28 Mart 2008 Cuma

Maxi Jazz - Faithless

Maxi Jazz - Faithless

Tiesto konseri sırasında parçasına eşlik etmesi için Maxi Jazz'da gelse keşke diye yakınıyordum. O zaman tabiki gelmedi ama şimdi konser için İndigo'ya geliyormuş 25 Nisan 2008 Cuma günü İndigo sahnesinde Faithless 'ın kurucusu, solisti ve beyni Maxi Jazz'ı seyretme imkanımız var. Maxi'den önce FG Dj'lerinden High Vision havayı ısıtıcakmış.
Maxi Jazz şarkı sözleri ile dikkat çeken biri, bende daha çok onun bu farklı yanını seviyorum. Faithless grubunun klipleri de şarkıları da grubun anlattığı hikayenin parçaları.Ve şarkılardaki Maxi'nin hayat verdiği o sade ses, elektronik dans müziği içinde başka bir hava yansıtıyor. Tabi Rollo Amstrong'un bu grup başarısında büyük yeri var. Grubun adı Faithless (inançsız) ama Maxi Jazz tam tersine inançlı biri. Maxi'nin yaptığı bir parça ile bu ismi benimsemişler.(Salva Mea). Yani bence hem eskilerden hemde yenilenmişlerden inançla müzik ve felsefe yapanlardanlar.

Sahne performanslarını da hep beğenmişimdir. Çeşme Sea Side 'da 2002 yılında seyrettiğim konser en iyi performanslarındandı. Binlerce kişi God Is A DJ parçasını duyduğunda coşmuş ve Maxi 'de tüm hünerlerini göstermişti. Bu konserden sonra İstanbul Solar Beach konseri o kadar çekici değildi benim açımdan. Şimdi sadece Maxi Jazz geliyor, seyretmeye değer bir adam, bir mani olmaz ise 25 Nisan akşamı Maxi'ye sözüm var, beni aramayın. :)

Hiç yorum yok: