3 Mart 2008 Pazartesi

Converse 100 Yasinda



Her yaştan insana hitap eden rahat kullanımlı Converse ayakkabının, bu yıl 100. yılı. 1917 de dünyanın ilk basketbol ayakkabısı Converse All Star ile başlayan macera 1923 yılında Basketbol oyuncusu Chuck Taylor ile Converse canvas ayakkabısı basketbol performanslarına imza attı. İmza dedimse gerçekten imzasını attı hemde Converse logosundaki yuvarlağın tam içine. İşte Converse'in marka sürecindeki başlangıcı böyle ve şimdi 100. yılı itibariyle yeni modelleri ile piyasada.İlkbahar sezonu için 100 ünlü kişiye tasarlattığı RED koleksiyonunun yanı sıra 6 koleksiyon daha hazırlanmış.

RED;AIDS'i desteklemek amacıyla oluşturulan Red Foundation Projesi için Converse tasarımları; Hummer ve Cadillac markaları için unutulmaz reklamlar hazırlayan ünlü reklamcı Gary Koepke, moda tasarımcısı Dr.Romanelli, skate-board şampiyonu Harley Carrera, şarkı sözü yazarı Jeremyville ve sanatçı Lisa Dejohn tarafından yapılmış.
Varsity ; Yüz yılı simgeleyen, bu yıllardan çizgi ve renkleri taşıyan özel modeller hazırlamış. Chuck Taylor modelleri, One Star ve babet modelleri bulunuyor. Siyah, beyaz, yeşil, mavi, kırmızı, sarı, pembe, kahverengi ve gri renkler kullanılmış.
Metro; Parlak , ekose , ince tabanlı modellerin bulunuyor Jack Purcell koleksiyonunda ise mavi ve kırmızı babetler görülmekte.
Varvatos; Siyah , haki, kahverengi, lacivert, gri ve beyaz renklerin kullanıldığı kanvas modeller ağırlıkta.
Performance; Basketbol oyuncusu efsane Dwyane Wade’in ismini taşıyan ayakkabılar yer alıyor.
Kids;Yeşil, beyaz, krem ve siyah renkleri hakim, kızlar için, çiçek, patchwork ve ateş böceği desenleri , erkekler için ise grafik desenler hazırlanmış.

Hiç yorum yok: