24 Ekim 2007 Çarşamba

Tiyatro Sersemler EVİ

Tiyatro sezonu tam gaz devam ediyor. Gitmediğim çok oyun var ama burdan sizlerle tanıtımları paylaşacağım. Gitmek isteyenler konular hakkında bilgi sahibi olsun . Gittiklerimi ayrıca yazacağım henüz ben sezonumu açmadım açınca arka arkaya giderim:)

İstanbul Devlet Tiyatrosu 20-25 Kasım tarihleri arasında SERSEMLER EVİ adlı eseri Şişli Cevahir Sahnesinde sahneleyecektir.
SERSEMLER EVİ,Uzun zaman önce, bir gemi İstanbul kıyılarında fırtınalı bir gecede mürettebatıyla birlikte karanlık sulara gömülür... Geçen yüzyılların ardından bazı kıyılar doldurulmuş, eskiden batığın olduğu yere bir bina inşa edilmiştir. Günümüzde, dört katlı bu evin içinde, meraklı bir evsahibi, tuhaf kiracıları ile birlikte inişli çıkışlı bir hayat sürdürmektedir. İşleri kötü giden alt kattaki kiracı kendini asar. Evin temelleri arasında yatan denizciler, intihar eden kiracının ruhunu huzura kavuşturabilmek için, uzun uykularından uyanarak bu küçük apartmanın içindeki ilginç maceralarına başlarlar. Ne var ki, karşılarına çıkan dünya, bıraktıkları dünyadan çok başkadır... İngiltere’de vücut ve mask tiyatrosu projeleri üreterek dünya çapında şöhretli oyunlar tasarlayan rejisör Toby Wilsher, daha önce Hollanda (Amsterdam) için tasarlayıp sahnelediği bu olağanüstü “sessiz komediyi” İstanbul’a taşıdı ve sizler için yeniden kurguladı. Daha önce benzerini hiç görmediğiniz bir tiyatro türüyle tanışmaya hazır olun.

Hiç yorum yok: