7 Eylül 2010 Salı

Bir U2 Rüzgarı Geldi Geçti

Ben, Bono, Adam, The Edge, Larry ve diğerleri

Bir yıldır gelecekler di mi ?diye beklediğimiz U2 geldi ve DVD 'sinde izleyip bu nasıl sahne tasarımıdır ? dediğimiz Pençe isimli sahnesini Atatürk Olimpiyat Stadına döşedi.
Konseri yazarak anlatmam mümkün değil, gelip gören şanslı 50 bin civarı kişi zaten bu güzel konserin tadını çıkardı. Ben sadece gelemeyenler için küçük notlar olarak bahsedeceğim.




Konserde Türk dinleyici kadar turistlerinde bulunduğunu söylemem gerek ,hemen hemen her milletten U2 hayranları biraradaydı.

Ön grup Snow Patrol özellikle vokalisti Gary'nin sempatik tavırlarıyla Türk dinleyicisinin gönlünü çaldı diyebilirim. Kırmızı gömlek ve beyaz gravatını bizler için giydiğini belirtmeyide ihmal etmedi. Snow Patrol, U2 ile son konserini dün akşam vermiş oldu ve ekipte çalışanları da sahneye alıp son parçayı birlikte söylediler.
Bono, Adam, The Edge ve Larry saat 22.00'da sakin sakin yürüyerek sahneye çıktılar. Bizler o kadar sakin değildik tabi. Bono'dan bir iki Türkçe selamlama ve "gelmemiz uzun sürdü, sabrınız için teşekkürler" tşk tşk tşk tşk uzayıp gitti. Geldi ya uzun sürmüş olması kimsenin umrunda değildi artık.
U2 şarkıları, Bono'nun mesajlar içeren konuşmaları, konserin konseptinde bulunan ve insan haklarına ilgi çekmek için yer alan görüntülerle dolu dolu geçti.
Bono Türkiye'ye daveti hakkında konuştuğunda birden yuhlanmaya başlandı, bu grubun alışık olduğu bir durum. U2 dinleyicisi istemediği şeyden bahsettirmez. Bunun üzerine Bono siyaset konuşmamı istemiyorsunuz, tamam. köprüden bahsedebilir miyim? dedi. Köprünün sadece Doğu ve Batı'yı birbirine bağlamadığını geçmişi de geleceğe bağladığını söyledi.
U2, yıllar önce Türkiye'de dağıtılan albüm kapağına 1995'te gözlatında kayıp olan Fehmi Tosun için, Fehmi Tosun'u unutma mesajı vermişti. Dün gece yine onun ismini andı ve sonrasında...

Gecenin süprizi , "Mother O The Disappeared" şarkısında Bono'nun Zülfü diye seslenmesiyle Zülfü Livaneliyi ekranda görmemiz oldu, şarkıyı birlikte söylediler ve Zülfü Livaneli Olimpiyat Stadındaki binlerce koro ile Yiğidim Aslanım şarkısını söyledi. Bu sırada Bono elini kalbinin üzerine koyup seyircilere bakıyordu. Etkilenmişe benziyordu.

Bono bizden ne kadar etkilendi bilmiyorum ama gerek resimlerde yansımasını gördüğünüz dev Pençe gerek grubun sahnedeki samimi halleriyle çok güzel bir konser izleyerek biz çok etkilendik. Bono giderken "arayı uzatmayalım" dedi. Bizimde temennimiz o dur yine bekleriz Bono'cum.


Tamam kızmayın konsere gidemediniz , ama bu havayı biraz olsun solumak isterseniz U2'nun 360 Tour Rose Bowl Konser DVD'sini alıp izleyebilirsiniz. Bilgi için tıkayın

Hiç yorum yok: