25 Ocak 2010 Pazartesi

Sinema Güncesi

Kar yağdı mı sinema keyfine doyum olmaz. İşte benim kar keyfimden seçmeler.


Kırık Kucaklaşmalar
Los abrazos rotos / Broken Embraces

Yönetmenliğini Pedro Almodovar'ın yaptığı filmde Penelope Cruz tüm cazibesiyle bulunuyor. Bilenen Almodovar filmlerinden değil ama izlemesi keyifli bir öyküydü. Gözleri görmeyen bir senarist yönetmenin hayatı üzerine kurulu aşk ve dramın bir arada olduğu ama aynı zamanda renkli sıcacık bir görsel sunumu olan film izlemeye değer.


Sherlock Holmes

Dünyaca ünlü karakter Sherlock Holmes’ün yeni uyarlamasında Robert Downey Jr. ve Jude Law başrolleri paylaşıyorlar. Gerçekten çok güzel bir film olmuş kesin izlenmesi gerekenlerden biri. Downey Jr. performansına bayıldım ayrıca bu rolu Johnny Deep'de çok iyi canlandırıdı. Tam ona göre bir karakter.
Paranormal Activity bence tam bir fiyasko hakkında yorum yapmaya değer bulmadım.

6 yorum:

Günün Notları dedi ki...

Kırık Kucaklaşmalar'ı çok merak ediyorum bir türlü fırsat bulamadım izlemek için. Bir de çeşitli sitelerde film ile ilgili çok fazla olumsuz yorum gördüm sanırım bu nedenle bir türlü zaman ayıramadım filme.

Saadet Topçu dedi ki...

Merhaba Banu,
Öncelikle benzer tarzda yazılar paylaşan bir blog görmek güzel, özellikle tiyatro haberlerini takip edeceğim.

Kırık Kucaklaşmalar'agelince tabi beklentiler ve beğeniler çok değişik olabiliyor. Bence izlemeli kendin karar vermelisin. Bu ülkede o kadar iyi filmler izlenmeyip arıza filmler gişe yapıyor ki yorumlara artık hiç kafa takmamak gerek:)

KIRMIZI dedi ki...

ikisini de izlemedim henüz... ama ikisini de kesin izliycem... biri almodovar, digeri guy ritchie, kacirilir mi... sevgiler...

Saadet Topçu dedi ki...

Selam Kırmızı,

İkisini de izledikten sonra fikirlerini bekliyorum.

herdem dedi ki...

afeti devran penelope döktürüyor yine:)

Saadet Topçu dedi ki...

Afetti valla.