29 Nisan 2010 Perşembe

ADIDAS ORIGINALS STREET PARTY

Karaköy Limanı Antrepoları ilginç bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Benim gibi bir çoğunuzun da sevdiğine emin olduğum marka Adidas Orginal, Mylo ve New Young Pony Club ile dansın ve müziğin ritmine uyduracak bir sokak partisi yapıyor. Sadece müzik değil tam bir sokak partisi planlanmış çünkü sokak tiyatrocuları, kaykaycılar, free runnerlar, graffiticiler ve sokak dansçıları, heykel adamlar ve çubuk bacaklar da orada olacak.

FG 93.7’den BeeGee, Murat Uncuoğlu, Uhr, Gökçe Özer, Tan Atalar, İlker Aksungar, High Vision, Burhan Kılıçak, Orkun Bozdemir, Altan, Warmer Bros ve Ömür . Ayrıca Multitap, Soaked, Bon Mod, Ramadan ve Funk You gibi gruplarda coşturacakmış.
15 Mayıs 2010 Cumartesi, 14:00'den 16 Mayıs 2010 Pazar, 02:00'ye kadar sürecek olan partinin biletleri Biletix'te. Bilet fiyatları 34,00 TL.

Rihanna İstanbul Konseri



Bu yaz konserler açısından yine çok şanslıyız, önemli isimler tek tek İstanbul'a geliyor. Bize de dinleyip coşmak kalıyor. Bu isimlerden biri de R&B ve Pop müziğinin son dönemdeki en popüler isimlerinden Rihanna. Bonus'un 10. yıl etkinlikleri kapsamında 3 Haziran Perşembe saat 21.30'da Kuruçeşme Arena'da olacak. Son albümü Rated R turnesi kapsamında ülkemize gelecek olan Rihanna'nın konser bilet fiyatlarınında tabiki maşallahı var . Sahne önü 360TL, ayakta 135 TL ama tüm Garanti kredi kartlarına % 20 indirim uygulanıyor.

Ama şimdi gidip görülesi bir hatun geliyor gitmemek olmaz.

26 Nisan 2010 Pazartesi

Vahşet Tanrısı



Fransız Tiyatrosu’nun yeni dönem yazarlarından Yasmina Reza’nın, büyük beğeni toplayan ve ödüller kazanan ‘Vahşet Tanrısı’ oyunu İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda oynuyor. Tiyatroya gitmeden önce açıkçası bu kadar güzel bir oyun seyredeceğimi bilmiyordum. Çok kişiden tavsiye aldığım halde beklediğimden daha da iyi bir oyun seyrettim. Rolleri, Ülkü Duru, Zafer Algöz, Zerrin Tekindor ve İşdar Gökseven paylaşıyor. Zerrin Tekindor'u TV dizisindeki karaketeri nedeniyle sanırım pek önemsemiyordum ama bu oyunda kendisine bayıldım. Zafer Algöz zaten beğendiğim bir oyuncudur. Aslında dördüde çok iyidi, oyunun yazımı çok kuvvetli ve sahnelenişi çok doğaldı.


Vahçet Tanrısı oyununu izlemek isteyenler için konusu söyle; iki ailenin sözüm ona medeni sınırlarda uzlaşmaya çabalamaları ama sonunda gerçek hallerine dönüşmeleri ve ardından birbirlerine söyledikleri ağır gerçeklerle karşılaşmaları. Bu hikaye hem çok komik hemde ciddi şekilde trajik. Böyle bir trajik hikaye ancak bu kadar komik anlatılabilirdi, ben çok eğlendim, tavsiye ederim efenim.

23 Nisan 2010 Cuma

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmalıyız.

Bu habere mutlaka bakın: Dünya yardım elini uzatmanı bekliyor | Greenpeace Akdeniz 

22 Nisan 2010 Perşembe

15. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri Sahipleri


SİNEMA ÖDÜLLERİ
En İyi Kadın Oyuncu: 'Vavien'- Binnur Kaya
En İyi Erkek Oyuncu: 'Başka Dilde Aşk'-Mert Fırat
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: 'Neşeli Hayat'- Büşra Pekin
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: 'Güneşi Gördüm'- Cemal Toktaş, 'Deli Deli Olma'- Levent Tülek Umut Veren Oyuncu: 'Bornova Bornova' Damla Sönmez
Ayhan Işık Jüri Özel Ödülü: 'Ejder Kapanı'-Kenan İmirzalıoğlu
Onur Ödülü: Hülya Koçyiğit ve Ahmet Mekin

TİYATRO ÖDÜLLERİ
Dram dalında;
Yılın En İyi Yapımının Yönetmeni: Ahmet Levendoğlu-'Şölen'Tiyatro Stüdyosu
Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Genco Erkal-'Marks'ın Dönüşü' Dostlar Tiyatrosu
Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Yıldız Kenter-'Kraliçe Lear' Kent Oyuncuları
Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Caner Çandarlı-'Kafes' İBB Şehir Tiyatroları Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Defne Halman-'Quintet-Bir Dönüşün Beşlemesi'-Tiyatro Pera

Müzikal ya da Komedi dalında;
Yılın En İyi Yapımının Yönetmeni: Yücel Erten-'Kabare' İBB Şehir Tiyatroları
Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Uğur Polat-'Kredi Kartı Vak'a aaaaa!' İstanbul Devlet Tiyatrosu
Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Ülkü Duru-'Vahşet Tanrısı' İstanbul Devlet Tiyatrosu Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Engin Hepileri-'Cimri' Kent Oyuncuları Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Kadriye Kenter-'Cimri' Kent Oyuncuları
Efes Pilsen Gençlik Özel Ödülü: Gün Koper-'Bozuk Düzen' İBB Şehir Tiyatroları, Elif Ürse-'Gül'e Ağıt Bakırköy Belediye Tiyatroları
Efes Pilsen Müzikal ya da Komedi dalında Gençlik Özel Ödülü: '7-Şekspir Müzikali' oyuncuları Evrim Alasya, Selen Öztürk, Tuğçe Karaoğlan ve Zeynep Alkaya
Seçici Kurul Özel Ödülü: Tiyatro Dot'un 'Pornografi ve Shopping&F***ING' oyuncuları
Yılın Onur Ödülü: Erol Keskin

Cimri - Kenter Oyuncuları


Moliére’in ünlü Cimri'si Kenter oyuncularıyla ayrı bir güzel olmuş. Altıncıklarını, zenginliğini kimseye hatta kendine bile koklatmayan Harpagon(cimri) ile karınlarını doyurmak ve cinsellikten başka hiçbirşeye sahip olamayan çocukları ve uşaklarının mücadelesini izleyeceğiniz bu oyunda hikayenin çarpıcılığı yanında oyuncuların şahsi performanslarıda göz doldurucuydu. Daha önceleri Müşfik Kenter Cimri rolünde oynamaktaymış ama şimdilik sadece yönetmen Mehmet Birkiye bu role devam ediyor. Demet Evgar' da dönüşümlü olarak oynamakta, benim izlediğim gecede şanslıyım ki kendisi oynuyordu. 39 Basamak oyunundaki performansından sonra kendisini tiyatroda izlemekten keyif alıyorum, TV dizisindeki başarısı da göz ardı edilemez tabiki. Yine 39 Basamak oyununda da çok beğendiğim Bülent Şakrak, Sinema ve TV' de keşfedemediğim ama bu oyunundaki performansını çok sevdiğim Engin Hepileri, şimdilerin ünlü "Mürsel"i İlker Ayrık ve rolünün getirdiği eğlenceli tikiyle bizi gülmekten geçiren Hale Sürel çok başarılıydılar.
Tiyatro sezonu bitiyor ve kaçırılmaması gereken oyunlardan biri de Cimri.

Yazan:Jean Baptiste Poquelin "Moliére"
Çeviren:Sabahattin Eyüboğlu
Yöneten:Mehmet Birkiye
Dekor:Barış Dinçel
Kostüm:Başak Özdoğan
Işık:Cem Yılmazer
Koreografi:Cihan Yöntem
Müzik:Çiğdem Erken

Harpagon(cimri) Mehmet Birkiye, Frosine Kadriye Kenter, cimrinin kızı Elise Demet Evgar, cimrinin oğlu Cleante Engin Hepileri , Valere Bülent Şakrak, Mariane Hale Sürel, Jacques Usta İlker Ayrık ve Emrah Eren, Hare Sürel, Derya Aslan, Seval İşgören, Cem Bahşi, Ersin Olgaç.



Adres:Halaskargazi Cad. No: 35
Telefon: 0(212) 246 35 89
Fotoğraflar: Facebook/cimri
Efes Pilsen'i gittiğim birçok oyunda, konserde, sinemada sponsor olarak görüyorum. Bu oyunda da desteği var. 37 yıldır spor, 22 yıldır sinema ve müzik, 18 yıldır tiyatro ve 15 yıldır turizm alanında destek veriyorlarmış. Ciddi rakkamlar bunlar, demek sadece bira keyfi değil sanat ve spor keyfide sunuyorlar. İşte keyifle sundukları bu sitede http://www.efeskeyfi.com/
Ayrıca Efes Pilsen "Efes Pilsen Blog Yazarı Ben Olmalıyım" adı altında blog yazarını arıyor. Efes güzel etkinlikleri güzel böyle bloglarla ilgili olması güzel ama anlaşma şartlarının sonundaki İngilizce bilme şartı olmuş mu ? olmamış. Neden ? Sanat'ın dili yoktur da ondan. :)) Bu durumda sanırım beni aramıyorlar :)

21 Nisan 2010 Çarşamba

Térez Montcalm -Connection


Térez Montcalm'i bir önceki albümü Voodoo ile tanımıştım, şimdi de son albümü ile Connection'ı dinlemeye doyamıyorum. Jazz,blues ve rock tınıları ile kadife gibi bir ses. Hem İngilizce hem Fransızca şarkıların bulunduğu son albümünde birbirinden keyfili 13 parça var. Ülkemizde çok fazla tanınmayan Térez Montcalm, Kanadalı bir şarkıcı ve söz yazarı. Müziği için Cazı rock bir tutumda dile getiriyor diyebiliriz.
Diğer albümleri
Müstehcen (1994)
Parle Pas Si Fort (1997)
Térez Montcalm (2002)
Voodoo (2007)
Connection (2010)

20 Nisan 2010 Salı

Tarihi Beyoğlu Emek Sineması


Neden Emek Sineması yıkılıyor, AKM kapanıyor, İMÇ yıkılıp bilmem ne konakları yapılmaya çalışılıyor? İçinde sanat barındıran herşey modernize edeceğiz adı altında yok oluyor. Uyuyoruz uyanıyoruz herşey olup bitiyor. Neden? çünkü "sanat, içinde geleceği barındıran güçlü bir silahtır."


"Türk sinemasının beyni ve kalbi olan Beyoğlu Yeşilçam sokağında bulunan Emek, İstanbul’ un en eski sinema salonudur ve serüvenine 1924 yılında Melek adıyla başlamıştır. Perdenin her iki yanında yer alan, Art Nouveau tarzı melek figürlerinden ismini alan sinemamızın bulunduğu bina 1958 yılında Emekli Sandığına geçmiş ve adı Emek olarak değiştirilmiştir. İşletmesi 1975 yılından 2006 yilina kadar İsmet Kurtuluş ve Süheyla Kurtuluş yapmıştır. İsmet Kurtuluş'un 2006 yılında vefat etmesinden sonra Süheyla Kurtuluş, işletmeciliği tek başına yürütmektedir. 1993 yılında ciddi bir restorasyondan geçen sinema, son olarak 2000 yılında koltuklarını, ses düzenini yenileyerek, yeni açılan modern sinemalarla yarışacak bir teknolojiye kavuşmuştur. 875 kişik salonunda sahne ve tavanı süsleyen yaldızlı Barok süslemeler, Dolby Digital ses düzeni ile birleşmiş durumdadır. 27 yıldır İstanbul Film Festivaline ev sahipliği yapan sinemada Filmekimi, İşçi Filmleri Festivali, film galaları ve daha birçok farklı organizasyon gerçekleşmektedir. " Alıntı ve resim Facebok

19 Nisan 2010 Pazartesi

29. İstanbul Film Festivali Ödül Sahipleri


Altın Lale Yılın En İyi Film Ödülü Engin Günaydın ve Binnur Kaya’nın başrolde oynadığı "Vavien" in oldu.

ULUSAL ALTIN LALE YARIŞMASI

-Altın Lale En İyi Film: Vavien
-En İyi Yönetmen: Miraz Bezar - Min Dît - Ben Gördüm
-En İyi Kadın Oyuncu: Şenay Orak - Min Dît - Ben Gördüm
- En İyi Erkek Oyuncu: Tansu Biçer - Beş Şehir
-En İyi Senaryo: Engin Günaydın - Vavien
-En İyi Görüntü Yönetmeni: Barış Özbiçer - Bal
- En İyi Müzik: Mustafa Biber - Min Dît - Ben Gördüm
- Jüri Özel Ödülü: Bal - Semih Kaplanoğlu


AVRUPA KONSEYİ SİNEMA ÖDÜLÜ, "FACE"
"AJAMI" (İsrail-Almanya)
"THE DAY GOD WALKED AWAY / TANRININ GİTTİĞİ GÜN" (Fransa-Belçika) Jüri Özel Ödülü

FIPRESCI ULUSLARARASI SİNEMA ELEŞTİRMENLERİ DERNEĞİ ÖDÜLLERİ
"MADEMOISELLE CHAMBON / MATMAZEL CHAMBON" (Fransa) ve "VAVIEN" aldı.

RADİKAL HALK ÖDÜLÜ
Uluslararası Yarışma'da Xavier Dolan'ın yönettiği ANNEMİ ÖLDÜRDÜM;
Ulusal Yarışma'da Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği BAL ödülün sahibi oldu.

Bilgi:İKSV

13 Nisan 2010 Salı

Faithless- The Dance




Dans müziğinin en önemli isimlerinden Faithless 4 yıllık bir aradan sonra yine güzel bir albümle geliyor. İlk çıkış parçası Not Going Home 'un orjinal kaydının yanı sıra Armin Van Buuren ve Erik Prydz remiksleri de görücüye çıkıyor. Not Going Home 7 dakikalık bir dans senfonisi ve 3 Mayıs'ta satışa çıkacak. 17 Mayıs'ta yayınlanacak albüm kapsamında 17 Temmuz'da solist Maxi Jazz, Sister Bliss ve Rollo ülkemizde de konser verecek. Henüz sitelerinde konser onaylanmış görünmüyor ama yakında nerede yapılacağı açıklanacakmış. Bu albümde bu konserde kaçmaz.


Faithless – Not Going Home (Official Video)

12 Nisan 2010 Pazartesi

Semih Kaplanoğlu ve Bal


Altın Ayı ödülü alan "Bal" filmi, 9 Nisan Cuma günü vizyona girdi. Hafta sonu Cumhuriyet Gazetesi'nin ekinde Semih Kaplanoğlu ile bir roportaj vardı. Film ödül almış olmasına rağmen gala için firmalardan ilgi görmemiş. Ülkemizin önde gelen firmaları böyle filmlere ilgi olmayacak diye galayı umursamıyor. Malesef çok az salonda gösterimde ve yine malsef ki vizyonda da ömrü az olacak. Hey benim canım ülkem, sana ne demeli. İvediklerle doldun taştın bize yer kalmadı.
Neyse ben filmden biraz bahsedeyim, belki birilerinin ilgisini çeker. Çekimleri Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yapılan film Yusuf üçlemesinin sonuncusu. Yumurta ve Süt ile Yusuf 'un hayatını anlatan Semih Kaplanoğlu şimdi de Bal ile çocukluk dönemini anlatmış. Yusuf'u canlandıran Bora Çamlıhemşinde yaşıyor. Amatör ama başrolü Erdal Beşikçioğlu ile paylaşıyor.
Semih Kaplanoğlu Altın Ayı ödülü'nü aldığında yaptığı konuşmayı çok beğenmiştim. Hidroelektrik santrallerine dikkat çekmeye çalıştı. Karadenizde bu yüzden doğanın ekolojik dengesi bozuluyor ve Semih Kaplanoğlu gibi gözlerini yummayan insanlarımızla bu yanlışlar belki durdurlabilir. Yani umarım.

Yeni Sinema Günleri



Yeni Sinema Günleri ile izleyemediğimiz bir çok filmi izleme olanağı bulacağız. 23 Nisan-9 Mayıs arasında yapılacak olan etkinlikte, son dönem vizyona girmiş olan ama dağıtım sorunları nedeniyle bizlere ulaşamamış 17 film gösterilecek. Bu filmlerin gösterim yeri ise Ortaköy Feriye Sineması olacakmış ayrıca Sinema günlerinde, yönetmen, yapımcı ve oyuncular seyircilerle sohbet edebilecekmiş. Gösterilecek filmler çok yakında açıklanacak, Yeni Sinema Günlerini'nin programını ısrarla bekliyorum.

Nejat İşler ve Mithat Esmer’in başrolünde oynadığı ,Belçika’da düzenlenen Cinema Novo Film Festivali’nde hem ana Jüri hem de Genç Jüri Özel Ödüllerini kazanan“11’e 10 Kala”da Yeni Sinema Günleri'nde gösterimde olacakmış.

8 Nisan 2010 Perşembe

Disk Atan Atlet Heykeli


Hafta sonu ünlü Disk Atan Atlet Heykeli'ni İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde görmek için son fırsattı. Daha çok zaman var diye birçok sergiyi kaçırmışımdır ama bunu son dakikada yakaldım diyebilirim. Zaten Arkeoloji Müzesi'ni de ne zamandır iyice bir gezip dolaşmak istiyordum ama kısıtlı zamanım nedeniyle şimdilik önemli bir kısmını görebildim, diğer bölümler başka sefere kaldı. Pek yarım iş yapmaktan hoşlanmam en yakın sürede Çinili Eserler bölümünü de gezip bu işi bitireceğim.
Neyse gelelim The British Museum koleksiyonunda bulunan ve Roma döneminin en bilinen eserlerinden biri olan ”Disk Atan Atlet(Townley Discobolus)” heykeline. Antik Yunan'da bronz olarak yapılan asıl heykelin (ki bu heykel kayıp) kopyası olarak heykeltraş Myron'un M.Ö 200 yılında yaptığı tahmin ediliyor.
Disk Atan Atlet kafa, gövde ve diğer uzuvların birbirine zıt kuvvet halinde sıralanması denge ,uyum ve simetriyi ayrıca ideal güzelliği simgelemsiyle önemli bir heykel. Sergilenen bu heykel bulunduğunda kafası yokmuş heykele uygun bir kafa sonradan monte edilmiş. Kayıp olan bronz heykelin 20'ye yakın replikası olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan en iyi korunmuş olanlarından birini şahsen görmüş oldum.


Bu heykel Arkeoloji Müzesi'nin ziyaretçi sayısını arttırmış , müzenin tamamında da çok özel eserler var. Bolca resim çektim ,burdan hepsini paylaşmak mümkün değil. Ama gidip görmek şart.

7 Nisan 2010 Çarşamba

Ay Lav Yu

Devletçe resmi olarak tanınmayan Tinne’de, Kürt genci İbrahim ve Amerikalı Jessica'nın aşkını anlatan bu eğlenceli filmi izlemek gerek. Sermiyan Midyat güzel bir iş çıkarmış, film baştan sona güldürüyor. Ben koro kısımlarındaki şarkıları çok beğendim. Birde şu resimde görülen ufaklığın gülme krizine girdiği sahne çok eğlenceli.
Polis Akedemisi serisinden tanıdığımız Steve Guttenberg'de filme renk katmış. Gidip görün derim.

Yazan & Yöneten: SERMİYAN MİDYAT
Dengbejler (KORO): CAHİT BERKAY, MAZLUM ÇİMEN, CEM YILDIZ
Müzik: CEM YILDIZ

5 Nisan 2010 Pazartesi

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali


17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali 10 Mayıs -10 Haziran 2010 tarihleri arasında yapılacak. Festival biletleri satışa çıktı.
İstanbul Tiyatro Festivali'nde 18 farklı mekânda 100'e yakın gösteri sergilenecek. Bunlardan bazıları şunlar:
- Canımız ciğerimiz John Malkovich'in başrolü oynadığı "Şeytani Komedya",
- Semaver Kumpanya'dan "Beş Perdelik Manzum Maganda Faciası",
- Alman yazar ve yönetmen René Pollesch ve "Cinecitta Aperta",
- Çağdaş dansın usta ismi Sidi Larbi ve Budist rahiplerle "Sutra",
- Tiyatro Pera'dan "Vanya Dayı"
- İtalyan tiyatro geleneğinin tanınmış topluluklarından Piccolo Teatro di Milano'dan "Tatil Üçlemesi",
- Japonya'dan Tadashi Suzuki yorumu "Elektra" ve Butoh ustası Ko Murobishi ile "Ko&Edge",
- DOT ile "Malafa", Tiyatro Oyunevi'nden "Son Bir Kez", Tiyatro Boyalı Kuş'tan "Nora/Nure"- Münchner Kammerspiele'den çok tartışılacak bir "Dava"
- Tiyatro Grup'tan "Fırtına"- Devlet Tiyatroları ve "Ölüleri Gömün"
- Avrupa Tiyatro Ödülü sahibi "Damıtılmış Kırmızı"
Alıntı: İKSV