28 Ocak 2010 Perşembe

Başka Dilde Aşk


Samimi hikayesiyle Başka Dilde Aşk çok başarılı bir film. İzlemekte geç kaldım ama DVD'si çıktığında arşivime koyacağım bu güzel hikayeyi, arada bir izlemek keyifli olacak. Kurgu sıcak, oyuncular çok gerçek, hikaye sıradanlık içinde ama sıradan olmayan birilerinin yaşamı. Çok görmediğimiz ne hissettiklerine dair bilgimiz olmayanlara ait bir hikaye. Ne söylenebilir başka bilemiyorum garip gişe filmleri yanında fazlasıyla samimi bir yapım. Onların arasında kaybolmamasını umuyorum. Issız adam gibi bence son sahne dışında bir aşk sevgi vs. bulamadığım bir film bu kadar çok seyredilmişken Başka Dilde Aşk böyle az bir gişeyle bitmemeli. Reklam herşey biliyorum, bir sürü film vizyona giriyor salon bulunamıyor biliyorum, ayda bir filme insanlar zor gidebiliyor, korsan almış başını gitmiş biliyorum. Ama sinema izlemeyi seven seçici bir kesim var azımsanmıyacak kadar da kalabalıklar. Bu film de onlar için.

Filmin ana karakteri Onur'u canlandıran Mert Fırat'ı daha önce görmemiş olsaydım sağır biri olduğuna yemin edebilirdim. Çok başarılı bir performans sergilemiş. Filmin konusunu anlatmaya bence gerek yok fragmanı izleyince birazcık fikir sahibi olunabilir ama siz en iyisi gidip tamamını izleyin hem bizim sinemamız hemde böyle güzel filmler kazansın.

Oyuncular:Mert Fırat, Saadet Işıl Aksoy, Emre Karayel, Lale Mansur , Timur Acar ,Ayten Uncuoğlu, Metin Coşkun, Şebnem Köstem, Tuğrul Tülek, Tuna Kırlı, Gizem Erden ve Murat Okay
Senaryo: Mert Fırat, İlksen Başarır
Yöneten: İlksen Başarır

http://www.baskadildeask.com/



Başka Dilde Aşk Fragman from Başka Dilde Aşk on Vimeo.


FİLMİN GÖSTERİLDİĞİ SİNEMA SALONLARI:

İstanbul Bahçelievler - Metroportİstanbul Beyoğlu - Beyoğluİstanbul Göztepe - Cinemarkaİstanbul Kozyatağı - Cinepolİstanbul Pendik - OscarAnkara - ArmadaAnkara - Büyülü Fener Bahçelievler

Ankara - Metropolİzmir - KaracaAdana - Arıplex CemalpaşaAdana - MetropolAntalya - Manavgat K.M.Aydın Kuşadası - Kipa CinemarineBursa - Cinedrome BurçBursa Osmangazi - BelediyeDenizli - Belediye Sanat MerkeziDenizli - Teras ParkEdirne - Kipa CinemarineErzurum - Cafe De Sinema GaleriaEskişehir - Finansbank AFM MigrosEskişehir - YapayGaziantep - OskaGaziantep - PrestigeGiresun - G-CityKastamonu - BarutçuoğluKastamonu - CinezirveKıbrıs Lefkoşa - Lemar CineplexMalatya - Park AvşarMalatya - YeşilManisa Alaşehir - AKMManisa - Çınar CenterMuğla - ZeybekOrdu - CinevizyonSamsun - GalaxyŞanlıurfa - Emek SarayönüTekirdağ - Çorlu PrestigeTrabzon - LaraUşak - CinensZonguldak - Demirpark22 OCAK 2010Yalova - ÖzdilekMilas - PrincessGirne - Lemar Cineplex29 OCAK 2010Bursa - Mavi Balon5 ŞUBAT 2010Hatay - Konak12 ŞUBAT 2010İzmir - Sinema Kampüs

25 Ocak 2010 Pazartesi

Sinema Güncesi

Kar yağdı mı sinema keyfine doyum olmaz. İşte benim kar keyfimden seçmeler.


Kırık Kucaklaşmalar
Los abrazos rotos / Broken Embraces

Yönetmenliğini Pedro Almodovar'ın yaptığı filmde Penelope Cruz tüm cazibesiyle bulunuyor. Bilenen Almodovar filmlerinden değil ama izlemesi keyifli bir öyküydü. Gözleri görmeyen bir senarist yönetmenin hayatı üzerine kurulu aşk ve dramın bir arada olduğu ama aynı zamanda renkli sıcacık bir görsel sunumu olan film izlemeye değer.


Sherlock Holmes

Dünyaca ünlü karakter Sherlock Holmes’ün yeni uyarlamasında Robert Downey Jr. ve Jude Law başrolleri paylaşıyorlar. Gerçekten çok güzel bir film olmuş kesin izlenmesi gerekenlerden biri. Downey Jr. performansına bayıldım ayrıca bu rolu Johnny Deep'de çok iyi canlandırıdı. Tam ona göre bir karakter.
Paranormal Activity bence tam bir fiyasko hakkında yorum yapmaya değer bulmadım.

20 Ocak 2010 Çarşamba

Abdülmecit - İmparatorluk Çökerken Sarayda 22 Yıl



Hıfzı Topuz'un kaleme aldığı bu romanı okuyunca tarihe tanıklık ediyorum gibi hissettim. Abdülmecit, gerçekten ilgi çekici bir padişah. 16 yaşında tahta çıkan bu hüzünlü padişah Mustafa Reşit Paşa'nın hazırlıkları ile Tanzimat'ı ilan etmiş, haremindeki hanımlarla büyük aşklar, kırgınlıklar hatta aldatmalar ve ölümlerle karşılaşmış. Onların çılgın harcamalarıyla borç bataklarına sürüklenmiş ve genç yaşta yaşama veda etmiş. Bu roman tabiki bu başlıklardan çok daha fazlasını içeriyor.

Sanat ve müziğe ilgili olan Abdülmecit Dolmabahçe sarayının yanında bir tiyatro salonu bile yaptırmış. Çeşitli gösteriler getirtilmiş . Kitapta küçük bir satırda geçen ama bence çok önemli bir durum var o da 19. yy'ın en önemli piyanistlerinden olan Franz Lizst Abdülmecit'e Dolmabahçe Sarayı'nda bir konser vermiş olması. Gerçekten ilgi çekici bir padişahlık dönemi yaşanmış ve bu kitabı okuyana kadar hiç haberim olmadı. Tabi bu benim cehaletim ama tarih kitaplarında okuduklarımız çok yüzeysel ve çoğu zaman sıkıcı. Ama padişahların yaşamları ile ele alınınca tarihteki gelişimlerde anlam kazanıyor. Şimdi diğer padişahların hayatlarını merak ediyorum sanırım bir süre böyle kitaplar okuyacağım. Meraklılarına tavsiye olunur bir solukta okunan gerçek bir hikaye.

18 Ocak 2010 Pazartesi

2010 Altın Küre Ödülleri


2010 Altın Küre Ödülleri açıklandı işte ödül sahiplerinin bir kısmı.

EN İYİ FİLM (DRAMA)
“Avatar”
EN İYİ ERKEK OYUNCU (DRAMA)
Jeff Bridges, “Crazy Heart”
EN İYİ ERKEK OYUNCU (KOMEDİ VEYA MÜZİKAL)
Robert Downey, Jr., “Sherlock Holmes”
EN İYİ KADIN OYUNCU (DRAMA)
Sandra Bullock, “The Blind Side”
EN İYİ FİLM (KOMEDİ VEYA MÜZİKAL)
“The Hangover”
EN İYİ YÖNETMEN
James Cameron, “Avatar”
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU
Christoph Waltz, “Inglourious Basterds”
EN İYİ YABANCI FİLM
“The White Ribbon”
EN İYİ SENARYO
“Up in the Air”
EN İYİ KADIN OYUNCU (KOMEDİ VEYA MÜZİKAL)
Meryl Streep “Julie & Julia”
EN İYİ ORİJİNAL MÜZİK
Michael Giacchino, “Up”
EN İYİ ORİJİNAL ŞARKI
“The Weary Kind”, “Crazy Heart”
EN İYİ ANİMASYON
“Up”

15 Ocak 2010 Cuma

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ için...


ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ için K E S K (Kültür Sanat Sendikası)'ın AKM' nin restorasyonu için kazandığı davayı İstanbul Halkına diğer sanat kuruluşları ile beraber yapacağı Müzikli,Opera ve Baleli bir BASIN AÇIKLAMASI ile duyuracak.
15. Ocak 2010 Cuma günü Saat 12.00 da yani bugün İstiklal Caddesinde 2010 Ajansının bulunduğu ATLAS sineması önünde olacak bu basın açıklamasına tüm İstanbul'lu sanatseverlerin katılımı bekleniyor.

12 Ocak 2010 Salı

Lost Yeni sezon ve Lost Adası Turu


ABC tarafından verilen bilgiye göre Lost'un altıncı sezonu 2 Şubat 2010 tarihinde başlayacak . 29 Haziran'daki final bölümünün süresi bir saat olacağından dolayı 18 bölüm olacakmış. Zamanda yolculuklar ve flash-forward sezonlarının bittiğini belirtmişlerdi ve çarpıcı bir son olacağı duyrulmuştu, merakla bekliyoruz.
Böyle popüler biri dizinin çekildiği Hawaii Oahu Adası’nı kim görmek istemez. Ben görmeyi isterim. 6 MetroCity talihlisi bu gizemli adayı bizzat görebilecek. 1 Ocak 2010 tarihinde başlayan kampanya 28 Şubat 2010 tarihine kadar devam ediyor ve100 TL’lik alışveriş yapan herkes kampanyaya katılabiliyor.
Kazanan talihliler hem adayı gezecek hemde 10 saatlik LOST TV turu ile dizideki çekim yerlerini görme şansına sahip olacaklarmış. Güzel hediye doğrusu, şansınız bol olsun.

8 Ocak 2010 Cuma

2010 Türkiye'de Japonya Yılı

Dün akşam, 2010 Türkiye'de Japonya Yılı etkinlikleri kapsamında Kimono, Dans ve Moda Gösterisine gittim. Kimonolar her zaman ilgimi çekmiştir görmek güzeldi ama birini giyebilmeyi de istiyorum sanırım. Aceleden ve fotoğraf makinamı unuttuğumdan pek güzel resim çekemedim ama ben izleyerek tadını çıkarıdım, gerisine karışmam. Bu akşam da yine Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Japon davulu konseri var. Ayrıca cumartesi günü Devlet Tiyatroları'na ait Şişli Cevahir sahnesinde saat 20.00'da ,Japonya'nın ünlü Noh tiyatrosu sanatçısı Dr. Naohiko Umewaka'nın 'Restoran' oyunu Türkçe olarak oynanacak. Bu etkinliklerin hepsi ücretsiz ama gösterimlerden yarım saat önce gidip kaydolmak gerekiyor.
İstanbul'da Japon Filmleri Festivali kapsamında 15-17 Ocak günlerinde İstanbul G-Mall Sineması'nda ücretsiz gösterimler oalcak. Festivalde 'Sevgili Doktor', 'Zirve-Nirengi Taşı Kayıtları', 'Etrafımızdakiler', 'Yamazakura-Yaban Kirazı Çiçekleri', 'Nasıl Kendim Oldum', 'Dün Hiroşima'da, Bugün Hiroşima'da', 'Yarının Anıları' adlı yedi film gösterilecek.
Bu etkinlikler yıl boyunca devam edecek bilgi için bu adrese bakabilirsiniz.

Konnichi wa Japonya