilingen,Deniz Gönenç Sümer,Neslihan Kolaylı,Burcu Tansı Kavaklıpınar,Selahattin Töz,Ebru Kaymakçı,Şirin Kılavuz,Yasemin Atasu,Namık Ersayın,Rezzak Aklar
7 Kişlik Orkestra-Osmanlı Erkekleri-Alman Askerleri-Yosmalar-İstanbullular.
.


Hiç yorum yok: