29 Eylül 2010 Çarşamba

Konser Takvimi


Chris Botti - Fahir Atakoğlu
tarih : 08.10.2010 21:00:00
mekan : Haliç Kongre Merkezi
1. Kategori: 225,00 TL
2. Kategori: 150,00 TL
3. Kategori: 110,00 TL
4. Kategori: 80,00 TL
5. Kategori: 60,00 TL



Goran Bregovic ve The Wedding & The Funeral Band
tarih : 08.10.2010 21:30:00
mekan : Küçükçiftlik Park
Normal: 78,00 TL
VIP: 165,00 TL



Scorpions
tarih : 02.10.2010 20:00:00
mekan : Küçükçiftlik Park
Deluxe Lounge: 475,00 TL
Normal: 112,00 TL
Sahne Önü: 270,00 TL


Ozzy Osbourne
tarih : 30.09.2010 21:00:00
mekan : Turkcell Kuruçeşme Arena
Ayakta: 100,00 TL
Sahne Önü: 200,00 TL

23 Eylül 2010 Perşembe

Sonbahar Festivalleri


Memleketimiz festivale doymuyor. Sonbahar geldiğine göre şimdi Caz ve Blues zamanı.
1 Ekim-7 Kasım 2010 tarihleri arasında 21. kez gerçekleşecek olan Efes Pilsen Blues Festival'inin bu seneki konukları; Kenny Neal, New Mitch Woods & His Rocket 88s ve Samuel James. Denizli, Antalya, Konya, Kayseri, Mersin, Adana, Antakya, KKTC, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Ankara, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Eskişehir, Bursa ve İstanbul 'da yapılacak konserlerin bilet fiyatları illere göre değişiklik gösteriyor. 17 TL ile 33,50 TL arasında biletler mevcut.


20.si yapılan Akbank Caz Festivali 23 Eylül'de başlıyor. 12 Ekim' e kadar sürecek olan festivalde konserlerin dışında belgesel gösterimleri ve atölye çalışmalarıda yer alıyor. Etkinlik programı ve bilet fiyatları için burayı tıktıklayınız.

20 Eylül 2010 Pazartesi

DEVLET TİYATROLARI AÇILIYOR


1 Ekim'de Devlet Tiyatroları açılıyor. İstanbul Devlet Tiyatroları'nın satışa çıkan oyun listesi aşağıda bulunuyor. Diğer illerdeki oyunlar için buraya tıklayınız.


EKİM CEVAHİR SAHNESİ SALON II

01.10.2010 PROFESYONEL
Cuma
Suare
02.10.2010 PROFESYONEL
Cumartesi
Matine
02.10.2010 PROFESYONEL
Cumartesi
Suare
03.10.2010 PROFESYONEL
Pazar
Matine


EKİM KÜÇÜK
SAHNE
01.10.2010 KENDİ KENDİNE KONUŞMAKTIR AŞK
Cuma
Suare
02.10.2010 KENDİ KENDİNE KONUŞMAKTIR AŞK
Cumartesi
Matine
02.10.2010 KENDİ KENDİNE KONUŞMAKTIR AŞK
Cumartesi
Suare
03.10.2010 KENDİ KENDİNE KONUŞMAKTIR AŞK
Pazar
Matine


EKİM AHMET MİTHAT EFENDİ KÜLTÜR MERKEZİ FERİDUN KARAKAYA SAHNESİ

01.10.2010 NE DERSİN AZİZİM
Cuma
Suare
02.10.2010
Cumartesi
Matine
02.10.2010 NE DERSİN AZİZİM
Cumartesi
Suare
03.10.2010 NE DERSİN AZİZİM
Pazar
Matine

16 Eylül 2010 Perşembe

İstanbul Efendisi


Müsahipzade Celal' in "İstanbul Efendisi" eseri İstanbul Şehir Tiyatroları'nda Engin Alkan'ın rejisiyle sahneleniyor. Yaz Oyunları olarak Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde oynanan bu oyuna gitmekle ne iyi yapmışım. İkibuçuk saat süren böyle uzun bir oyunda hiç sıkılmadan güle oynaya ayrılacağınızın garantisini verebilirim. Yani gülmekle ilgili büyük bir probleminiz yoksa. Böyle eski bir eserin hepsi ayrı yetenekli oyuncularla bu kadar keyifli hale gelmesi çok güzel. Uzun oyunlarda insan bir yerden sonra kopabiliyor ama bu kadro ve eserle mümkün değil. Sürekli güldüğüm, şarkılara eşlik ettiğim çok keyifli bir müzikal izledim. Tüm dostlara tavsiye ediyorum, İstanbul Efendisi bu kadroyla muhakak izlenmeli.

Özellikle danslardaki ayrıntılar çok komikti, Çile Bülbülüm şarkısının yorumlanışı, seyirci arasından sahneye gelip coşturmaları, solo danslar, yeni yorumuyla kılıç kalkan, at arabasının canlandırılmasındaki toynak ayrıntıları ve Aşık Maşuk figürleri çok başarılı bir kompozisyon oluşturmuştu.

İstanbul Şehir Tiyatrolarının son dönemde izlediğim en başarılı oyunu bu oldu. Devlet tiyatrolarına göre biraz vasat bulduğum oyunları nedeniyle son dönemlerde az tercih ediyordum ama bu oyunla fikrim bir miktar değişti. İzlemek gerek hatta bir kez daha seyretmeli, eğlenmeliyim.

Yazan : MUSAHIPZADE CELÂL
Yöneten : ENGIN ALKAN
Dramaturgi : SİNEM ÖZLEK
Koreografi : SENEM OLUZ
Sahne Tasarımı : BARIŞ DİNÇEL
Işık Tasarımı : MURAT İŞÇİ
Kostüm Tasarımı : DUYGU TÜRKEKUL
Yönetmen Yardımcısı : ZAFER KIRŞAN, VOLKAN AYHAN, ASLI NİMET ALTAYLAR, SELİM CAN YALÇIN
Süre : 2 SAAT 45 DK. 2 PERDE

OYUNCULAR
BERNA ADIGÜZEL, CİHAN KURTARAN, ÇAĞLAR ÇORUMLU, ÇIĞDEM GÜREL, DERYA ÇETİNEL, EMRAH ÖZERTEM, ENGİN ALKAN, HAMİT ERENTÜRK, HÜSEYIN TUNCEL, MAHPERI MERTOĞLU , MURAT GÜREÇ, MURAT ÜZEN, REYHAN KARASU, SELİN TÜRKMEN, SENEM OLUZ, SERKAN BACAK, SEVINÇ ERBULAK, TUĞRUL ARSEVER, ÜMİT TAŞDÖĞEN, VOLKAN AYHAN, ZAFER KIRŞAN

Fotoğraflar: Tiyatrodünyası

15 Eylül 2010 Çarşamba

Kuzey Rüzgarları kimin için esiyor?


Kuzey rüzgarları esti, biri yine yollara düştü. Daha çok zaman ve imkan olmalı sürekli dolanmalı seyyah olmalı. Dünya büyük bir deb-i derya ve içinde ben naçizane na kadarda küçücüğüm. Ufacık adımlarım beni heryere götürebilir mi?
Bayramımı Ayvalık semalarına ayırdım. Deniz, güneş... ah hepsi bir arada ne kadar güzel. Şu resimdeki deniz seyyahlarına hayran kaldım. Ne çok yeri dolanıyorlar kimbilir. Kanatlarına takılasım geldi.

Cunda'nın arka sokaklarında evler çok güzeldir ama bu 4. gidişim olmasına rağmen keşif bitmemiş. Bu kapıyı ilk kez görüyorum mesela.




Cunda'da bu tepede görünen değirmenin içinde bir kütüphane ve kafe var. Görülmeye değecek kadar güzel.



Olmazsa olmaz Şeytan Sofrası'nda gün batımı. Her defasında böyle güzel.



Bu gidişimde gezilmedik yer bırakmadım sanırım ama hala emin değilim. Bir sürü fotoğraf daha birikti her kare ayrı güzel. Sarımsaklı koyu, Badavut, Zeytinlikler Cunda'nın arka koylarında keşifler, muhakkak yapılması gereken tekne turu ile adalar keşfi, zeytinyağı ve türevleri , Lokma, kızarmış dondurma, limonata , Lor tatlısı vs... Oh tatil buna denir.
Pek yakında kuzey rüzgarları biri için tekrar eser, çantam her daim hazır.


Not: Fotoları izinsiz kullanmak çok ayıp olur. :)
Diğer ayvalıkla ilgili yazım için buraya tıklayın lütfen.

13 Eylül 2010 Pazartesi

67. Venedik Film Festivali'nde "Çoğunluk"


Bu yıl 67. düzenlenen Venedik Film Festivali'nde "Çoğunluk" ile Seren Yüce "Geleceğin Aslanı" ödülüne layık görüldü. Ödülünü de bir dönem asistanlığını yaptığı gururumuz yönetmen Fatih Akın'ın elinden aldı.

"Çoğunluk" filmi, 35. Uluslararası Toronto Film Festivali ve Ekimde yapılacak 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde de gösterilecek.

"Altın Aslan" ödülünü, "Somewhere" adlı filmiyle Amerikalı yönetmen Sofia Coppola
Gümüş Aslan" ödülünü , "La Balada triste de trompeta" filmiyle İspanyol yönetmen Alex de la Iglesia . Alex de la Iglesia aynı filmle en iyi senaryo ödülünü de aldı.
Amerikalı Vincent Gallo "en iyi erkek oyuncu", Fransız Ariane Abed de "en iyi kadın oyuncu" ödüllerini aldılar.

MTV 2010 VİDEO MÜZİK ÖDÜLLERİ

2010 MTV Video Müzik ödüllerini 8 heykelcikle Lady Gaga toparladı. Eminem ödülle yeniden hayat buldu ve Justin Bieber veledi çıkışını ödülle perçinlemeye başladı. Böylece Universal Music Group ödüle doydu. İşte tam liste;

Video Of The Year
Lady Gaga
"Bad Romance"
Directed by Francis Lawrence

Best New Artist
Justin Bieber f/ Ludacris
"Baby"

Best Hip-Hop Video
Eminem
"Not Afraid"

Best Pop Video
Lady Gaga
"Bad Romance"

Best Male Video
Eminem
"Not Afraid"

Directed by Rich Lee

Best Rock Video
30 Seconds To Mars
"Kings And Queens"

Directed by Bartholomew Cubbins

Best Female Video
Lady Gaga
"Bad Romance"

Best Collaboration
Lady Gaga f/ Beyoncé
"Telephone (Long Version)"
Directed by Jonas Åkerlund

Best Dance Music Video
Lady Gaga
"Bad Romance"

Best Art Direction
Florence + the Machine
"Dog Days Are Over"

Art Direction by Louise Corcoran and Aldene Johnson

Best Choreography
Lady Gaga
"Bad Romance"

Best Cinematography
Jay-Z & Alicia Keys
"Empire State of Mind w/ Alicia Keys"

Cinematography by John Perez

Best Direction
Lady Gaga
"Bad Romance"

Best Editing
Lady Gaga
"Bad Romance"

Best Special Effects
Muse
"Uprising"

Special Effects by Humble

Breakthrough Video
The Black Keys
"Tighten Up"

Directed by Chris Marrs Piliero

7 Eylül 2010 Salı

Bir U2 Rüzgarı Geldi Geçti

Ben, Bono, Adam, The Edge, Larry ve diğerleri

Bir yıldır gelecekler di mi ?diye beklediğimiz U2 geldi ve DVD 'sinde izleyip bu nasıl sahne tasarımıdır ? dediğimiz Pençe isimli sahnesini Atatürk Olimpiyat Stadına döşedi.
Konseri yazarak anlatmam mümkün değil, gelip gören şanslı 50 bin civarı kişi zaten bu güzel konserin tadını çıkardı. Ben sadece gelemeyenler için küçük notlar olarak bahsedeceğim.




Konserde Türk dinleyici kadar turistlerinde bulunduğunu söylemem gerek ,hemen hemen her milletten U2 hayranları biraradaydı.

Ön grup Snow Patrol özellikle vokalisti Gary'nin sempatik tavırlarıyla Türk dinleyicisinin gönlünü çaldı diyebilirim. Kırmızı gömlek ve beyaz gravatını bizler için giydiğini belirtmeyide ihmal etmedi. Snow Patrol, U2 ile son konserini dün akşam vermiş oldu ve ekipte çalışanları da sahneye alıp son parçayı birlikte söylediler.
Bono, Adam, The Edge ve Larry saat 22.00'da sakin sakin yürüyerek sahneye çıktılar. Bizler o kadar sakin değildik tabi. Bono'dan bir iki Türkçe selamlama ve "gelmemiz uzun sürdü, sabrınız için teşekkürler" tşk tşk tşk tşk uzayıp gitti. Geldi ya uzun sürmüş olması kimsenin umrunda değildi artık.
U2 şarkıları, Bono'nun mesajlar içeren konuşmaları, konserin konseptinde bulunan ve insan haklarına ilgi çekmek için yer alan görüntülerle dolu dolu geçti.
Bono Türkiye'ye daveti hakkında konuştuğunda birden yuhlanmaya başlandı, bu grubun alışık olduğu bir durum. U2 dinleyicisi istemediği şeyden bahsettirmez. Bunun üzerine Bono siyaset konuşmamı istemiyorsunuz, tamam. köprüden bahsedebilir miyim? dedi. Köprünün sadece Doğu ve Batı'yı birbirine bağlamadığını geçmişi de geleceğe bağladığını söyledi.
U2, yıllar önce Türkiye'de dağıtılan albüm kapağına 1995'te gözlatında kayıp olan Fehmi Tosun için, Fehmi Tosun'u unutma mesajı vermişti. Dün gece yine onun ismini andı ve sonrasında...

Gecenin süprizi , "Mother O The Disappeared" şarkısında Bono'nun Zülfü diye seslenmesiyle Zülfü Livaneliyi ekranda görmemiz oldu, şarkıyı birlikte söylediler ve Zülfü Livaneli Olimpiyat Stadındaki binlerce koro ile Yiğidim Aslanım şarkısını söyledi. Bu sırada Bono elini kalbinin üzerine koyup seyircilere bakıyordu. Etkilenmişe benziyordu.

Bono bizden ne kadar etkilendi bilmiyorum ama gerek resimlerde yansımasını gördüğünüz dev Pençe gerek grubun sahnedeki samimi halleriyle çok güzel bir konser izleyerek biz çok etkilendik. Bono giderken "arayı uzatmayalım" dedi. Bizimde temennimiz o dur yine bekleriz Bono'cum.


Tamam kızmayın konsere gidemediniz , ama bu havayı biraz olsun solumak isterseniz U2'nun 360 Tour Rose Bowl Konser DVD'sini alıp izleyebilirsiniz. Bilgi için tıkayın

1 Eylül 2010 Çarşamba

İ.B.B. ŞEHİR TİYATROLARI YAZ OYUNLARI...


Musahipzade Celâl’in İstanbul Efendisi, Aziz Nesin’in Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'ı, Ekrem Reşit Rey‘in Lüküs Hayat'ı ve Can Doğan'ın Devr-i İstanbul (ücretsiz) müzikalleri Açıkhavada olacak.
Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde gerçekleşecek olan oyunlara özellikle önlerde yer kalmamış, ben ucundan yakalayıp İstanbul Efendisi'ne bilet aldım. Gitmek istiyorsanız acele etmek lazım biletler tükeniyor.


İstanbul Efendisi
14 Eylül 2010 Salı Saat: 20.30

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
16 Eylül 2010 Perşembe Saat: 20.30

Devr-i İstanbul (ücretsiz olduğu için gişelerden yer alınması gerekiyor.)
18 Eylül 2010 Cumartesi Saat: 20.30

Lüküs Hayat
19 Eylül 2010 Pazar Saat: 20.30