26 Eylül 2008 Cuma

Lush



Lush



İngiltere kraliçesi, Clinton'lar Julia Roberts, Angelina Jolie, Kylie Minogue gibi bir çok ünlünün kullandığı söylenen Lush, bitkisel ürünleri ile dikkate çeken bir marka. Ürün gelişiminde hayvansal deneyler yapılmıyor, çevre dostu olması nedeniyle ambalajlama tercih edilmiyor. Ürünleri %100 doğal .Yani tam benlik. Taksim Beyoğlu'ndaki mağazasını gezince hayran kalmıştım. Sabunların hepsi birbirinden orjinal, çikolata, pasta ve bilimum yiyecekler halinde şekillendirilmiş mis kokulu sabunlar, maskeler, şampuanlar bulunuyor. İster istemez yemek için atılımda bulunuyorsunuz, o yüzden çocuğunuz varsa bu rürünlerden aldığınızda çok dikkatli olmalısınız.
Birde öğrendiğim kadarıyla Avrupa'da birçok satış noktası bulunan Lush ürünlerinde kullandığı gül yaprağı ve yağını Isparta'dan alıyormuş. Güllü ürünlerden almak gerek ne de olsa bizim memleketin gülleri.
Lush markasının dikkatimi çekmesinin en önemli yanı pastaya benzeyen sabunları değil çevreci tavrıydı. Kirlenen dünyamız için elimizden geldiğince doğal ürünler kullanarak onu azda olsa korumalıyız diye düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde Lush köpek balıkları ile ilgili bir konuya da dikkat çekmişti. Köpekbalıklarının yakalanıp yüzgeçleri kesilerek denize bırakılması ve bunun kozmetik ve hammadde olarak kullanılmasına karşı bir duruş sergilediler ve bir kampanya başlattılar. Sea Sheppards isimli çevreci kuruluşa Sea Vegetable üründen elde edilecek geliri bağışlıyorlar. En kısa sürede bir Sea Vegetable sabun edineceğim.
Köpekbalıklarının yüzgeçlerini kesmesinler kendi kulaklarını kesip kozmetikte kullansınlar bence :)
Lush ürünleri hakkında bilgi ve satın almak için sitesine buradan bakabilirsiniz.




Sea Vegetable
Fiyat: 9,00 YTL (100gr)
Ürün Açıklaması:Cildinizi uyarmak için üzeri Atlantik deniz tuzu kaplı,yumuşatmak için yosunlu ve beyninizi canlandırmak için lavanta ve misket limon kokulu sabun.
İçindekiler:Propylene Glycol, Water (Aqua), Sodium Palm Kernelate, Atlantic Sea Salt Crystals (Sodium chloride), Sodium Stearate, Sodium Lauryl Sulfate, Arame Seaweed (Eisenia arborea), Glycerine, Lime Oil (Citrus aurantifolia), Lavender Oil (Lavandula hybrida), Seaweed Absolute (Fucus vesiculosus), Sodium Chloride, EDTA, Tetrasodium Editronate, *Citral, *Geraniol, *Limonene, *Linalool, Perfume, Colour 42045. * Bitkisel yağlarda doğal olarak bulunur.

Hiç yorum yok: