12 Nisan 2010 Pazartesi

Semih Kaplanoğlu ve Bal


Altın Ayı ödülü alan "Bal" filmi, 9 Nisan Cuma günü vizyona girdi. Hafta sonu Cumhuriyet Gazetesi'nin ekinde Semih Kaplanoğlu ile bir roportaj vardı. Film ödül almış olmasına rağmen gala için firmalardan ilgi görmemiş. Ülkemizin önde gelen firmaları böyle filmlere ilgi olmayacak diye galayı umursamıyor. Malesef çok az salonda gösterimde ve yine malsef ki vizyonda da ömrü az olacak. Hey benim canım ülkem, sana ne demeli. İvediklerle doldun taştın bize yer kalmadı.
Neyse ben filmden biraz bahsedeyim, belki birilerinin ilgisini çeker. Çekimleri Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yapılan film Yusuf üçlemesinin sonuncusu. Yumurta ve Süt ile Yusuf 'un hayatını anlatan Semih Kaplanoğlu şimdi de Bal ile çocukluk dönemini anlatmış. Yusuf'u canlandıran Bora Çamlıhemşinde yaşıyor. Amatör ama başrolü Erdal Beşikçioğlu ile paylaşıyor.
Semih Kaplanoğlu Altın Ayı ödülü'nü aldığında yaptığı konuşmayı çok beğenmiştim. Hidroelektrik santrallerine dikkat çekmeye çalıştı. Karadenizde bu yüzden doğanın ekolojik dengesi bozuluyor ve Semih Kaplanoğlu gibi gözlerini yummayan insanlarımızla bu yanlışlar belki durdurlabilir. Yani umarım.

2 yorum:

Kahve Keyfi... dedi ki...

O kadar çok yanlışlar var ki artık bu ülke de. Maalesef her şeye tepkisiz insanlar olduk.Herkes tepki vermekten korkar oldu.Bunu ''Emek Sineması''nın kapatılması ve yıkılmasına karşı imza toplarken iyice farkettim.İmza atmaya bile korkuyor insanlar maalesef

Saadet Topçu dedi ki...

Cahilimiz çok ama eğitimli cahilimiz daha çok. Malesef değerlerimizi tek tek kapatıp yıkarlarken herkes öyle bakıyor. Onlarında değer verdikleri evleri vs. sıra geldiğinde herşey için geç kalmış olacaklar. Biz devam edelim Kahve Keyfi :) biz sevdiğimiz şeyleri korumak için devam edelim bari.