8 Eylül 2008 Pazartesi

Salvador Dali İstanbul'da


"Başarınız ölçemek için başkalarının kıskançlığına bakacaksınız hep. Asla pek mükemmel olacağım diye üzmeyin kendinizi; çünkü kimse mükemmele ulaşamaz." Salvador Dali

Salvador Dali İstanbul'da

Önümüzdeki günlerde önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor olacağız. Son dönemlerde büyük ressamların eserleri ülkemize gelmişti şimdi sıra Salvador Dali'nin en kapsamlı sergisine geldi. Bu aykırı kişilik ve modern resmin önemli isminin çalışmlarını görmek için Sakıp Sabancı Müzesini 19 Eylül 2008-19 Ocak 2009 tarihleri arasında ziyaret etmelisiniz.

"Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Akbank’ın sponsorluğunda ve Gala-Salvador Dalí Vakfı’nın işbirliğiyle, 20. yüzyılın en önemli sanatçılarından, sürrealizm akımının temsilcisi Salvador Dalí’yi Eylül 2008’de Istanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor.
Salvador Dalí’nin kapsamlı bir retrospektifi niteliğini taşıyacak sergide; yağlıboya tablolar, çizimler ve grafiklerden oluşan yaklaşık 269 eserin yanı sıra, el yazmaları, fotoğraflar ve çeşitli dokümanlar yer alacak. (33 resim 113 çizim,111 gravür,12 litografi)
Sergi, Gala-Salvador Dalí Vakfı koleksiyonuna ait eserlerle, Vakıf dışında gerçekleştirilen en büyük geçici sergi olma özelliğini taşıyacak. Sergi 20 Eylül 2008 - 20 Ocak 2009 tarihleri arasında izlenebilecek. " Alıntı :Akbank Sanat

Sergi hakkında bilgi için bu siteye bakınız.

Hiç yorum yok: